Sunday, July 02, 2006

Μίλα μου για Μήλα...ξανά!

Το Σαββατοκύριακο αυτό με απαρχή την παρασκευή έγινε ενα λιφτινγ στο site των weekendgeeks . Νεο installation Wordpress, νέο theme, ξανά απο την αρχή κάποιες σελιδες για το αρχειο , λιστα με blog και με podcast, videocast! Επίσης έγινε ενας ξεχωριστός λογαριασμός στο Gizmo (id=weekendgeek) γι'αυτους που θα θελήσουν να στείλουν comments μέσω του γνωστου προγράμματος. Forma ωραία απο το feedburner για να παίρνεις και σε mail τις ανανεώσεις..και μια σελιδα στην οποία ελπιζω να καταφέρουμε να καταγράψουμε όλες εκεινες τις επιλόγες μας απο προγραμματα που χρησιμοποιουμε! Προς το παρόν έβαλα κάποια αλλά λογικά τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε ...


Καθώς έγραφα για τα προγράμματα στα windows , σκεφτηκα οτι θα έπρεπε να έχω ενα installation προχειρο για να δείχνω screeshots κτλ κτλ! Φυσικα δεν θα μολύνω το papomac με Βοοt Camp και άλλες μαλακίες. Είπα να δοκιμάσω το Parallels μιας και ειναι Κυρκακή και δεν με πιάνει ύπνος. 15 μερες trial και απο το λιγο που εκανα μια εγκατασταση και τα 2 λεπτα που πατησα απλα μερικα κουμπακια μου φαίνεται οτι εχουν κάνει καλη δουλεια. Χρησιμοποιουσα πολυ το Vmware ιδιαίτερα για εγκαταστασεις linux αλλά και για δευτερες εγκαταστασεις Windows (στα windows) και νομιζω οτι το parallels ειναι αρκετά καλό! Κρίμα 15 μέρες..τι να κανεις! H photo ειναι απο screenshot!

Λοιπόν οπως θα εχετε διαβάσει πριν 2 μερες η Apple έκανε διαθέσιμη την αναβαθμιση του MacOSX.. έκδοση 10.4.7. Οκ αναβαθμισα αλλά την επόμενη μέρα διαβάζω οτι ειχαν κανει ένα λαθος στο συγκεκριμενο update και ειχα ξεχασει να συμπεριλαβουν (μια εκδοχη) κάποια configuration αρχεια για το OpenGL . Φυσικά ανανέωσαν και διορθωσαν το αρχείο..και τώρα ολοι πρεπει να καταβάσουν το combo ξανά όπως εκανα και εγω δηλαδη..να το κανουν εγκατάσταση πάνω στο υπάρχον 10.4.7 και έστι να παρουν τις διορθώσεις! Ολα καλά...αν και ηταν γενικα απρόσεκτη κινηση της Apple - δεν κανουν καλή εντύπωση τέτοιες παραλήψεις!

Όπως βλεπεις και στο screenshot εγκατέστησα ξανα τον konfabulator για MacOSX!Καλα τα widget αλλα μερικες φορές βαριέμαι να μπαινω σε dashboard mode για να δω τον καιρο κτλ κτλ!

Με τον συντροφο και συναγωνιστη Κώστα (dilated) κανουμε συζητησεις για μελλοντικές αγορές! Ειναι αρκετά κοντά να δοκιμάσει μήλο αρκεί να βρει την βελτιστη λυση και φυσικα τα οικονομικά! Τα οικονομικά τα οποια ειναι πρόβλημα για ολους μας κακα τα ψεματα..ποιος εχει...2 και 3 χιλιαρικα για ενα μηχανημα! Αν και τωρα πια to multirama και άλλα μαγαζία σου κάνουν αρκετές άτοκες για να τα φορτώσεις ολα..ξερεις που στην Visa και στην Mastercard! Εγώ το έχω πάρει απόφαση και εξαιτιας επαγγελματικων υποχρεώσεων ενα MacBookPro θα γίνει δικό μου..ΤΕΛΟΣ..ΤΕΛΟΣ.ειπαμεεεεεεεεε...

/* Java mode
ειπα να κανω ξεχωριστό post αλλά το συγκεκριμένο θέμα το έχω γράψει ηδη 3 φορές σε 3 διαφορετικα fora! Jboss και Remote / LocaHome interfaces και invocation! Για αυστηρά j2ee τυπους και ιδιαίτερα Jboss-ηδες!

Επίσης καθώς έψαχνα κάτι ιδιαίτερα κουλό..το βρήκα..αλλά μου έκανε εντύπωση ο τιτλος του. Ποιος ανωμαλος να θελει να εχει ενα EJB σαν κλασικο EJB μέσα στov container και παράλληλα να το κανει expose και σαν RMI service -object ...και όμως ύπαρχει κάποιος που το σκέφτηκε και το pattern -μηχανισμό το ονομασε.. Astral Clones (εγραψε) .
*/

αυτά..καλη εβδομάδα. ladiezzzzzzzzzzzzz and gentelemnnnnnnnnnn

1 comment:

  1. Καλή εβδομάδα. Μήπως σου περισσεύουν 2 χιλιαρικάκια; Χοχοχοχοχο...

    ReplyDelete