Saturday, June 21, 2008

viva la musica! Γιορτή της μουσικής στην Αθήνα!

Μπήκα στο αμάξι με μια επιδίωξη να πάρω κάποιες ανάσες και να κάνω switch κάποια bit στο μυαλό μου - όλη την ημέρα απλά δεν υπήρχα- πως λέμε πιο κάτω δεν πάει! Που πάμε λοιπόν; Στην γιορτή της μουσικής φυσικά! Ως παροπλισμένος μουσικός θα έπρεπε να ξέρω για την πανευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής - αλλά οκ το ξέχασα shit happens! Για το διήμερο που διανύουμε - κορύφωση σήμερα πολλές κεντρικές πλατείες της Αθήνας αλλά και σε όλη την Ελλάδα γεμίζουν με live stages και διάφορα μουσικά σχήματα εχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους στους μουσικόφιλους!

Παρκάρισμα και viva la metro! Σύνταγμα και περπάτημα μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος.Κόσμος αρκετός, νέα παιδιά κυρίως - μου ήρθε λίγο ένα blast - είπα στον Ηλία - φίλε οι μαθητές σου είναι όλοι εδώ.

Στη σκηνή οι Film και κάποιοι άλλοι μέχρι να βγει στην σκηνή η πρώτη εκπληξη της ημέρας για μένα! Είχα ακούσει από τα παιδιά πρόσφατα για τους Maraveyias illegal αλλά δεν έτυχε να τους ακούσω σε κάποιο από τα μικρά live τα οποία κάνει σε γωνίες της Αθήνας! Λοιπόν, μουσικά τους βρήκα αναπάντεχα περίεργους και καλούς μια μίξη από ήχους και πολλά είδη! Με εντυπωσίασε η φωνή του frontman ο οποίους σύμφωνα με τους μουσικούς όρους τραγουδούσε σωστά (αργότερα έμαθα ότι έχει αρκετά καλό και μεγάλο μουσικό background). Το κοινό τρελαμένο χοροπηδούσε σε κάθε ευκαιρία και το σημαντικό ήταν ότι η μουσική οι στίχοι και το ολο feeling ήταν τόσο θετικό που δεν μπορούσες να μην γελάσεις και να ξεφύγεις! Την επόμενη φορά που θα νιώθεις στα κάτω σου - προσπάθησε να βρεις τους maraveyias illegal και άκουσε τους - θα ταξιδέψει μουσικά σε πολλά είδη μουσικής - θα γελάσεις ευχάριστα με τους στίχους και θα χοροπηδήσεις (για τους πιο ζωηρούς) όταν το νιώσεις. Εντυπωσιακό θα ...τελειώσω με με ένα από τα κομμάτια που το σιγοτραδούσα το πρωί.

'που να βρω μια να σου μοιαζει.....την ζωή μου έχεις χαράξει
και έχω τούτο το μαράζι πως θα βρω μια να σου μοιάζει'Μετά απο αυτό αλλάξαμε σκηνή! Όλο το κέντορ της Αθήνας ένα live stage, περίπατος στο κέντρο που πάντα μου αρέσει και πάμε στο δημαρχείο πλατεία Kοτζιά! Εκεί είχαμε αλλαγή στους ήχους electro- hip hop- trip hop , funk ήχοι! Απο την στιγμή που πλησιάσαμε το beat έκανε ολο σου το σώμα να δονείται - το κεφάλι πάνω κάτω και τότε μετά απο μερικά λεπτά ανακαλύπτουμε αφου μας δώσανε της απαραίτητες πληροφορίες την δεύτερη έκπληξη της ημέρας!


Cast - a - blast
(soundsystem) ένα νεο σχήμα ουσιαστικά label στον συγκεριμένο χώρο- ένα concept συνεργασίας dj μουσικών απο διάφορες σχετικές alternative σκηνές - hip hop funk... trip hop..ολα εκεί. Εγώ προσωπικά εκτός απο την όλη παρουσία που μουσικά την βρήκα εξαίσια για τα γούσα μου, έπαθα πλάκα με την τραγουδίστρια των SugahGalore. Έχω καιρό να ακούσω απο γυναίκα τόσο σωστό flow - αισθησιακή φωνή sexy επιθετική ..θα έκανε πολλούς διάσημους fake Mc ελληνικής hip hop υποκουλτούρας να ντρέπονται που πιάνουν το μικρόφωνο στο χέρι.Θα βρείτε πληροφορίες και εδώ απο μια συνέντευξη που το google μου αποκάλυψε στο avopolis, αλλά και εδώ την προσωπική σελίδα της SugahSpank. Τι να πω εξαιρετικοί, super cool και ελληνική προσπάθεια...it was a blast!

Η βραδιά έκλεισε με ανάλογο concept απο την σουηδία. τους Cirkus..electro- funk - trip hop ηχοι..με 2 απίστευτες φωνες μια εκ των οποίων η γνωστή σε όλους μας Nenneh Cherry. Πάρα πολύ καλοί ρίξτε μια ματιά στην δουλειά τους!

Με μια craft στο χέρι περπάτημα στο μοναστηράκι...και επιστροφή...χρόνια πολλά στην μουσική λοιπόν!Εξαιρετικό τελείωμα μιας αρκετά φορτισμένης μέρας

1 comment:

  1. Ξεκίνησα να σε 'παρακολουθώ' λόγω της αγάπης σου για τους Mac και για τις αυθόρμητες εξάρσεις θυμού σου για διάφορα πράγματα! Συνεχίζεις όμως να με εκπλήσεις ευχάριστα με τέτοια post. Άκρως ενημερωτική και ενδιαφέρουσα η μουσική σου ανταπόκριση από την Αθήνα, ειδικά για μένα που δεν είχα την ευκαιρία να είμαι και χάνω όλα αυτά τα ωραία πράγματα.
    Καλή συνέχεια στο Ελσίνκι!

    ReplyDelete