Tuesday, December 19, 2006

Λέμε καμία μαλακία να περάσει η ώρα...

Δεν μπορώ ...πραγματικά είναι πάνω απο την δύναμη μου δεν μπορώ να ΜΗΝ ποστάρω να μην σχολιάσω πραγματικά.

Φυσικά τι άλλο! Σήμερα τσεκάροντας προσεκτικά την λίστα με τα αγαπημένα μου blog φυσικά έπεσα πάνω στο post του vrypan περί της συζήτησης που είχαν στο ΠΑ-ΣΟΚ radio web με τον Μιχάλη Μπλέτσα απο το Media Lab του ΜΙΤ και μέλος της core ομάδας για το πρόγραμμα one laptop per child!

Η ομάδα του podcast - αν και σε ορισμένες στιγμές ήταν μάλλον κλασικη προεκλογικη προπαγάνδα και μάλιστα με αρκετό γέλιο αλλά θα πάμε εκεί σε λίγο - είχε τον διευθυντη της Microsoft Hellas, τον παρουσιαστη του podcast , έναν κυριο υπεύθυνο για μια απο τις ομάδες δραστηριοποίησης στην ελλάδα για το πρόγραμμα αυτο (αν κατάλαβα καλά ακτιβιστές που θα συνεισφέρουν αφιλοκερδώς στην ανάπτυξη προγραμμάτων για την συγκεκριμένη λύση και ο vrypan επίσημα πια εργαζόμενος στον συγκεκριμένο τομέα του ΠΑ- ΣΟΚ και τον κυριο Χρυσοχοϊδη. (ακόμα αναρωτιέμαι τι σχέση έχει ο κύριος Χρυσοχοίδης με την τεχνολογία - εκτός ότι διαβάζει τις εφημερίδες online το πρωί για να δει ποιες γλύφουν το ΠΑ-ΣΟΚ και ποιες κράζουν/γλυφουν τον Κωστάκη ..άντε και κανένα contra.gr )

Λοιπόν μερικά σχόλια προς ΠΑ-ΣΟΚ-ους και μη!

1. Ο παρουσιαστής ήταν καλός τον βρήκα αρκετά θετικό και ακόμα και όταν εκτελούσε το συντροφικό του έργο!

2. Δεν είχα την τιμή να ακούσω τον κύριο Μπλέτσα πιο πριν παρόλα αυτά ο λόγος του πραγματικά ήταν αρκετά ώριμος, χαμηλών τόνων και με έναν αποδεκτό ενθουσιασμό για αυτή την προσπάθεια νομίζω οτι πραγματικά μας λείπουν
τέτοιοι επιστήμονες ...εύγε λοιπόν.

3. Είμαι απο αυτούς που πιστεύουν οτι το πρόγραμμα OLPC δεν είναι για χώρες όπως η ελλάδα αν και αν το σκεφτείς τεχνολογικά είμαστε τριτοκοσμικοί χα χα χα! Όπως γράφουν μερικά αμερικανάκια στο digg και στο slashdot 'man I cant wait to see that thing on ebay ...from a loca distributor in Brazil or Mexico'. Ελπίζω οι κυριοι του προγράμματος να κάνουν ότι μπορούν αλλά και οι κυβερνήσεις για να μην γίνει η προσπάθεια τους παιχνίδι για τα παιδάκια του δυτικου κόσμου που έχουν ηδη MacBookPro!

4. Ολα ξεκίνησαν καλά και πραγματικά ενθουσιάστηκα με την πρωτοβουλία του ΠΑ-ΣΟΚ γιατί άκουσα πχ τον κυριο Μπλετσα..μέχρι που πείρε ο πρόεδρος τηλέφωνο! Θα μου πεις ρε φίλε..δικό του ειναι το μαγαζί ότι θέλει κάνει ναι ίσως να έχεις ένα δίκιο. Κάθισα αναπαυτικά κατά την διάρκεια του μεσημεριανού break και απόλαυσα τους αμέτρητης .... συλλογισμούς του προέδρου που παρόλο που προσπαθεί να λανσάρει τον εαυτό του ως alternative ..when it comes to promotion είναι ιδιος με ολους τους πολύχρωμους. Μερικά λεπτα ευχών και ξύλινης γλώσσας για να σκάσουμε στο γέλιο με το εξης statement - ΠΡΟΣΕΞΤΕ πολιτικό λόγο Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ -
'Εμεις όπως έχουμε δεσμευτεί ΄γιατι στην Ελλάδα ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ (καλα αυτοί ακόμα περιμένουν) ΟΛΟΙ δεσμεύονται γιατί αν δεν δεσμευτείς ρε φίλε τώρα που είσαι αντιπολίτευση τι θα δεσμευτείς μέτα ..τι να λέμε.Όπως ειχαν δεσμευτεί και αυτοί που είναι τώρα στην κυβέρνηση...σωστά Κωστάκη απο τα νέα Λιόλια;

