Thursday, December 15, 2005

Απεργοσπάστης...στο blog μου..και podcasting

Είναι αλήθεια οτι τον τελευταίο καίρό προτιμώ να γράφω σχόλια σε Blog άλλων παρά να γράψω κάτι στο δικό μου. Πιστεύω οτι αρκετά έκανα google bombing με το τελευταίο post στον πΟΤΕ :) .

Λοιπόν με αφορμή ένα κείμενο στο blog του φίλου μου, Κώστα (Master Li mu bai) θα ήθελα να τονίσω το ενδιαφέρον μου για την νέα σχετικα μόδα στα κοινωνικά δρόμενα του Internet.Φυσικά μιλάω για το podcasting. Ναι ναι κυρίες και κύριοι το Blogging δεν είναι πια trendy χεχεχε έχουμε κάτι πιο ζωντανό και άμεσο. Τι είναι το podcasting ..ε blog στα φωναχτά με λίγη δόση απο μικρή ραδιοφωνική εκπομπή.

Εγώ ανακάλυψα το podcasting εξαιτίας του δημιουργού του monitor Παναγιώτη Βρυώνη. Μάλιστα ήταν και το πρώτο podcast το οποίο άρχησα να ακούω συστηματικά, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Γενικότερα βρήκα την ολη κατάσταση ενδιαφέρουσα, άκουγα πράγματα απο κάποιον άνθρωπο ο οποίος προφανώς τα είχε σημειώσει μέσα απο την καθημερινότητα του και ήθελε να τα μοιραστεί. Παράλληλα έμαθα να ακούω την λεγόμενη podcast safe μουσική. Τι είναι αυτό; Πολύ απλά όλοι όσοι κάνουν Podcast δεν τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν μουσική που αγοράζουμε απο τα δισκάδικα επειδή θεωρείται πειρατία!Ακόμα και άν έχει αγοράσει ο ίδιος το CD. Υπάρχει λοιπόν ένα ολόκληρο δίκτυο απο μουσικούς και δημιουργούς που παράγουν αυτό που λέμε Open Source Μουσική. Σου δίνουν το δικαίωμα να αναπαράγεις την μουσική τους in public και φυσικά προωθούν την μουσική τους ΜΟΝΟΙ τους και οχι μέσω κάποιου νταβατζή εεε συγνώμη ήθελα να πω δισκογραφική εταιρία.Μπορείτε να ανακαλύψετε την podsafe μουσική εδώ . Μέσα απο to podcast του Παναγιώτη έμαθα να ακούω και άλλα podcast όπως αυτό του STAR Adam Curry, το οποίο ακούει στο όνομα Daily Source Code.
A ναι και κάτι που ανακάλυψα μόνος μου χεχε το απόλυτο podcast για κάθε Java developer που σέβεται τον εαυτό του ....τhe Τhe JavaPosse.


Για να μπορείτε να έχετε έλεγχο στα διάφορα Podcast που ακούτε και φυσικά πάντα να έχετε το τελευταίο επεισόδιο, σας προτείνω να δοκιμάσετε το Juice..τι είναι τι Juice; Ένα ωραίο και όμορφο πρόγραμμα φυσικά γραμμένο σε Java το οποίο διαβάζει τα feed απο τα διάφορα podcast που σας ενδιαφέρουν τα ελέγχει ανα τακτά χρονικά διαστήματα και φυσικά αναλαμβάνει βάση των πληροφοριών που βλέπει στα feed να κατεβάσει τις τελευταίες εκδόσεις. Μπορείτε να βρείτε το Juice εδώ .

Αυτά περι podcasting...σας είπα για το κόλλημα μου τελευταία με τους Mac και συγκεκριμένα με το iMac g5 20'' ...ίσως το πω σε νέο ποστ χεχε.Το 2006 θα έχει μεγάλες αλλαγές για μένα ελπίζω και μία απο αυτές να είναι η αλλαγή πλατφορμας σε κάτι πιο σοβαρό και όμορφο!

Αυτά για την ώρα!

α ναι και φυσικά το μικρό κραξιματάκι του ποστ...

(Ρε δημόσιοι υπάλληλοι κάντε και άλλες απεργίες..κάντε κάντε εμείς οι μαλάκες εδώ θα είμαστε να πληρώνουμε για τα δικαιώματα σας μια ζωή α ναι και των παιδιών σας. ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΚΡΑ!

1 comment:

 1. Εγώ ξέρεις ότι δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τα podcasts ακόμα. Απλά λίγω Adam Curry. Θα την ψάξω περισσότερο όμως. Καλή φάση με το mp3 στο λεωφορείο θα έχω και χρόνο να τα ακούω.

  Άσε τα Mac ρε. Windows! Bill Gates rules! Χαχαχα!

  Format ακόμα να κάνω. Το ΣΚ, I promise!

  Φεύγοντας ρωτάω: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ομάδες από "ΜΠ" στην Ευρώπη;

  Απαντάω: Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και μΠΑΟΚ...χεχε

  ReplyDelete