Sunday, January 14, 2007

Wii - Μερικές πρώτες εντυπώσεις

Θα συνοδέψουμε αυτό το post με το Jambi των Tool (μην το ψάχνεις έχει κολλήσει ο εγκέφαλος μου) όχι της Δέσποινας.

Λοιπόν μερικές σύντομες εντυπώσεις, απο το wii αυτό το σαββατοκύριακο.

 1. Αν θες να χαρείς πραγματικά το μηχάνημα αυτό, πρέπει σίγουρα να μετακομίσεις στο καθιστικό του σπιτιού και στην μεγάλη τηλεόραση. Ο μηχανισμός ανίχνευσης κίνησης είναι τόσο πιο εύκολος και χρηστικός οσο μεγαλώνει η διαγώνιος της τηλεόρασης ΕΙΔΙΚΑ για first person παιχνίδια! Για λόγους ευκολίας, στο δωμάτιο μου, που σε λίγο δεν θα χωράω - μιας και έχω σκοπό σε λίγο να βγάλω σε stand και τις 2 κιθάρες - έχω μια μικρή 14αρα Sony. Αν προσπαθήσεις να παίξεις Call of Duty calibra-ρισμένο σε μικρή τηλεόραση θα σου φανεί αρκετά δύσκολο άσε που δεν βλέπει. Άρα ναι..μεγάλη τηλεόραση. Εξάλλου αυτό είναι και το κλειδί, μεγάλη τηλεόραση big fun! Στα παιχνίδια όπως το tennis και τα άλλα standard το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο μιας και η κίνηση δεν είναι η ίδια, δεν συμμετέχουν και τα 2 χειριστήρια τις πιο πολλές φορές, και ο σενσορας απλά πρέπει να πιάσει την ενδεικτική κίνηση.
 2. Γραφικά, είναι αρκετά καλά, επιπέδου playstation 2 και καλύτερα. Ακόμα δεν έχουμε δει όλες τις δυνατότητες της κονσόλας μιας και είμαστε σε πρόιμο στάδιο, παρόλα αυτά δεν θα απογοητεύσουν κανένα, εκτός αν εισαι πρεζάκι με τις κάρτες γραφικών και τα frame rate..οκ τότε θες Playstation 3.
 3. To tennis είναι μεγάλο κόλλημα το επιβεβαιώνω. Έκανα ένα μικρό πείραμα. Στο σπίτι αυτές τις μέρες ειχα 2 συγγενείς ξαδέρφια φιλοξενούμενους. Μάλιστα η σχέση τους με την τεχνολογία δεν ήταν τόσο καλή γενικά. Τους έδειξα την κονσόλα,και σε 5 λεπτά είχαν πέσει κάτω απο το γέλιο, ο ένας γιατι είχε κολλήσει με το μποξ, και ο άλλός με το tennis. Δεν χρειάστηκαν πάνω απο 2 λεπτά για να κατανοήσουν τι έπρεπε να κάνουν. Το χαμόγελο στο πρόσωπο τους ήταν η μεγάλη απόδειξη - wii = fun και μάλιστα fun για την παρέα!
 4. Με εξιτάρει ιδιαίτερα η ικανότητα του wii να συνδέεται στο internet και ότι θα έρθει μαζί με αυτό. To Browsing στο internet, η δημιουργία εικονικών κοινωνιών, η ανταλλαγή μηνυμάτων, πάω στοίχημα ότι θα δούμε πολλά νέα χαρακτηριστικά!
 5. Για να συνδεθεί με τον LinkSys AG200 έπρεπε να πάω σε WAP - personal και όχι WAP Personal 2 (extra mode). Συνδέθηκε στο πρώτο λεπτό.
 6. Δειλά δειλά ψάχνω resources (ναι ναι σωστά σκέφτεσαι έχω ήδη ψάξει αν μπορώ να το συνδέσω με κάποιο τρόπο στον papomac) , από τα πρώτα σχόλια ήταν φανερή η ανάγκη εμείς οι κάτοχοι wii να αντάλλαξουμε τους wii code (μοναδικά κλειδιά που έχει κάιε συσκευή πάνω της, και μπορεί κάποιος άλλος wii user να σε βρει μέσα στο δίκτυο. Βρήκα το www.wiitags.org και σας προτρέπω wiiusers να φτιάξετε ένα banneraki όπως αυτό που βλέπεται δεξιά. Πώς μου αρέσουν όλα αυτά χχαχαχαχ.
Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, καλά σύντομα νομίζω κώστα, θα οργανώσουμε την πρώτη μας Wii βραδυά με φίλους...θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.

1 comment:

 1. I got mine the day it became available, had a bit of fun with Wii sports, then I got Zelda. Zelda is a really great game. Omws, I gave up on both Zelda and Wii in favor of my trusty xbox 360 an kai pisteuw sooner or later than get back to it gia more Zelda quality time.

  Other than that, I am not impressed nor particularly 'attracted' by the Wii offering alla I am sure there is good value there.

  Wii!!

  ReplyDelete