Συνεχίζουμε, δεσμευόμαστε λοιπόν να αγοράσουμε 1.000.000 OLPC για την ελλάδα να τα δωσουμε σε μαθητές και φοιτητές (..να σε δω ξάδερφε στο πολυτεχνείο με OLPC στο χέρι και δεν θέλω τίποτα άλλο χο χο χο χο χο).΄Η φράση 1.000.000 μου θύμισε Austin Powers οπου ο Dr evil ξυπνάει μετά απο χρόνια και ζητάει ποσά της πλάκας για εκβιασμός! 1.000.000. OLPC χο χο χο χο χο! Βέβαια οι παραλληλισμοί δεν ήταν μονο αυτοί! Μέτα θυμήθηκα και άλλες δεσμευεσεις όπως του μπαμπά Παπανδρεου ή του μπαμπά Μητσοτάκη. Θα πάρουμε.... 40 F16 και 40 Mirage 2000, θα παρουμε 300 Leopard, θα πάρουμε 80 f16 ..γενικά ρε παιδί μου το δεσμευόμαστε για να πάρουμε πρέπει να έχει π'εραση σε αυτή την χώρα δεν μπορώ να το καταλάβω διαφορετικά!

Η γενικολογία συνεχίστηκε για το ΠΑ- ΣΟΚ όπως έκανε και τότε που ήταν κυβέρνηση..ΚΑΙ ΟΠΩΣ κάνει και η τωρινή κυβέρνηση ΓΑΜΗΣΑΝ 100% το εκπαιδευτικό σύστημα το έσυραν σε τόσο μεγάλα βάθη παρακμής που τώρα δεν μπορουν να το μαζέψουν. Και έχουν την εντύπωση λοιπόν οι κύριοι αυτοί οτι οταν ακούμε τις ευχές τους δεν γελάμε. Εγώ προσωπικά γελάω από τα νεύρα μου!

Ο διευθυντής της Microsoft αρκετά ΟΚ , εξάλλου η Μικρο Μαλακή τα έχε καλά και με τους μπλε και με τους πράσινους..κάθε 4ετια κόβουν το πανεθνικό συμβόλαιο τους..και να σου πω κάτι; μαγκιά τους..όπως και μαγκιά τους γιατί όπως άφησαν να εννοηθεί το OLPC θα τρέξει και windows όχι θα το άφηνε ο Bill έτσι.

Χάρηκα που άκουσα τις απόψεις του Παναγιώτη. Όχι γιατί τον ξέρω και θα πώ καλό λόγο, δεν έχω τέτοια πρόβληματα με αυτά αν κάτι δεν μου αρέσει το λεώ δεν ειμαι απο τους τύπους που δεν θα μιλήσει. Τουλάχιστον να υπενθυμίσω στους διάφορους συντρόφους οτι πράγματι έκαναν πολυ έξυπνη κίνηση γιατι προσέλαβαν τον κατάλληλο άνθρωπο για να τους κάνει την δουλειά, να τους αναμορφώσει τον συγκεκρίμενο τομέα, και ώς επαγγελματίας υπογράφω οτι ο vrypan είναι indeed ο πιο κατάλληλος! Το μόνο που θα με απογοητεύσει και το γράφω δημόσια ειναι ο άνθρωπος που εγώ άκουσα το πρώτο μου podcast και έγινε η αιτία να γίνω και εγώ podcaster και θιασώτης των εναλλακτικών media να γίνει φερέφωνο ξύλινου λόγου οπως αυτον που άκουσα κατα την διάρκεια της εκπομπής απο τους πράσινους!

Μου άρεσαν οι απόψεις για τους εκπαιδευτικούς! Αλλά θέλω να αναρωτηθώ ΟΤΑΝ ο μέσος 23 χρόνος νεο έλληνας έχει ως ονειρο του να μπει στον ΑΣΕΠ να γίνει δάσκαλος και να αράξει ...νομίζετε οτι ο νεοέλληνας δάσκαλος έχει μέλλον; Αν συνεχίζουν να τροφοδοτουν την αγορά με βαριεστημένους διπλοθεσίτες νεοέλληνες που απλά θέλουν να αράξουν ...τότε καλ'ύτερα να προγραμματίσουμε το OLPC να διδάσκει μόνο του ....αλλιώς την γ..μησαμε. Ναι ναι ξέρω θα με βρίσουν και μερικοί δάσκαλοι καθηγητές ...same all same all!

