Sunday, December 31, 2006

Ανασκόπηση 2006 - (προσωπική)

Λίγο πριν μας αφήσει το 2006 οφείλω να το τιμήσω με το να γράψω μερικά πράγματα γιαυτό και το πως τα πήγαμε οι 2 μας (εγώ και το 2006). Συντροφιά μουσικά στα πικ-απ είναι οι 3 doors down και το When I'm gone...

Πρέπει να φανώ τίμιος και ειλικρινής με το 2006, δεν ήταν άσχημο, μπορώ να πω δεν ήταν καθόλου άσχημο. Βέβαια πολλές φορές το τι νομίζουμε εμείς καλό έχει να κάνει και τα θέλω μας και τις επιδιώξεις μας σε συγκεκριμένη φάση της ζωής μας.

Είναι η πρώτη φορά που ένας χρόνος μου φαίνεται πως ήταν 3, ναι δεν ξέρω ήταν τόσα τα πράγματα που έγιναν που για μένα συγκεκριμένες περίοδοι φάνηκαν χρόνια. ίσως υπερβολική ενέργεια..ποιος ξέρει. Το 2006 περνάει και μου αφήνει ένα σωρό από εμπειρίες να θυμάμαι..απο λάθη αλλά και έξυπνες επιλογές.

Τώρα που το σκέφτομαι, πως θα μπορούσε να ήταν άσχημο ως χρονιά αφου ήταν το έτος που συμπληρώθηκαν οι 365 και σήμερα, απολύθηκα από τον στρατό και άφησα πίσω μου την πιο άχρηστη και άχαρη περίοδο της ζωής μου. Πέρσι τέτοιο καιρό φόραγα ακόμα άρβυλα αλλά ήμουν τυπικά πολίτης. Μην αρχίσεις περι στρατού το έχω ξαναπεί ανήκω στην ομάδα των προνομιούχων, thats it σίγουρα δεν θα με ακούσεις ποτέ να πω για ιστορίες με σκηνάκια, άρματα οπλα και άλλα...anyway.

2006 - Εργασία και χαρά! Άλλαξα...γκου χου γκου χου εταιρίες, αναζητώντας πάντα το καλύτερο, αυτό που θα με ικανοποιούσε στον μέγιστο βαθμό! Και νομίζω ότι πραγματικά έχω βρεί πραγματικά κάτι που με φιάχνει! Όπως έγραψα και μέσα στον χρόνο η δουλειά είναι σαν το σεξ, οσο κάνει υποχωρήσεις όσο συμβιβάζεσαι όσο πιέζεσαι οσο ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ τοσο κακή θα είναι η εμπειρία. Το 2006 μου χάρισε εμπειρίες και μπορώ και απολαμβάνω αυτό που κάνω, βέβαια με πιο πολλές ευθύνες πια αλλά τι να κάνεις. Μακάρι λοιπόν το 2007 να είναι τόσοι επιτυχημένο οσο το 06, απεύχομαι τις αποχωρήσεις μιας και κατα βάθος είμαι αρκετά σταθερός τύπος, αρκεί να γουστάρω αυτό που κάνω. Νομίζω χαρακτηριστικό που δεν ανήκει μόνο σε μενα αλλά και σε πολλους συναδέλφους ανα τον κόσμο! Στην πρώτη παρουσίαση στο JavaPolis ένας Ιταλος Manager σε μια απο τις παρουσιάσεις του για μια μεθολογία την Agile (Scrum flavour) είπε κατι για το κοινό!
' You ...the developers you are strange creatures you know, its never enough for your, its never good.Its not only about the money, I can see highly paid developers to leave their jobs because its no fun...its not interesting'.
Πόσο δίκιο είχε...its no fun....άλλη μία ψήφος και για μένα!

Αφου επαγγελματικά μας έφερε εμπειρίες με λίγα σκαμπανεβάσματα το 2006, το 2007 ελπίζω να μου φέρει σταθερότητα πια και λίγο τύχη..ή μάλλον αρκετή τύχη, μιας και ειναι το απαραίτητο συστατικό για τα πάντα.Θα δούμε!

