Monday, April 09, 2007

Πως να κατεβάζεις τα video του youtube και να τα μετατρέπεις σε mp4 (για Mac)

Λοιπόν ωραίο θεματάκι, αν σου αρέσει να βλέπεις πολλά video στο youtube ή άλλη παρόμοια υπηρεσία (εμένα αρκετά) πολλές φορές δεν λές, ρε γαμώτο να μπορούσα να το κάνω save κάπου και μετά όπως είμαι αραχτός στο front row να το χάζευα όπως όλα τα άλλα. Με αυτό το κείμενο θα πάμε βήμα βήμα στο πως μπορουμε να το πετύχουμε. Οι διαθέσιμες λύσεις είναι πολλές αλλά όχι δωρεάν, οπότε στο τέλος θα επικεντρωθούμε στις δωρεάν.Φύγαμε!

0. (updated) αν εισαι χρήστης Mac πριν διαβάσεις παρακάτω δες αν σου κάνει την δουλειά το TubeTV (most probably) ειναι αυτό που θες - αν δεν σου αρέσει τότε συνέχισε και στις υπόλοιπες λυσεις - όταν γράφτηκε το άρθρο αυτό το TubeTV δεν ήταν διαθέσιμο!

1. Η Μη Δωρεάν λύση
Λοιπόν πράγματι πρέπει να της δώσουμε τον τίτλος της πιο εύχρηστης. Η αλήθεια είναι ότι κατά την γνώμη μου αξίζει τα λεφτά της. Λοιπόν είναι για χρήστες Safari (οκ δεν μας πειράζει αυτό). Το plugin ονομάζεται FLVR και ουσιαστικά όταν πας σε ένα site όπως το youtube η παρόμοιο και ξεκινάς να παίζεις ένα video αυτόματα μπορεί να καταλάβει τι κάνεις και σου προσφέρει μέσα από ένα ιδιαίτερα εύκολο menu την δυνατότητα να το κατεβάσεις και να το μετατρέψεις είτε σε DivX είτε Mp4. Για την ώρα είναι σε κατάσταση beta,μπορείς να το κατεβάσεις και να το χρησιμοποιήσεις για μερικές μέρες μετά θα σου πεί ότι το τζάμπα τέλος είτε δώσε κάποια χρήματα για να πάρεις προ- εκδόσεις της τελικής είτε βάλτο ξανά και ξανά. Πάντως ομολογώ αρκετά εύχρηστο...


2. H Δωρεάν λύση

2.0
Η απόλυτα εύκολη λύση - ΤubeTV
Κατεβάζει την εφαρμογή tubeTV η οποία αυτόματα ανοίγει σελίδες, καταλαβαίνει ποιες από αυτές έχουν αναφορές σε video πατάς το κουμπάκι, τις κατεβάζει και σου τις μετατρέπει σε format βολικό για την συσκευή που θες!

2.1
Λοιπόν για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε με την χρήση browserπρέπει να κάνουμε τα εξής 2 πράγματα
 • a) Να κατεβάσουμε το video από την υπηρεσία που το προσφέρει πχ youtube, googlevideo ή οτι άλλο σε .flv format
 • b) Και να μετατρέψουμε το flash video (.flv) σε mp4 (video)

Ανάλογα τι browser χρησιμοποιούμε υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να βρούμε και να κατεβάσουμε το πραγματικό flash video που παίζει στην σελίδα. Θα παραθέσω 2 πιθανούς δρόμους, έναν με τον Safari και έναν με τον firefox.

2.1.1 Firefox flv download - τρόπος α)
Κατεβάσεις αυτό το μικρό add-on (extension) το οποίο ακούει στο όνομα VideoDownloader. Αυτό μόλις εγκασταθεί θα σου εμφανίσει ένα μικρό εικονίδιο κάτω δεξιά - εκεί που ίσως μπορείς να έχεις και άλλα εικονίδια απο διάφορα addons. Λοιπόν τι κάνεις τώρα, πας στο youtube και στο συγκεκριμένο video που θες να κατεβάσεις πατάς κάτω το εικονίδιο του Video Downloader. Αυτός σου εμφανίζει το παράθυρο που βλέπεις παρακάτω!

Κάνε ότι ακριβώς σου λέει - Δεξι κλικ πάνω στην εικόνα που λέει Donwload link και Save As. Αυτός αν δεν κάνεις Save As θα σου σώσει το αρχείο με extension html, το οποίο μπορεί να σε μπερδέψει. Save As λοιπόν και δώσε σαν όνομα αρχείου ότι θες εσυ αρκεί να έχει το extension .flv πχ aNiceVideo.flv , και τελειώσαμε μετά απο λίγο θα έχει κατεβάσει το flash video.

2.1.1 Firefox flv download - τρόπος β)
O χρήστης tomtoub (thanks αγαπητέ) προτείνει έναν πιο έυκολο τρόπο, το plugin το Fast Video Download. Εγκαθιστά ένα κουμπί στην status bar και όταν το πατάς, σου πετάει παραθυράκι Save as, και στο file name έχει ήδη κατάληξη flv. Γλυτώνεις 3-4 κλικ και δεν χρειάζεται το rename.

2.1.2
Αν χρησιμοποιείς Safari τότε κάνε το εξής. Πήγαινε στην σελίδα του video, μόλις γίνει αυτό πάτα πάνω από το Menu Window την επιλογή Activity. Μόλις το πατήσεις θα δεις να σου εμφανίζεται ένα παράθυρο όπως το παρακάτω.

