Thursday, March 15, 2007

Μίλα μου για μήλα μωρό μου - προτάσεις (yet another)

Λοιπόν φωνάζω , ολοι οι macheads- diehards- swithcers -ακόμα και λίγο ξενερωμένοι..να έρθουν κοντά. Πάμε πάμε χέρια ....όλοι μαζί...χέρια.είπαμε γαμώ το @#$%@#$%. Με το ένα, με το δυο με το τρία.

Δεν θα φιάξεις Macintosh ποτεέ ....Steve Ballmerrrrrr..Steve Ballmerrr.... (x3)

Λοιπόν απο τον φούρνο βγαίνει μια ζεστή μηλόπιτα και είμαι έτοιμος να μοιραστώ μερικά κομμάτια μαζί σας. By the way..τώρα που είπα μηλόπιτα..θυμήθηκα το Amsterdam,...αααχ γέρασα πως περνάνει τα χρόνια - νομίζω ότι πρέπει να κανονίσω μία εκδρομή ξανα να θυμηθώ τα παλιά - ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΟΧΙ ΤΙΣ ΦΟΥΝΤΕΣ... ξέρεις πολύ καλά ότι γράφω τις ντόπες εκεί που δεν πιάνει μελάνι!

Κομμάτι πρώτο: Monolingual
Τα credits στον eu-Marko (ευλόγησον ρε) που μου το υπέδειξε!Λοιπόν, δωρεάν σένιο προγραμματάκι το οποίο θα επιβάλλει γρήγορη δίαιτα στο Macintosh σου, στις εξης κατηγορίες κιλών.Σου αφαιρεί language pack τα οποία έχει απο την ΜαΜα του το MacOSX και δεν τα χρειάζεσαι.Πίστεψε είναι πολλά τα Γιγα. μου έκοψε γύρω στα 2,5 με 3. Στην συνέχεια μπορεί να κάνει έλεγχο στα αρχεία συστηματος και να δεί κομμάτια του MacOSX τα οποία είναι γραμμένο και για PPC (ενώ είναι παράλληλα διαθέσιμα και για Intel) και να τα κόψει. Τέλος κάνει ένα μικρό κόψε και σε αρχεία τα οποία παρέχουν υποστήριξη (τα λέω αρκετά γενικά τώρα) σε διαφορετικες supported αρχιτεκτονικές απο το MacOSX.Λοιπόν επειδή στα έπρηξα κατέβασε το papo recommended, το έτρεξα γλίτωσα μερικα giga πρόβλημα κανένα!

Κομμάτι δεύτερο : OSxPlanet
Λοιπόν το ανέφερα και στο podcast αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί αναγνώστες δεν ακουνε το podcast (καλά ρε...έχουμε 100000 UFO απο άλλους γαλαξίες να μας ακουνε..και μόνο 150-200 γήινους; Τα έχουμε πεί τελικά εμείς είμαστε πιο κοντά στην ψυχοσύνθεση των UFO). Λοιπόν μιας και μιλάνε για πλανήτες. Τo OSXplanet φέρνει 'ζωντανές' κατα μία έννοια εικόνες της γης απο διάφορες οπτικές γωνίες. Η υδρόγειος φάτσα κάρτα στο desktop σου, και live να ανανεώνεται κάθε λεπτό με τις νεφώσεις, τους δορυφόρους που περνάνε πάνω από την χώρα σου, σεισμους και άλλα! Το desktop σου αποκτά ζωή- τον ίδιο τον πλανήτη μας. Έχω διαλέξει να έχω την camera στραμμένη συνέχεια στην Αθήνα σαν έναν γεωσύγχρονο δορυφόρο οπότε παρακολουθώ τις νεφώσεις σε όλη την Ευρώπη, τους σεισμούς μέχρι και την τροχία του ISS έχει. Α ναι ...δεν σου λέω πως φαίνεται στην 20άρα οθόνη του iMac ..

Κομμάτι τριτο : CdTo
Οι hardcore terminal οπαδοί θα πουν..εντάξει τι να λέει τώρα. Επειδή ΠΟΤΕ δεν αγάπησα την κονσόλα και ούτε έχω πρόθεση να το κάνω, πάντα έβρισκα ευκολίες που θα με βοηθούσαν να πετάγομαι απο to GUI στην κονσολα. Λοιπόν αυτή η μικρή εφαρμογή, η οποία σου λέει ότι ειναι χρήσιμο να την ρίξεις εκεί διπλα στο menu του finder κάτω πχ απο το Applications κάνει το εξής.Ανοίγεις ένα παραθυράκι finder και πάς σε κάποιον συγκεκριμένο φάκελο, με το που πατάς το CdTo σου ανοίγει το Terminal.app σε αυτό το path.Ναι το ξέρω υπάρχουν και άλλοι τρόποι αλλά βρήκα αυτόν ως τον πιο ξεκούραστο!

Κομμάτι τέταρτο : IceClean
Το είδα στο freemacware.com ως πρόταση. Είμαι ηδη χρήστης του Οnyx για τα maintenance tasks, παρόλα αυτά λέω δεν το δοκιμάζω. Έχει αρκετές και διαφορετικές λειτουργίες οσο αναφορά του συμμάζεμα του MacOSX. Δεν μου άρεσε ότι είχε κατι κολλήματα απο actions που βρίσκονταν στο menu - μάλλον πρόχειρη υλοποίηση μιας και για λιγο το menu κόλλαγε. Γενικά φαίνεται πιο δυνατό απο το Onyx θα συνεχίζω να πειραματίζομαι!

Πώ πω έσκασα με τόσα κομμάτια, τώρα αν ήμασταν στο Amsterdam θα πηγαίναμε και για μπυρίτσα (θα προτιμούσα ηλιόλουστη μέρα παρακαλώ) για να φουσκώσουμε απο τα πολλά κομμάτια μηλόπιτας!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας αγαπητοί mac-ιδες!
Keep Macintoshing....
: )

No comments:

Post a Comment