Πρέπει να ομολογήσω οτι το 2006 ήταν my dream GEEK year! Τι άλλο μπορώ να πω! Καταρχήν ήταν το σωτήριο έτος που άλλαξα την ταυτότητα ως χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών έγινα ένας φανατικός die hard mac user, που οσο περνάει ο καιρός χαίρεται ολο και πιο πολυ για την επιλογή του. Άρα το 2006 , ανακάλυψα ξανά το fun στην εμπειρία μου με τους υπολογιστές, ένιωσα ξανα δημιουργικός ακόμα και για τις πιο απλές συνήθειες και λειτουργίες ενός χρήστη. Η αγορά του iMac 20 (CoreDuo) και του MacBookPro (Core2Duo) με την συνοδεία φυσικά του MacOSX έβαλε στην φαρέτρα μου 2 αξιοζήλευτα μηχανήματα, εξαιρετικής ποιότητας και ομορφιάς και ένα λειτουργικό το οποίο κατάφερε να μου δώσει αυτά που ζητάω ως προγραμματιστής αλλά και ως personal user χωρίς να κάνω υποχωρήσεις πουθενά! Θεωρώ το profile του personal user το ίδιο σημαντικό με του προγραμματιστή. Ζητάω διαφορετικά πράγματα απο τα 2 αλλά υπάρχουν στιγμές που θέλω να τα συνδιάζω...το MacOSX ήταν η απάντηση για μενα!Για άλλους δεν ξέρω αλλά εγώ..δεν ξαναγυρνώ ουτε σε Windows ουτε σε Linux...μετα απο 15+ επαφής με υπολογιστές νομίζω ειναι η πιο συνειδητή επιλογή που έχω κάνει ποτέ οσο αναφορά συνήθειες και τεχνολογικές αποφάσεις. Δεν είμαι ουτε ένα παιδάκι που απέκτησε υπολογιστή πριν 2 χρόνια, ουτε ο πρωτοετής φοιτητής πληροφορικής που δεν έχει μεγάλη σχέση με το αντικείμενο, πατάω κουμπάκια απο την τρίτη δημοτικου σε Z80 ....και χαίρομαι που το 2006 τα μήλα macintosh μπήκαν στην ζωή μου!

Μιας και είπαμε για υπολογιστές και Mac, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την άλλη μου μεγάλη αγάπη. Αυτή η αγάπη κρατάει χρόνια ..απο το 2000. Ποια άλλη η Java! Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια ιδιαίτερη άνθηση ως πλατφόρμα, εξαιρετικά μεγάλα deployments ανα τον κόσμο αλλά και την ελληνική αγορά βασίζονται σε τεχνολογίες βασισμένες στην Java, η αγορά εργασίας έχει ανοδικές τάσεις για ανθρώπους που την αγαπάνε. Frameworks τεχνολογίες αλλά και η ίδια η εικονική μηχανή συνεχίζει να εξελίσεται πια με ικανοποιητικους ρυθμους και το 2007 φαντάζει ακόμα πιο φερεύλπιδο απο ποτέ!Το 2007 ειναι και η χρονια που η Java ουσιαστικά γίνεται Open Source και είμαι σίγουρος ότι μέσα απο αυτη την προσπάθεια ολόκλητο το Java ecosystem θα πάρει μεγάλες ανάσες ανανεώσης αλλά και αποδοχής σε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά!
Δεν μπορώ να ξεχάσω οτι το κατα το ήμισυ πνευματικό μου παιδί (Java Hellenic User Group), πάει ολο και καλύτερα αποκτά μια βάση και ένα σταθερό πυρήνα ομοϊδεατών. Μακάρι το 2007 να του φέρει ακόμα μεγαλύτερη αποδοχή

Δεν ξέρω αν το 2007 θα καταφέρω να ασχοληθώ σοβαρά με κάποια άλλη γλώσσα προγραμματισμού ή τεχνολογία..ηδη έχω ένα τσουβάλι απο τεχνολογίες...το be review - j2ee related. Σίγουρα κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να προσεγγίσω την Ruby πιο σοβαρά (ναι λέω σοβαρά..΄όχι το να κάνεις online tutorial , αυτά τα έκανα).Βλέπουμε....


Είπαμε για δουλειά,καριέρα για υπολογιστές. τεχνολογιες και προβλέψεις....τι άλλο μένει. Sad but true αλλά λείπει κάτι ...έτσι.

Ναι πράγματι...κάτι που φέρνει την ισορροπία στον κάθε άνθρωπο, κατι που κάνει τις γραμμές κώδικα και τις λαμπερές οθόνες και τα διαγράμματα ..να φαντάζουν μικρά!

2007 ελπίζω να το βρω σε σένα.....

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.Σας εύχομαι υγεία και μερικούς κουβάδες τύχης ...για το νέο έτος..απο εκει και πέρα παίξτε μπάλα μόνοι σας.

2 comments:

  1. Υγεία, επιτυχία και αγάπη :-)
    To post δεν εμφανίστηκε στα νεότερα feeds, περίεργο...

    ReplyDelete
  2. thanks vista...ναι περιέργο νομίζω οτι εμφανίστηκε κανονικά!

    ReplyDelete