Καταλήγουν κατα την διάρκεια της συζήτησης , και καλά κάνουν , ότι είναι θέμα παιδείας. Μάλιστα σωστό ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.Επίσης δεν φταίει μονο η ανύπαρκτη μας παιδεία σε θέματα τεχνολογίας αλλά ολόκληρη η πολιτικη του κράτους το οποίο γαλούχησε γενιές και γενιές σε στείρες και συντηρητικές πρακτικές ....καθόλου βήματα μπροστά! Ξαφνικά ξυπνάμε και ενα report απο την Πορτογαλία μας λέει ξέρεις είστε τεχνολογικά αναλφάβητοι ..ΕΕΕΕΕΕΛΑΑ!

Με στεναχωρεί το γεγονός οτι οι πολιτικοί μας ειναι ανίκανοι 100% να αλλάξουν κάτι και με εκνευρίζει όταν τους ακούω να λένε παπαριες! 10000000 OLPC και εκπαιδευτικά σεμινάρια και κοινωνίες της τεχνολογιας..κοινωνίες της ΤΕΧΝΟΦΟΒΙΑΣ ,δεν πρόκειται να λυσουν το πρόβλημα κύριε Παπανδρεου , Καραμανλη! Πρεπει να καταλάβετε ότι το τρένο της τεχνολογίας το χάσαμε εδώ και χρόνια και απλά τώρα πάτε να μας χρυσώσετε το χάπι....άντε στην καλυτερη να μας δώσετε και κανενα επιδοματάκι για να σκάσουμε!

Πρόσφατα μίλαγα με γνωστό προγραμματιστή απο την Τσεχία! Ναι κύριοι την Τσεχια η οποία τώρα προσπαθεί να μπει στην νομισματική ένωση! Στη Τσεχία η κυβέρνηση έστρωσε κάτω ένα πλάνο για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στην χώρα (ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ) . Με μέτρα που αφορούσαν την ιδιωτική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη πυρήνων τεχνολογίας, εσόδων και φυσικά μεταλαμπαδευσης της γνώσης και της παραγόμενης τεχνολογίας σε ακαδημαϊκά ιδρύματα! Μια χώρα η οποία έχει φανερα μικρότερο IT market απο εμάς έχει καταφέρει να γίνει μια απο τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες παραγωγής λογισμικου! Sun , Red Hat.. στήνουν τις συγχρονες φάμπρικες τους ..δίνουν ζωή στον IT κόσμο της χώρας και παίρνουν πίσω ευνοϊκές φοροαπαλλαγές και ευκολίες...με αντάλλαγμα 500-1000 Τσεχοι να βρουν δουλειά να ακουγεται το ονομα της χώρας και άλλες εταιρίες να έρχοντε για να κάνουν το ίδιο. Μεσα στο παιχνίδι και τα πανεπιστήμια τα οποία προσπαθουν να μπουν στο παιχνίδι με τους παροχείς τεχνολογίας!

Και σας ρωτάω...τι εχουμε λιγότερο απο τους ΤΣΕΧΟΥΣ..έχω την απάντηση..ΕΞΥΠΝΟΥΣ πολιτικου!

Δεν μπορείτε ρε να μου μιλάτε για 1.000.000 OLPC
Οταν
1. Ο ΟΤΕ ειναι ακόμα μονοπώλειο
2. Βάζετε άσχετους να διδάσκουν πληροφορική και του βάζετε να μαθαίνουν στα παιδάκια για τον ΑΒΑΚΑ και το μεγάλο ελληνικό πνευμα!
3. Εχετε υπολογιστές στα σχολεία κλεισμένους σε αποθήκες για να μην τους σπάσουν!
4. Τα ελληνικά πανεπιστήμα έχουν μικρή σχεδόν μηδαμινή σχέση και εμπλοκή με την ελληνική αγορά! (και η διαπλοκή πάει σύννεφο)
5. Πληρώνω Χαράτσι στον ΟΤΕ για το προνόμιο να έχω ADSL συνδεση..και ο άγγλος γνωστός μου απο το ΧΩΡΙΟ των midlands στην αγγλία να μου στέλνει email και να μου λεει ..για την 10 ΜBit γραμμή του!
6. Οι φυλλάδες σας και τα κανάλια σας παρουσιάζουν το internet ως μέρος που κανουν παρέα πρεζάκια και παιδεραστές!
7 Πολλές εταιρίες πληροφορικής βλέπουν τα ευρωπαικα πακέτα στήριξης σαν την ευκαιρία να αρμέξουν την αγελάδα να κανουν μερικά millions και φυσικα να παράξουν έργα ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!
............. και άλλα πολλά!
Α ναι.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ X Y Z πολιτικέ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ιντερνΕΕΕΕΕτ ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ακουσω οτιδήποτε απο σένα βρες κάποιον ικανότερο..αλλιώς θα σε κράζω συνέχεια!

