Monday, March 29, 2010

πουτάνα ζωή

Πέρασα σχεδόν τα μισά μου ΣΚ τα τελευταία 2 χρόνια στην είσοδο που ο άτυχος πιτσιρικάς διαμελίστηκε από την βόμβα. Πριν απο μερικές εβδομάδες εκεί ήμουν. Σε λίγο ξανά πίσω.

Η περιοχή είναι ένα γκέτο και μισό και το συγκεκριμένο κτήριο με ευρωπαϊκή επιχορήγηση πριν χρόνια αποφασίστηκε να γίνει εκεί - για να ανεβάσει το επίπεδο. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι πως ένα τηλεφώνημα για βόμβα πέρασε τόσο χαλαρά ακόμα και αν οι εγκληματίες που την έβαλαν δεν ήξεραν ακριβώς το μέρος. ΕΕΒΕ; είπε, ΕΒΕ; ποιος ξέρει ,λες να μην ήταν και Έλληνας...ΕΕΔΕ ήθελε να πει. Αλλά και πάλι, δεν ξέρω εννοώ δεν το ξέρουν και αρκετοί - θα είπαν στην αστυνομία δεν υπάρχει, μαλακίες θα μας λένε. Μπορεί την ώρα που το σκέφτηκαν καλύτερα - η μπορεί και να το συνειδητοποίησαν να είχε γίνει το κακό. Όπου φτωχός και η μοίρα του...τι άλλο να πεις..πουτάνα ζωή. Ότι και να πούμε ότι και να γράψουμε δεν αλλάζει το άδικο.

Με προβληματίζει το μέρος και η επιλογή - ποιος είναι ο λόγος της τρομοκρατίας όταν βάζεις μια βόμβα μέσα σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας. Ποιον θα χτυπήσεις- το κεφάλαιο ή το σύστημα; Μια ένωση είναι που λειτουργεί σαν hub για ξένα πανεπιστήμια να κάνουν μεταπτυχιακά. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο! Πολλοί το αμάξι τους άφηναν μέρα μεσημέρι και τους το σπάσανε (δεν ήταν ούτε μία ούτε δύο φορές). Οι διάφορες ανατολικού block ομάδες είχανε αψιμαχίες στα στενά. Εκεί ποιον θες να χτυπήσεις - τον φουκαρά;Πόσο παραπάνω θες να τον διαλύσεις. Μάλλον γούσταρες να τον διαμελίσεις. Εκτός και αν ήθελες να διαμελίσεις τον κύριο που δουλεύει security - και αυτός μέρος της πλουτοκρατίας....σίγουρα.

πουτάνα κατάσταση.

4 comments:

 1. Άστα να πάνε Πάρι... "επαναστάτες" του κώλου... Και την πληρώνουνε αθώοι. Αλλά αν είχανε μυαλό βόμβες θα βάζανε; Ξεφτίλες.

  ReplyDelete
 2. Πάρι, δεν αφορά εσένα συγκεκριμένα αυτό αλλά όλους όσους τα τελευταία χρόνια, όσο δηλ. το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει "άδεια",εναντιολογούσαν τόσο έντονα για τους εγκληματίες που τότε τους ονόμαζαν επαναστάτες...Τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι εξουσία όλοι σωπαίνουν διότι τα ΜΜΕ τους φιμώνουν...5 μήνες εξουσία και όλοι επαινούν το Χρυσοχοϊδη που δήθεν πάταξε το έγκλημα...Τέτοιες κυβερνήσεις απλά καταστρέφουν κοινωνίες!!!Βασίζουν την πολιτική τους εξολοκλήρου στην προπαγάνδα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αποπροσανατολίζονται και να οδηγούμαστε σε κάτι τέτοια.Επίσης να πω ότι δεν είμαι οπαδός κανενός κόμματος.Είμαι Κύπριος που έζησα εκεί 6 χρόνια.

  ReplyDelete
 3. Τελικά τι εστί αναρχία; Το να δρας με βίαιο και τυφλό τρόπο ή το να ζεις μέσα στο σύστημα αλλά με τους δικούς σου κανόνες και χωρίς να επιβάλεις τίποτα σε κανένα. Τελικά, μήπως το να είσαι "αναρχος" έτσι όπως το βιώνουμε αυτές τις μέρες, ισοδυναμεί με το να είσαι πρόβατο στο κοπάδι άλλου τσοπάνι;

  Πότε θα μάθουμε να είμαστε τα αφεντικά του εαυτού μας;
  Αλλά αυτό ειναι θέμα μάθησης - παιδείας δηλαδή και αυτό δεν το βρίσκεις έυκολα σήμερα..

  ReplyDelete
 4. τον χρυσοχοιδη δεν τον εχει ακουμπησει κανεις...αν ηταν κανας αλλος υπουργος προπο θα τον βαρουσαν τα πασοκια ολη μερα στην τηλεοραση...

  Δεν υποστηριζω ασφαλως τους ανικανους παπαρες της νουδου, αλλα ειναι δειγμα των πρασσινων μμε.

  ReplyDelete