Monday, July 26, 2010

30Δεν μπόρεσα να ξεφύγω απ' αυτή την παράξενη σκέψη εδώ και μερικές εβδομάδες. Υπερβολική σε ένα βαθμό το ξέρω, ωραία τα 30 περνάς δεν γίνεσαι 100. Πάντα έδινα σημασία στις στιγμές που ονόμαζα τέλος εποχής. Τέλος σχολείου, τέλος σπουδών, τέλος μιας σχέσης, τέλος ...τέλος. 

Τώρα τέλος μιας ακόμα δεκαετίας ζωής. Στα βασικά , ευχαριστημένος υγεία έχω (εκτός απο μια ταλαιπωρημένη αριστερή κλείδα χε χε), μια δυνατή και αγαπημένη οικογένεια, 2 πολύ καλούς παιδικούς φίλους  και άλλους πολλούς αγαπητούς φίλους. Μια δουλειά που αγαπώ και μου δίνει δύναμη (όσο κρατάει), ένα δικό μου χώρο να ζω και πολλά ενδιαφέροντα.

Από τα 19 και στα 20 και μέχρι τα 24 η ζωή κυλούσε αργά, ίσως έτσι το ένιωθα εγώ έτσι. Αργά και βασανιστικά, μετά πάτησε το turbo boost και βρέθηκα εδώ  - να αναλογίζομαι οτι εδώ και χρόνια δεν είμαι παιδάκι, να σκέφτομαι και να βλέπω ότι οι αποφάσεις που παίρνω εδώ και καιρό δεν μπορούν να είναι αλόγιστες, έχουν αναγκαστικά μεγαλύτερο ρίσκο , μεγαλύτερα κέρδη και ίσως και μεγάλες απώλειες. 

Μπαίνω στα 30 με μια ανάγκη να επαναπροσδιορίσω πολλά πράγματα, ίσως και λίγο κουρασμένος από το τελικό finish των τελευταίων ετών. Αυτό δημιουργεί ένα θετικό κλίμα μιας και θα πρέπει να γίνει μια νέα αρχή, νέοι στόχοι, νέες φιλοδοξίες - εξάλλου πάντα οι τελευταίες ήταν η κινητήρια δύναμη μου- τίποτα άλλο. Από την άλλη μια κούραση και ίσως ένα περιστασιακό άδειασμα και αποστασιοποίηση από πολλά, πολλούς πολλές κτλ κτλ. Μάλλον περιστασιακά θέλω να πιστεύω.

Νεαρός ετών 30....με περιέργεια, αγωνία και λαχτάρα για το μέλλον, γλυκές και πικρές αναμνήσεις απο το παρελθόν..πάντα 'νευρικά' ανήσυχος.Ζητάει συγνώμη σε όσους και όσες στεναχώρησε - ευχαριστεί όσους και όσες των αγαπούν ακόμα και στέκονται δίπλα του.

Δεν χρείαστηκα αρκετό χρόνο για να βρω το κομμάτι που θα με μου αφιερώσω, μου θυμίζει πάντα αυτό που θέλω να κάνω αυτό που με ευχαριστεί -  not hiding in the shade :).Στη υγεία της πιο ενδιαφέρουσας 10ετίας λοιπόν και στο club των 30 - για την ώρα χωρίς ιχνος άσπρων μαλλιών (είδωμεν).14 comments:

 1. Πολύχρονος ρε φίλε. Σαν τα ψηλά βουνά και χωρίς exceptions!:D

  ReplyDelete
 2. Turbo boost indeed. Χρόνια πολλά! Συνεχίζουμε...

  ReplyDelete
 3. Να τα εκατοστήσεις! Και 30 είσαι ακόμα νέος :)

  ReplyDelete
 4. Χρόνια Πολλά και μαχητικά, Μέντορα :-)

  ReplyDelete
 5. Papo, χρόνους πολλούς και να τα εκατοστήσεις.

  ReplyDelete
 6. Χρόνια πολλά. Ευτυχισμένος και με υγεία. Ό,τι επιθυμείς.

  ReplyDelete
 7. Χρόνια πολλά Πάρι, πολύχρονος και πάντα με υγεία :)

  Υγ. Εγώ πάντως κάποιες άσπρες τρίχες τις έχω!

  ReplyDelete
 8. @flareman @karpidis @deiva @Kambos @porcupine @Panos

  many many many thanks (σαν τον διευθυντή του police academy) :D

  ReplyDelete
 9. Pari Χρόνια Πολλά! Like (όπως λέει ο κόσμος και στα Facebook)

  ReplyDelete
 10. Χρόνια πολλά καταρχήν.
  Νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ δίνουν τελικά αξία στα 30, ίσως μας έχει σιδερώσει και το κεφάλι η τηλεόραση, ειδικά η σειρά friends.

  Πάντως, για μένα ήταν λίγο εκνευριστικό, αλλά μόλις έγινα η ατάκα έγινε ένας νεότατος τριαντάρης. Και να σκεφτείς δεν με απασχολούν ούτε στο ελάχιστο τα γενέθλια μου

  ReplyDelete
 11. Χρόνια πολλά με χωρίς συμβιβασμούς!!!
  Είμαι η Χριστίνα που σε ρώτησα αν είσαι ο Πάρης από την infosupport, τελικά απλή συνωνυμία. Μην αγχώνεσαι για την δεκαετία που έρχεται θεωρείται η πιο δημιουργική μια και τώρα πλέον πατάς στα πόδια σου, στο λέω από πείρα αφού πάτησα την επόμενη δεκαετία. Λοιπόν γιατί σε ενοχλώ, από τα ενδιαφέροντά σου θεωρώ ότι μπορείς να με βοηθήσεις σε μία εργασία μου με το αζημείωτο. Βασικά είμαι φυσικός και με έπιασε τρέλα στα 40 μου να κάνω μεταπτυχιακό στην πληροφορική και έχω κολήσει σε μία εργασία μου. Αν ενδιαφέρεσαι μπορούμε να επικοινωνήσουμε.

  ReplyDelete
 12. @Christina
  Σε ευχαριστώ για τις ευχές, δυστυχώς δεν νομίζω ότι έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο μιας και εγώ πρέπει να παραδώσω κάτι τελευταίο για το δικό μου μεταπτυχιακό και μετά διακοπές!

  Καλό διάβασμα και υπομονή.

  ReplyDelete
 13. Ευχαριστώ πολύ!!! Να περνάς καλά!!!

  ReplyDelete