Και που 'σαι μικρέ....βάλε μου μισό κιλό OLPC έμαθα ότι έχει πέραση!

Άντε @#$%@#$%@#$%@#$5

25 comments:

 1. Για όλα φταίει το κατοχικό σύνδρομο και η Τουρκοκρατία! Σε μικρότερο βαθμό, ευθύνεται και ο Ξέρξης...

  Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Να συμπληρώσω μόνο ότι η Εσθονία, μια χώρα που υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος με το ζόρι μια ντουζίνα χρόνια (βλέπε πρώην ΕΣΣΔ), αυτήν την στιγμή είναι ο παράδεισος όλων των σκανδιναβικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών, με την πρωτεύουσά της (Ταλλίνν - αλησμόνητη Eurovision με S.A.G.A.P.O.) να είναι η πρώτη πόλη στην Ευρώπη με πλήρη ασύρματη κάλυψη.

  Όταν στέκεσαι μπροστά σε οποιοδήποτε μνημείο του Ταλλίνν και βλέπεις πινακίδα "For further information, navigate to ΠληροφορίεςΤαλλίνν.com or send sms containing the code μνημείο-τάδε"...

  Όταν βλέπεις τον Φινλανδό να ανεβαίνει στο αστικό και να πληρώνει το εισιτήριο με sms...

  ...τότε καταλαβαίνεις τι ζώα είμαστε.

  ReplyDelete
 2. Οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες προτιμούνται για τους χαμηλούς μισθούς τους και το πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Εμείς ούτε χαμηλούς μισθούς έχουμε, ούτε καλά εκπαιδευμένοι είμαστε.

  ReplyDelete
 3. Ισχύει αυτό που λες αλλά δεν εννοούσα ακριβώς αυτό. Οι Εσθονοί έχουν δώσει αρκετά κίνητρα ώστε πλέον όλοι οι παροχοί κινητής τηλεφωνίας (και αρκετοί ISPs) της χώρας να είναι σουηδικές και φινλανδικές εταιρείες. Σαν να λέμε Cosmote Αλβανίας - μόνο που τα Τίρανα δεν έχουν wifi... :)

  ReplyDelete
 4. σας πληροφορώ οτι ο μέσος Τσέχος προγραμματιστής παίρνει ακριβός τα ίδια λεφτά με τον έλληνα!Πιστέψτε με , ξέρω καλά τα λεφτά που παιζουν εδώ και εκεί! Αρα λοιπόν όχι δεν είναι τόσο πιο φτηνοί!

  ReplyDelete
 5. Το επιχείρημα με τους χαμηλότερους μισθούς δεν παίζει εδώ και αρκετό καιρό. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στην δουλειά τους. Σίγουρα πολύ καλύτεροι και πολύ πιο οργανωμένοι από τον μέσο έλληνα developer. Να είσαι σίγουρος Σε 1-2 χρόνια ο μέσος μισθός τους θα έχει αυξηθεί σημαντικά (μην πω διπλασιαστεί) ενώ ο δικός μας θα παραμένει στα 800-1000 μικτά.

  Αυτά που λες για την Τσεχία και τις υπόλοιπες του πρ. ανατολικού μπλοκ τα έλεγα και εγώ και άλλοι πριν 2 χρόνια και οι δικοί μας έξυπνοι που “ήξεραν καλύτερα” γελούσαν ειρωνικά. Δεν ξέρω αν γελάνε ακόμα.

