Tuesday, March 03, 2009

ακόμα ένα opencoffe - XX

Νομίζω ότι όταν έχεις καλή παρέα που μπορείς να σχολιάσεις η να συζητάς στα κενά μεταξύ των παρουσιάσεων τα open coffee γίνονται πιο ωραία σας το συστήνω!O.C XX! Thread εντυπώσεων εδώ.

Τεχνικά με έβαλε σε σκέψεις το NeeMoο για το πως κάνει το data mining. MySQL clusters, data mining γραμμένο σε C# και front page σε php (αισθητικά θέλει δουλειά by the way). Προσπάθησα να βρω link για να δώ αν με index-άρει ως blog δεν βρήκα τίποτα. Ίσως προστεθεί στο μέλλον. Καλή προσπάθεια, δεν ξέρω αν θα βγάλει λεφτά, αλλά γενικα επειδή με προβλημάτισε του δίνω ένα (+).

H παρουσίαση του radiobubble ήταν ο μεγάλος λόγος να πάω και αυτό το μήνα στο O.C . Έκανα μια ερώτηση που αφορά τους χρήστες παραγωγούς σαν και μένα - και αν θα υπάρχει πρόβλεψη στο μέλλον το radio bubble να μοιραστεί κέρδη. Η απάντηση με κάλυψε, όταν και αν ένα podcast μαζέψει την κρίσιμη μάζα ακροατών που να πέσουν λεφτά πάνω του, ναι μέχρι τότε βλέπουμε! Για την ώρα βρίσκω το 'σχετικό' business plan του radiobubble λογικό, κάνω contribute το content μου με το δικαίωμα να έχω εμπορική μουσική και φυσικά να ακούγεται η φωνή μου μερικές φορές και από έναν κανονικό ραδιοφωνικό σταθμό! H ολη προσπάθεια είναι νέα θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης ..άρα ένα (+) γιατί η Καλλιόπη Τακάκη έχει και τίγκα ραδιοφωνική φωνή χαχα!

Grebooca, δεν τους ήξερα, τώρα τους έμαθα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ο χώρος των flash games- μάλλον γιαυτό δεν τους ήξερα. Δεν εντυπωσιάστηκα από την παρουσίαση, ψιλοβαρέθηκα. Παρόλα αυτά η ιδέα τους έχει ένα ενδιαφέρον. Αν κατάλαβα καλά to gameyola είναι κάτι σαν platform που παρέχει ένα API με services στον κάθε flash developer που θα του προσφέρουν στοιχεία δια δραστικότητας στο παιχνίδι - με την βοήθεια των social network. Δεν ξέρω αν το API εκτός απο αυτά περιλαμβάνει και ρουτίνες η framework για γραφικά. Όπως και να έχει to gameyola φέρνει κοντά τα services των social media site όπως το facebook σε flash παιχνίδια. Λογικά εκτός απ' αυτό θα παρέχει και τις υποδομές για να μπορεί κάποιος να τιμολογήσει η να παρακολουθήσει την χρήση του παιχνιδιού του. Επειδή ο χώρος δεν με ενδιαφέρει θα δώσω ένα (-) αλλά επειδή η ιδέα είναι καλή έχει λογική θα δώσω ένα (+), άρα καταλήγω σε ένα (=) .

Globo, δεν ήξερα και πάρα πολλά, κάποιοι παλιοί συνάδελφοι μας σφύριξαν ότι ειχε εμπλακεί σε πολλά ευρωπαϊκά σε πανεπιστήμια αλλά και κρατικά project (Δεν το αρνήθηκαν). Βασικά να σας πω την αλήθεια βαρέθηκα στην παρουσίαση αυτή. Το so called start-up δεν ηταν startup αλλά το νέο προϊόν πλατφόρμα της εταιρίας. Στην θέση να περιμένω σε επόμενα open coffe και άλλες βαρετές marketing παρουσιάσεις από γνωστές εταιρίες του χώρου, που είναι γνωστές για τις 'επιτυχίες΄τους σε έργα δημοσίου. Ένα definite (-) ως content και ενδιαφέρον, δεν είναι για open coffe τέτοιες παρουσιάσεις.Μάλλον μπορεί να είναι αλλά θα πρέπει αυτοί που μιλάνε να έχουν προετοιμάσει κάτι καλό, ανάλαφρο και ενδιαφέρον.


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ START-UP ers και μη για το Ο. C. Ακούστε στο ελληνικό open coffee, προσωπικά πιστεύω δεν είναι ότι θα βρείτε αμέσως το VC που θα σας δώσει λεφτά ή τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ potential πελάτες. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα που μπορούν να πάρουν μεγάλες αποφάσεις αλλά γενικά απλά παρακολουθούν και σημειώνουν - μην γελιόμαστε. Αν θέλετε να βγείτε κερδισμένοι από ένα τέτοιο event, να έρχεστε προετοιμασμένοι με παρουσιάσεις που θα κερδίσουν το απλό κοινό! Αυτό που έχετε να κερδίσετε λοιπόν απο αυτά τα λίγα λεπτά είναι το buzz που θα δημιουργηθεί αν σας γράψουν 5-10-15 blogger και μιλήσουν για εσάς σε ακόμα τόσα email. Δεν ειναι δύσκολο να το καταλάβεις! Μια καλή εντύπωση σε ένα targeted κοινό είναι ο πρώτος στόχος..και μετά όλα τα άλλα! Κατανοητό;


ps)πως σου φαίνεται το νέο papo point system; χαχα!
2 comments:

 1. Πολύ καλό post - κυρίως γιατί όλη την ώρα ήμουν έξω και τα έχασα όλα!

  ReplyDelete
 2. Πήγα με τελείως διαφορετική νοοτροπία, το παραδέχομαι.

  Περίμενα να δω αίμα να βράζει και αντ' αυτού παρακολούθησα ομιλίες 10-15' που να λένε αυτό κάνουμε και ότι έχετε ευχαρίστηση.

  Δε ξέρω. Η μάλλον ξέρω. Είμαι στον κόσμο μου, μου το υπενθυμίζεις και εσύ καθημερινά :P

  Θα προτιμούσα να δω ανθρώπους να συζητάνε με πάθος για αυτό που κάνουνε, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, να ζητάνε συμβουλές, να προσπαθούν να "στρατολογήσουν" κόσμο σε αυτό που πιστεύουν.

  Ο George Tziralis ευτυχώς προσπάθησε να δώσει μία τέτοια νότα.

  Επίσης η κλασσική ερώτηση, what is your business plan? προσωπικά με κάνει να βγάζω καπνούς. Ποιο business plan? Εδώ facebook,youtube, twitter και δεν έχουν business plan.

  Όσοι ξεκινούν μία "start-up" δε το κάνουν επειδή ξυπνήσανε μία ημέρα με ένα "business plan". Το κάνουν γιατί πολύ απλά *πιστεύουν* σε αυτό! Ξενυχτάνε, το συζητάνε, νευριάζουν όταν τους αμφισβητείς και πάνω από όλα συνεχίζουν!

  Αυτό είναι που έχει σημασία και προσωπικά αυτό θα ήθελα να δω να τονίζεται στο επόμενο OC.

  ReplyDelete