Saturday, December 30, 2006

Μια βραδιά με τους Hi-Rollers --Choo Choo Boogieee!

Ομολογώ χθες το βράδυ ήταν μια απο τις ωραίες μουσικά βραδιές αυτής της περιόδου. Βρεθήκαμε στο Planet Music (πρώην Blues Hall - στην Λ.Αρδητού 44) και παρακολουθήσαμε ένα από τα πρώτα live ενός νέου συγκροτήματος ή μάλλον μπάντας που ακούει στο ονομα Hi Rollers! Έμαθα γι'αυτους γιατί μια φίλη απο τα παλιά η Ε.Δημοπούλου η οποία είναι η τραγουδίστρια, μου μίλησε για την προσπάθεια εδώ και κάτι μήνες!

Η βραδιά ήταν πραγματικά μια ευχαρίστηση έκπληξη. Γενικά τον τελευταίο καιρό μου αρέσει να πηγαίνω σε λίγο πιο Jazz καταστάσεις οπότε η μουσική και το ύφος των Hi Rollers δεν ήταν απόλυτα γνωστό σε μένα αλλά κάτι μου έλεγε ότι να μου άρεσε.

Η μπάντα αποτελείτε από 5 μέλη τα οποία έχουν αρκετά μεγάλη εμπειρία στον χώρο και του ελληνικού ροκ οπότε δεν είναι ένα μάτσο ενθουσιώδης πιτσιρικάδες, εξάλλου το είδος της μουσικής που επέλεξαν να αφιερώσουν για το project των hi rollers δεν είναι ούτε απο τα πιο εύκολα ούτε και τα πιο βατά..όπως έλεγε ο Κώστας (μιας και πήγαμε μαζί) 'φίλε πρέπει να έχεις αρκετή τρέλα για να παίζεις τέτοια μουσική ' , πράγματι.

Τι ακούσαμε....; Καταρχήν τα 'παιδιά' έπαιξαν πάνω απο 2 ώρες συνολο μια μεγάλη ποικιλία κομματιών, θα άκουγες καθαρό Jazz, Rock n Roll , Jive αλλα και Swing! Ντυμένοι με τον ιδιο τρόπο θυμίζοντας καθαρά μπάντα εποχής (μαύρα πουκάμισα και παντελόνια, τυράνντες και εκεντρικά παππούτσια...αντίστοιχα ντυμένη με φόρεμα εποχής και η τραγουδίστρια). Νόμιζες ότι βγήκαν απο Club εποχής....40s 50s στην Αμερική!

Είναι αλήθεια ότι μετά απο λίγη ωρα η διάθεση και ο ρυθμός της μουσικής σε παρέσυραν και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί και ιδιαίτερα πολλές άρχιζαν να λικνίζοντε...swing...baby boogiee...swing!

Δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο για τους μουσικούς, άψογοι χωρίς κανένα λάθος ο ήχος καθαρός και οι εναλλαγές στα σολο μεταξυ pinao, drums κοντρα μπάσου και ηλεκτρικής κιθάρας άψογες..
Για την τραγουδίστρια..όχι ότι την ξέρω αλλά..ήταν φοβερή Μουσικά την ήξερα και πιο παλιά από άλλα πιο ροκ σχήματα νομίζω οτι τέτοιες φωνές τελικά σπανίζουν. Τέτοιες στιγμές νομίζω πρέπει κανείς να φέρνει στον νου του..τα τσόλια απο τις μπουζουκερί που τα πληρώνουμε ...χρυσάφι για να γκαρίζουν με την βοήθεια ηχοληπτών και κονσόλας που κάνει μαγικά...όταν βλέπεις ένα απλό μικρόφωνο και μια φωνή να τραντάζει ένα μαγαζί..

Το σχήμα αυτό κατα την δική μου άποψη λογικά θα πάει καλά! Ξέρω ότι σύντομα θα υπογράψουν σε εταιρία (μάλλον) οπότε θα έχουμε και δικό τους δείγμα δουλειάς. Είναι πραγματικά υπέροχο να έχουμε τέτοιες προσπάθειες στην Ελλάδα για ένα είδος μουσικής άγνωστο πράγματι σε πολλούς.

Σας συστήνω απόλυτα αν αποφασίσετε να πάτε σήμερα ή αυριο για μερικές στιγμές Boogiee Woogie να πάρετε μαζί σας ...ντάμα η οποία θα σας συνοδεύσει σε φιγουρες εποχή.... Choooo Choooooooo Boogiee Woogieee!οπως θα έλεγε και ο G.Poly (χο χο χο χο )

Τhe Hiiiiii Rollleeers Ladies and Gentlemen!

No comments:

Post a Comment