  ReplyDelete
 6. Με τη διάγνωση της τεχνολογικής μας υστέρησης απο τον Pari συμφωνώ αρκετά. Με μια μεγάλη διαφορά όμως. Θεωρώ τον τεχνο-σνομπισμό και την τεχνοφοβία σαν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ναι υπάρχει βαθύ ψηφιακό χάσμα. Αλλά κατά τη δική μου προσέγγιση η ευθύνη για αυτό είναι διάχυτη. Δεν ανήκει αποκλειστικά σε πολιτική, κράτος, θεσμούς και εξωτερικούς ιστορικούς παράγοντες παρόλο που φέρουν το μεγαλύτερο και κρισιμότερο μερίδιο. Έχουν όλοι ένα μερίδιο ευθύνης.Η κοινωνία πολιτών αλλά και καθένας ατομικά. Ιδιαίτερα μάλιστα οι κατεξοχήν γνωρίζοντες. Δεν σε ξέρω Pari, αλλά το post σου μου άφησε μια γεύση κυνισμού απέναντι στην πρωτοβουλία. Διέκρινα επίσης και τεχνο-σνομπισμό στην διπλή ,αν θυμάμαι καλά, αναφορά σου για τον τονισμό του internet στην εκφορά του Μ.Χ.
  Αυτό είναι το πρόβλημα;
  Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν να αντιμετωπιστούν με εποικοδομητική κριτική και όχι κυνικά.
  Φιλικά Α.Μ

  ReplyDelete
 7. Δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω τον πολιτικό λόγο κανένα (ανεξάρτητα απο το χρώμα), μιας και 20 χρόνια τώρα το μόνο που έχει μέινει είναι τα λόγια και οι πρωτοβουλίες .... για την ταμπακιέρα κανείς! Ναι αρνουμαι να με οδηγήσει τεχνολογικά πολιτικός ο οποίος το αποκαλεί ιντερνέτ και οπεν σορσις! Αφου έχουν και θρέφουν ολοι τους μεγάλες ομάδες σοφών ας βάζουν αυτους μπροστά για να μην γελάμε μαζι τους!

  Ο κυνισμός είναι η απάντηση τόσων χρόνων άχρηστης πολιτικής απο όλους! Νομίζω ότι έχω το δικαιώμα να είμαι τουλάχιστον κυνικός!

  ReplyDelete
 8. @all: Για να κάνει μία εταιρεία επένδυση σε 1 άλλη χώρα απαιτεί 3 πράγματα:
  - οικονομικά κίνητρα (φοροαπαλλαγές)
  - εκπαιδευμένο προσωπικό (να γνωρίζει το αντικείμενο, να μιλάει ξένες γλώσσες, όχι απαραίτητα όμως φθηνότερο)
  - υποδομές (αεροδρόμια, συγκοινωνίες, έλλειψη γραφειοκρατίας)

  Βρείτε πόσα από αυτά έχουμε στη χώρα που ανθίζει η φιλολογία του "ξένου κεφαλαίου", του ΑΣΕΠ κ του "βρωμο-αλλοδαπού" κ θα καταλάβετε γιατί έχουμε πήξει στις επενδύσεις από πολυεθνικές κ δεν ξέρουμε πού να πρωτοδώσουμε το σιβί μας.

  Για να αναπτυχθεί μία χώρα δε χρειάζεται ούτε 10^12 δωρεάν πισιά, ούτε μία στρατιά υποψήφιους του ΑΣΕΠ. Ανθρώπους με μία στάλα μυαλό στην κάλπη κ μία στάλα αξιοπρέπεια στην εξουσία χρειάζεται.

  Τα παραδείγματα χωρών με όραμα κ στρατηγική στην ανάπτυξη είναι πάμπολλα.
  Να πω για την Ιρλανδία που μέσα σε 10 χρόνια από βλάχοι-τσομπαναραίοι (αλήθεια!) έγιναν το ευρωπαϊκό κέντρο του ΙΤ;
  Να πω για τις επαρχίες της Κίνας (Γκανγκτζού, Χαϊνάν) που βάζουν συνέχεια διαφημίσεις σε CNN, NBC για να προσελκύσουν επενδυτές στη μέση του πουθενά;
  Να πω για την Κροατία κ το Μαυροβούνιο που θα πρέπει πλέον να έχουν περισσότερους τουρίστες από την Ελλάδα λόγω συνεχούς διαφημιστικής καμπάνιας;