Εκεί θα δεις μια λίστα απο διάφορα πράγματα, δεν σε ενδιαφέρει κανένα εκτός από εκείνο το οποίο θα παρατηρήσεις ότι έχει το μεγαλύτερο μέγεθος (θα είναι συνήθως σε MegaByte (MB)) . Όπως βλέπεις στην δική μου περίπτωση το έχω ξεχωρίσει - ειναι αυτό που έχω επιλέξει! Ωραία και τι κάνω τώρα αναρωτιέσαι. Λοιπόν έτσι όπως το έχεις επιλεγμένο κάνε του διπλό κλικ- λογικά ο Safari θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο και θα σε ενημερώσει ότι ξεκινάει ήδη να το κατεβάζει! Δες την εικόνα παρακάτω.


Όταν θα έχει τελειώσει στο desktop σου θα δεις ένα αρχείο με την ονομασία get_video. Εδώ θα πρέπει να μπεις στην διαδικασία να το κάνεις πάλι rename σε κάτι που να έχει την κατάληξη flv (για να μην μπερδευτείς) πχ MyVideo.flv , και είσαι έτοιμη/ος.

2.2
Εξαιρετικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταφέραμε να σώσουμε το πραγματικό flash video στον υπολογιστή μας. Μπορούμε να σταματήσουμε εδώ και να τα βλέπαμε ως έχει αλλά προτείνω να μετατραπούν σε ένα πιο διαδεδομένο format για video για να μπορούμε να τα δώσουμε και σε φίλους με άλλα λειτουργικά ή να τα φορτώσουμε σε κάποια συσκευή video ipod κτλ κτλ.

Αυτό θα το αναλάβει ο φίλος μας το iSquint.Θα του δώσουμε το flash video player και θα μας το μετατρέψει σε mp4 video και μάλιστα μπορεί να κάνει και 2 ειδών μετατροπές - α) να βλέπουμε το video σε ipod ή σε τηλεόραση . (αλλάζει απλά κάποιες ρυθμίσεις σε μέγεθος κτλ κτλ). Δες πως μοιάζει στην παρακάτω εικόνα!


Έχω επιλέξει το αρχείο flv που θέλω να μετατρέψω. Επέλεξα ρυθμίσεις TV και όχι ipod video, ποιότητα High και θα το ρίξει σε έναν συγκεκριμένο φάκελο που βάζω όλα τα video από το internet (αυτό έχει να κάνει και με ένα απλό κολπάκι μετά για το fornt row οπότε κράτα το). To iSquint θα τελειώσει σε λιγότερο απο λεπτό και είσαι έτοιμος με το mp4 video σου να το κάνεις ότι θες. Θα μου πεις με το FLVR πιο πάνω ήταν απλά ένα κλίκ - πράγματι θα συμφωνήσω - αν θες δώσε 15 δολάρια και είσαι έτοιμος, αν δεν θες ..τότε θα σου κοστίσει μερικά κλικ παραπάνω!
Κολπάκι απλό για να παίζεις με το front row.
Λοιπόν εγώ θέλω ότι flash video έχω μετατρέψει σε mp4 να μπορώ να τα βλέπω και στο front row, καθώς είμαι αραχτός με το remote. Λοιπόν για να το πετύχω ακολουθώ τον εξής εύκολο τρόπο - μπορείς να το κάνεις για ότι άλλο θες. Κατά συμβαση όλα τα αρχεία που μετατρέπω με το iSquint θα βάζει στον φάκελο /videosFromInternet ή κάπως έτσι. Έχω φτιάξει ένα alias γι' αυτό το φάκελο (δεξί κλικ - Make Alias) και στην συνέχεια το Alias αυτό (shortcut) το έχω σύρει μέσα στο φάκελο Μοvies (υπάρχει ήδη από το λειτουργικό - θα τον δεις αριστερά στον Finder). Αυτό ήταν όλο την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το front row στην κατηγορία Movies θα δεις μια νέα κατηγορία - videos from the internet και μέσα όλα τα video που έκανε μετατροπή από το youtube!Αυτά ελπίζω να ήμουν κατανοητός- ευχαριστώ για τον χρόνο σου mate!

link (για οσους βαριούντε να διαβάζουν)
(updated)

 • www.keepvid.com (web υπηρεσία free- download flv ή mp4)
 • www.mediaconverter.org (web υπηρεσία free- σου δίνει πολλαπλα format)

5 comments:

 1. Για τον firefox καλύτερο είναι το Fast Video Download. Δοκίμασέ το.

  Εγκαθιστά ένα κουμπί στην status bar και όταν το πατάς, σου πετάει παραθυράκι Save as, και στο file name έχει ήδη κατάληξη flv. Γλυτώνεις 3-4 κλικ και δεν χρειάζεται το rename.

  ReplyDelete
 2. Υπάρχει και αυτή η λύση για ταυτόχρονο download και μετατροπή. Απλά βάζεις την διεύθυνση του Youtube video, στο μετατρέπει και σου δίνει και το link για να το κατεβάσεις.

  http://vixy.net/

  ReplyDelete
 3. THNKS !!!!!!!!!!!!
  πολυ καλοοοοο

  ReplyDelete
 4. υπάρχει και το πολύ καλό add-on του mozilla downloadhelper

  ReplyDelete
 5. Έχω φτιάξει έναν οδηγό σε .pdf για το πώς μπορούμε να κατεβάσουμε video από το YOUTUBE με το πρόγραμμα ΥοuTube Downloader και να το μετατρέψουμε σε άλλους τύπους αρχείων :

  http://www.internetcornercafe.gr/2011/01/17/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-video-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-youtube/

  ReplyDelete