Saturday, January 26, 2008

Alpha bank - web banking..sort of sucks!

Οσο περνάει ο καιρός και προσπαθώ να χρησιμοποιήσω καθημερινά το web banking της Alpha Bank, τόσο καταλαβαίνω ότι είναι είναι αρκετά μέτριο, δεν σε βοηθάει καθόλου - αν ξεκινήσουμε και απο την διαδικασία ενεργοποίησης που θυμίζει δημόσιο - και security token και ιστορίες!

Προσπαθώ εδώ και μισή ώρα να μπω στον λογαριασμό μου για να πληρώσω κάτι και η σελίδα είναι τόσο μα τόσο αργή...τραγική κατάσταση!Κάνεις ένα click πιο πέρα στα συστήματα της eurobank kαι της πειραιώς -σφαίρα!

Πραγματικά σπαστική κατάσταση - δεν ξέρω η καλη λειτουργία και η ευελιξία του web banking για μένα πια ειναι λόγος να αλλάξω τράπεζα ή να μεταφέρω αυτόματα τα χρήματα μου απο τον έναν λογαριασμό στον άλλον!

9 comments:

 1. το site της alphabank έπρεπε να το αναλάβει η εταιρεία που έφτιαξε την σελίδα του δήμου αθηνών
  εκεί να δεις ταχύτητα...

  ReplyDelete
 2. Σπάνια έχω συναντήσει πρόβλημα ταχυτήτας στο AlphaWebBanking, πρέπει να πέτυχες την περίπτωση.

  Μπορεί να μην έχει τα features της Eurobank/Πειραιώς, ωστόσο είναι απλό και γενικώς παίζει καλά.

  ReplyDelete
 3. Το χρησιμοποιώ χρόνια.

  Επιβεβαιώνω τρέλες καθυστερήσεις. Πολλές φορές σε σημείο που δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Πάει με της μέρες του. Επίσης στο title του popup μπορείς να δεις κ σε πιο node του cluster σε έχει βάλει (αυτό μάλλον είναι).

  Ενδιαφέρον προκαλεί η απεγνωσμένη προσπάθεια για πλήρη απενεργοποίηση CTRL+U (firefox), right click κτλ. Γιατί το κάνουν αυτό; Υπάρχει ποτέ περίπτωση το UI τέτοιας εφαρμογής να κάνει expose ευαίσθητα urls και http parameters; Τι φοβούνται; Ελπίζω όλα τα validations/authorizations να γίνονται στο server side.
  Η μόνη ιδέα που μου έρχεται στο μυαλό είναι για να αποφύγουν εύκολο copy/paste του html από άτομα που στήνουν fraud sites.

  ReplyDelete
 4. Δεν έχω δει το web banking της Alphabank, πάντως έχω να πω καλά λόγια γι' αυτό της Πειραιώς. Το έχουν φτιάξει για όλους τους ανθρώπους, είναι κατανοητό και αρκετά γρήγορο.

  (Υποστηρίζει μόνο IE, Firefox though)

  ReplyDelete
 5. δεν το συζητώ.... απο τα καλύτερα και πιο εύχρηστα web banking siteς, αυτό της Πειραιώς. Πλήρες, ασφαλές, εύχρηστο και με πολλές δυνατότητες που ανανεώνονται και επεκτείνονται συνεχώς. Α "must have"!!! Γρήγορο καιασφαλές. Προπάντων κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω.

  ReplyDelete
 6. Xεησιμοποιώ και τα δυο,
  σίγουρη η διαφορά μεταξύ τους αλλά δεν διαπιστωσα κάποια φορά
  τα προβλήματα ταχύτητας σε κανένα σύστημα Πειραιώς ή Alpha..

  ReplyDelete
 7. wwww nai eimai kai gw 8yma ths apha bank arketa argo.me ekneyrizei dioti merikes fores pragmatika den mporeis na xodeyeis kana misawro se mia synalagh toy 5leptoy.sigoura ths eurobank einai pio grhgoro.

  ReplyDelete
 8. Το Web της Alpha το δουλεύω από το 2004. Πάντα γρήγορα έτρεχε. Δεν είναι με τις μέρες του. Είναι με το pc του καθενός και ειδικά με το override automatic cookie handling!.. Πολλά antivirus απαιτείται να είναι σωστά ρυθμισμένα αλλιώς το κάνουν να κινείται με ρυθμούς χελώνας..
  Και το λέω επειδή είμαι "μέσα" στην ιστορία του Alpha Web :)

  ReplyDelete
 9. Χρησιμοποιώ περίπου 10 χρόνια για τη δουλειά μου τη Winbank, τη citibank και λίγο λιγότερα το ibank της Εθνικής. Πριν κανένα μήνα η citibank παραχώρησε τις κάρτες της στην Alpha. Παιδεύομαι να συνδεθώ μία ώρα, η τηλεφωνική υποστήριξη ζητάει μέσο χρόνο αναμονής πάνω από τέταρτο, η φιλικότητα και χρηστικότητα του site είναι για ζόμπι, μισώ την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξα με τους γελοίους.
  Τα είπα αλλά δεν ησύχασα.

  ReplyDelete