  @alexandros: Ούτε εγώ σε γνωρίζω, Αλέξανδρε, αλλά, πίστεψέ με, πλέον, όταν κάποιος μιλάει για αξιόλογες πρωτοβουλίες πολιτικών δεν ξέρω πώς να τον αντιμετωπίσω για την αφέλειά του!
  Αν ο Πάπο είναι 1 φορά κυνικός, εγώ είμαι 10!
  Κοίταξε γύρω σου! Δεν έχουμε ούτε 1974, ούτε 1981, ούτε 1991, ούτε καν 2000. Μπαίνουμε στο 2007, έχουμε ακόμα τα πόδια μας κολλημένα στη λάσπη ως κράτος-κοινωνία κ μιλάμε για ταξίδια στο διάστημα. Να τις χέσω τσάμπα μάγκικες πρωτοβουλίες-πυροτεχνήματα από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης! Υπάρχει κ η Βουλή κ η διαδικασία κατάθεσης νόμοσχεδίων από οποιονδήποτε βο(υ)λευτή για όποιον δεν το έχει πάρει πρέφα...

  Δεν έχω ακούσει το podcast κ ούτε πρόκειται να χάσω το χρόνο μου! Κ μόνο η ύπαρξη του όρου "κόμμα εξουσίας" με κάνει να ξερνάω!

  ReplyDelete
 9. perisos και paris
  Το δικαίωμα καθενός στον πολιτικό κυνισμό είναι αυτονόητο. Είναι όμως απο τις πιο ακραίες μορφές πολιτικής δυσαρέσκειας. Απέναντι στην πολιτική μπορεί κάποιος γενικά δυσαρεστημένος να εκδηλώνει συμπεριφορά απαθή, αδιάφορη, κυνική, επιθετικά εναντιωματική, εχθρικός και ό,τι άλλο θέλει, σε διαφορετικές χρονικές περιστάσεις και θεματικές συγκυρίες. Στο παρελθόν μάλιστα και σε αντίθεση με σημαντική μερίδα του δημόσιου λόγου θεωρούσα συστημικά υγιείς ορισμένες τότε εκφράσεις πολιτικής δυσαρέσκειας. Το φαινόμενο όμως παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Έτσι πλέον η πολιτική δυσαρέσκεια τείνει σαφώς στην χειρότερη δυνατή ανακύκλωση της αναποτελεσματικότητας της πολιτικής παρά στο να μπορέσει να προκύψει , έστω και λίγο, κάποια θετική ανατροφοδότηση.
  Αν θέλετε δείτε μια σύντομη άλλα άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18720&m=N11&aa=2

  ReplyDelete
 10. sorry gia to broken link
  http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18720&m=N11&aa=2

  ReplyDelete
 11. http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18720
  &m=N11&aa=2

  ReplyDelete
 12. Σιγουρα το OLPC δεν απευθυνεται για χωρες οπως η Ελλαδα. Αλοιμονο αν πιστευουμε οτι ειμαστε τετοια χωρα.

  Σιγουρα τοσα χρονια με αυτα που ειδαμε και βλεπουμε καθημερινα πρεπει να ειμαστε κυνικοι με τους πολιτικους μας. Οι μισοι ειναι ανικανοι και νοιαζονται μονο για την επανεκλογη τους.

  Πρεπει ομως μια καλη πρωτοβουλια για συζητηση να μην την κατακεραυνωνουμε αμεσως. Ας δουμε πως θα εξελιχθει

  ReplyDelete
 13. @alexandros
  Θα σταματήσω να ειμαι κυνικός απέναντι στους πολιτικους της χώρας μας όταν πια θα θα σταματήσουν να αναλωνοντε σε δηλώσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά σε πραγματικά έργα με αποτελέσματα.Περιμένουμε ηδη αρκετά χρόνια..θα πρεπει λοιπον οι πολιτικοί μας να συνειδητοποιήσουν οτι όταν απεθυνοντε σε κοινό εναλλακτικών media το οποίο δεν ειναι τηλεθεατής του χατζηνικολαου και του ευαγγελατου..λαικισμοι..ευχολογια και εντυπωσιασμνοί και δηλώσεις θα παρουμε 1 κιλο OLPC σαν μέτρο να καταπολεμήσουμε τον τεχνολογικό μας αναλφαβητισμό ειναι πραγματικά αστείοι...αν το λέγανε σε άλλους..στους ψηφοφορους τους ισως και να έπιανε..εδώ όμως οχι!

  αντιπροσοπεύουμε θέλω να πιστεύω μια πιο καλά ενημερωμένη ομάδα ανθρώπων και όχι την κλασική μάζα που έχουν μάθει να χειραγωγουν με τέτοιες πολιτικές!

