Saturday, March 08, 2014

Reply from javapapo: bytes=32 time=23ms TTL=54

Με το blog τι έγινε; Τίποτα απάντησα απλά δεν έχω χρόνο, αλλά το blog δεν σταματάει έχει ups και downs. Με προβλημάτισε η ερώτηση του φίλου μου, οπότε είπα να απαντήσω σε κάποια ping. Συνεχίζω να δουλεύω αρκετά εντατικά, ή μπορεί να δουλεύω αρκετά και να μεγαλώνω παράλληλα το θέμα είναι ότι στο τέλος της ημέρας νιώθω κάπως αποκαμωμένος.

In the mean time...

Java...front
Σε 1-2 εβδομάδες θα έχω την τύχη να βρεθώ σύντομα στην Πράγα για ένα event της Oracle EMEA, (την οποία ευχαριστώ πολύ) για το λανσάρισμα της Java 8. Πιο πολλά σε άλλο post για την Java8, αν και θα πω τον καημό μου σύντομα.  Ανήκω σε αυτούς που από την μία έχουν χαρεί που η γλώσσα έστω και με κουτσά βήματα προχωράει (ουσιαστικά κόπηκαν κάποια feature και μερικά θα είναι με σχετικά αρχική υλοποίηση), με φοβίζει η ένταξη των λ expression, όχι γιατί είναι κακό feature, αλλά στα χέρια κακών ή careless developer θα φέρει κώδικα σε μεγάλα codebases που θα αυξήσει την πολυπλοκότητα χωρίς λόγο.  Ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες μέσα σε οργανισμούς που δίνουν επιφανειακή ή καθόλου έμφαση στο θέμα ποιότητας, τότε ο προβληματισμός μεγαλώνει. Εύχομαι να βγω λάθος αλλά η Scala-ποίηση της Java μου δημιουργεί απορίες για το που θα καταλήξει. Βέβαια υπάρχει και αυτή η άποψη που δεν είναι και τόσο λάθος. Αν με ρωτήσεις τι περιμένω πιο πολύ, στα απλά πράγματα είναι τα default methods των Interfaces και στo enterprise το JavaEE7, με JSF 2.2 + (τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα). Τελευταία έχω γίνει φανατικός των Primefaces (και αυτό ένα post από μόνο του). 

Σημείωση 1) Το Μάιο η Oracle Hellas θα διοργανώνει Java Day, θα συμμετέχω και προσωπικά αλλά και με το JHUG. Οπότε θα τα πούμε και εκεί. Πληροφορίες σε λίγες μέρες.

Σημείωση 2) Τον Απρίλιο στο JHUG (πληροφορίες εδώ) θα έχουμε καλεσμένο τον Δ.Ανδρεάδη για να μας πει από πρώτο χέρι την αρκετά καλή δουλειά που έχουν κάνει στον JBoss..λέγε με Wildfly. Για την ώρα έχω την ευκαιρία να δω τις δυνατότητες του Wildfly μόνο στο σπίτι σε ' προσωπικές αναζητήσεις' ..την ημέρα έχω μπλέξει με την IBM και κάνω κι εγώ όπως και αρκετοί άλλοι παγκοσμια  bug hunting στον αρκετά δύστροπο και κακό Websphere 8.5, ένα hack πάνω σε libraries του Apache ..απορώ πως έγινε certified...(δεν θα συνεχίσω γιατί θα εκτραπώ). 


Games..

Ναι πάνε χρόνια που έχω να γράψω για κάποιο παιχνίδι, αλλά έχουμε κολλήσει εδώ στο σπίτι, με το DayZ. Σαν οπαδοί της σειράς  Walking Dead, το Dayz είναι κολλημα όσο δεν πάει μιας και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιβιώσεις. Βάλε στην εξίσωση και τους καλούς σου φίλους, όπου μπορείς να παίξεις μαζί, και τότε μιλάμε για πολύ πλάκα. Το παιχνίδι είναι σε Alpha επίπεδο αλλά αυτό δεν μας σταματάει να παίζουμε για την επιβίωση μερικά βράδια, να βλέπουμε χάρτες, και να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να βρεις φαγητό, νερό και να μην σε βάνε τα ζόμπια. How cool is that! Σημείωση στο σπίτι δεν είμαι εγώ ο main experience gamer.... ποιος θα το περίμενε ;) . Η όλη φάση με το Dayz με έβαλε στο trip, να αναβιώσω ένα παλιό Dell Optiplex 745 που είχα απο ένα πρόγραμμα απόσυρσης στην περασμένη εταιρία που δούλευα, με έναν Pentium D 800 series 3.) ghz, 4giga DD2, και μια ATI RADEON 5450, δεν πάω πουθενά...αλλά από το τίποτα. Προσπάθησα να βάλω bootcamp στο Mac αλλά στο Mavericks και σε ορισμένα Mac (προ 2013) η κατάσταση έχει γίνει σχεδόν αδύνατη και εκνευριστική.

Σειρές...

Πόσο μα πόσο απολαυστική ήταν η δεύτερη season του House of Cards, και πόσο μα πόσο καλή σειρά είναι το True Detective. Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχει βγει τα τελευταία 2 χρόνια.

Σας αποχαιρετώ για την ώρα,με ένα κομμάτι από το ep.7 του True Detective...

1 comment:

  1. Primefaces: όντως καταπληκτική δουλειά απο τους Τούρκους προγραμματιστές οι οποίοι παρέχουν και τρομερό support..

    ReplyDelete