  εμένα λοιπόν με το ιντερνεεετ και τα οπεν σορσις με κάνουν να γελάω!

  ReplyDelete
 14. To programma tou OLPC mou thymizei thn ypothalaseia shragga ths thessalonikis. Kati teleios anarmosto stis anagkes, kati pou tha apodeixtei eksairetika akribo kai tha aporofhsei kondylia pou htan anagkh na pane allou.Alla san pipila se stoma politikou eksairetika xrhsimh.Dhlono to profanes kai kati pou sigoura to kseroun oloi alla an dhlosoume to profanes polles fores isos anagnoristei apo pollous.
  Theodosis

  ReplyDelete
 15. Pari,
  Και εγω μπορεί να γελάσω με τέτοια και άλλα περισσότερο κουλά, απλά θα το έκανα 'κλειστά', σε ιδιωτικότερους χώρους αν προτιμάς και όχι πάντως όταν είναι ωφελιμότερο για χάρη της δημόσιας συζήτησης να σταθώ ουσιαστικά - κριτικά ή ενισχυτικά- πάντως εποικοδομητικά επι του θέματος.
  Απο τον ΠαΣοΚικό χώρο επι Παπανδρέου προέρχονται αν μη τι άλλο καλές προθέσεις και χρήσιμες θέσεις για τις ΝΤΠΕ. Ορισμένες μάλιστα όπως το πρόσφατο κάλεσμα σε πολίτες, εθελοντές, ΜΚΟ να δημιουργήσουν ψηφιακό περιεχόμενο για την δουλεία τους (ηχητικές εκπομπές, βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό) χρησιμοποιόντας επι τόπου τον εξοπλισμό του ΠαΣοΚ μπορούν να έχουν άμεσο και πρακτικό αντίκρυσμα στο πρόβλημα. Προς τι λοιπόν ο γενικευμένος κυνισμός και η τσάμπα απαξία;Σε πολλές περιπτωσεις είναι απο κεκτημένη ταχύτητα και εμπεδωμένη δυσπιστία. Ορισμένοι έχουν και ποικίλλες σκοπιμότητες.Τους καταλαβαίνω όλους. Οι περισσότεροι πάντως μπορούμε να ξαναρχίσουμε(;) να εμπιστευόμαστε και να συμμετέχουμε περισσότερο.

  ReplyDelete
 16. @alexandros: Χαίρομαι που εξακολουθείς να διατηρείς την αισιοδοξία σου κ να έχεις τη διάθεση να ψάχνεις για χρήσιμες πρωτοβουλίες μέσα στο γενικότερο μπ@υρδέλο.

  Εγώ πάλι (ίσως κ αρκετοί εδώ μέσα, ή μάλλον εκεί έξω), θεωρώ την ελληνική πολιτική σκηνή μία φοβερά παθογόνα νόσο.
  Από όσο ξέρω, κανείς άρρωστος μέχρι σήμερα δεν έχει κολλήσει γιατρειά συγχρωτιζόμενος με υγιείς. Αντίθετα πολλοί υγιείς κολλάνε ασθένεια συναγελαζόμενοι με αρρώστους.

  Ή για να το θέσω λίγο διαφορετικά...
  Όσο Evian κ να προσθέσεις σε ένα κουβά σκ@τά, δεν καθαρίζεις τη βρώμα, το νερό μολύνεις: πάλι σκ@τίλα θα μυρίζει!

  ReplyDelete
 17. Pari,
  Και εγω μπορεί να γελάσω με τέτοια και άλλα περισσότερο κουλά, απλά θα το έκανα 'κλειστά', σε ιδιωτικότερους χώρους αν προτιμάς και όχι πάντως όταν είναι ωφελιμότερο για χάρη της δημόσιας συζήτησης να σταθώ ουσιαστικά - κριτικά ή ενισχυτικά- πάντως εποικοδομητικά επι του θέματος.
  Απο τον ΠαΣοΚικό χώρο επι Παπανδρέου προέρχονται αν μη τι άλλο καλές προθέσεις και χρήσιμες θέσεις για τις ΝΤΠΕ. Ορισμένες μάλιστα όπως το πρόσφατο κάλεσμα σε πολίτες, εθελοντές, ΜΚΟ να δημιουργήσουν ψηφιακό περιεχόμενο για την δουλεία τους (ηχητικές εκπομπές, βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό) χρησιμοποιόντας επι τόπου τον εξοπλισμό του ΠαΣοΚ μπορούν να έχουν άμεσο και πρακτικό αντίκρυσμα στο πρόβλημα. Προς τι λοιπόν ο γενικευμένος κυνισμός και η τσάμπα απαξία;Σε πολλές περιπτωσεις είναι απο κεκτημένη ταχύτητα και εμπεδωμένη δυσπιστία. Ορισμένοι έχουν και ποικίλλες σκοπιμότητες.Τους καταλαβαίνω όλους. Οι περισσότεροι πάντως μπορούμε να ξαναρχίσουμε(;) να εμπιστευόμαστε και να συμμετέχουμε περισσότερο.

  ReplyDelete
 18. αλέξανδρε να χαιρετήσω και εγώ την αισιοδοξία σου (χωρίς κυνισμό) αλλά συγνώμη η ολη στάση και θεώρηση - it does not work for me! Φυσικα συγνώμη που θέλω να γελάσω με το γεγονός οτι το ΠΑ-ΣΟΚ ή η ΝΔ μου δίνει εξοπλισμό για να δημιουργήσω ηλεκτρονικό περιεχόμενο.Περιμένω και τους 2 ως κυβερνήσεις να κανουν ουσιαστικες αλλαγές σε θέματα που θίξαμε και οχι να μου δίνουν εξοπλισμό για να κάνω podcast.Και στο κάτω κάτω ειναι καιρός να μάθουν επιτέλους τι ειναι ολα αυτα γιατί μέχρι τώρα μάλλον το θεωρουν ακόμα ενα κανάλι προπαγανδας!

  ReplyDelete
 19. Ma kala, to OLPC den ypotithetai oti trexei redhat leitourgiko?

  Exeis kapoio link na leei to antitheto...?

  ReplyDelete
 20. @dimitris
  δεν ειπα οτι δεν θα τρέχει αλλά οτι σίγουρα στο μέλλον θα το δουμε και με windows ισως σε κάποια άλλη μορφή.Αν ακουσεις την συνεντευξη ο Μπλετσας λεει οτι ανοιξανε ενα επιπλεον memory slot μετα απο συζητηση με την MS για να μπορει αυτη να παρέχει μια customized εκδοση του λειτουργικου της...

  απλα για να έγινε αυτό...και τιποτα δεν γινεται στην τύχη πάει να πει οτι θα το δουμε και κάποια στιγμή!

  ReplyDelete
 21. Εγώ που είχα πατέρα στο Δημόκριτο (δούλευε από το 1968 μέχρι το 2005) ένα θα πω: Ό,τι και να γίνει, ποτέ δεν θα φτάσουμε τους άλλους.

  ReplyDelete
 22. Ela re, to checkara. Fedora tha trexei to mixanaki.

  Ousiastika o Ellinas Microsoft leei oti to kostos den einai to thema, kai prepei na kanoume target pio "plireis" platformes (i.e. Windows :)

  Poli sobaros anthropos alla den mporo na katalavo giati ton eferan stin sinedeksi, mallon gia mouri.

  Tin epektasi mnimis gia na trexoun kai windows, proti fora tin akouo.

  Exoun myristei aima...

  ReplyDelete
 23. το αναφέερει ο ιδιος ο προφέσορας οτι εχουν μιλησει με την MS και οτι θα εχουν ακομα ενα slot μνημης για να κανει support τα windows!


  εγω πάντως λεω να βαλουν MacOSX ...αυτό ειναι φιλικό λειτουργικό!

  fedora ....windows και ιστορίες!

  Πάντως ΑΝ ο γιωργάκης καταφέρει και αγοράσει μερικά κιλά OLPC τότε να ειστε σιγουροι οτι θα εχουν windows επάνω

  χο χο χο χο χο!

  dimitri Jboss θα παίζει στο OLPC θα το δίνεται πακέτο μαζί με το fedora;

  χεχεχεχε!

  ReplyDelete
 24. by the way να και οι άλλοι τσάκαλοι...μυρίσταν άιμα!

  http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/20/1282092.htm

  ReplyDelete
 25. ΠΟΛΥ καλό το πόστ!

  Η 'κυνικότητά' σου είναι καί αυτή αναγκαία αλλά κυρίως θετική γιατί είναι ενεργή. Άν ήσουν πραγματικά κυνικός δεν θα ξόδευες τόση ώρα να γράψεις το πόστ, ούτε και για να απαντήσεις στους σχολιαστές σου.

  ReplyDelete