Sunday, September 29, 2013

σκέψεις για το πρόσφατο show

Επικροτώ όπως και όλοι οι πολίτες την όποια ενέργεια της δικαιοσύνης και του κρατικού μηχανισμού να κινηθούν νομικά εναντίων μιας ομάδας ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν πολιτική χροιά σε μια απλά εγκληματική δραστηριότητα (χρόνια τώρα). 

Συνεχίζω να απογοητεύομαι με το πολιτικό σύστημα μιας και είναι φανερό ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι που τώρα έχουν χειροπέδες ήταν ένα χαρτί που παίξανε για να αποπροσανατολίσουν μια κοινωνία ηλιθίων (εμάς) και τώρα τους μαζεύουν. Οι στερεότυπες κλισέ δηλώσεις πολιτικών ή λειτουργών της δικαιοσύνης δεν με πείθουν, μιας και κανένας δεν μπορεί να μας εξηγήσει με απλά και λογικά επιχειρήματα γιατί δεν 'έκαναν' κάτι γι αυτή την ομάδα εγκληματιών του κοινού ποινικού κώδικα όταν σκότωναν, τραμπούκιζαν και λεηλατούσαν όπως κάθε εγκληματίας της νύχτας.

Θα απογοητεύομαι ακόμα πιο πολύ όταν θα βλέπω έξω στους δρόμους, στην γειτονιά στην πόλη κυρίως αμόρφωτους συμπολίτες μου να έχουν βρει σε τέτοια πολιτικά μορφώματα την φυσική συνέχεια του ηλίθιου ποδοσφαιρικού πάθους / μίσους των περασμένων δεκαετιών. 

Θα απογοητεύομαι πιο πολύ που έχουμε γίνει μια κοινωνία όπου νέα παιδιά (αρκετά δεν λέω όλα), έχουν γοητευτεί από το αίσθημα δύναμης, ανωτερότητας και τραμπουκισμού που τους πουλάνε τέτοιες οργανώσεις και ασυνείδητα ακολουθούν σαν πρόβατα. Φανερό σημάδι ότι η παιδεία μας έχει καταρρεύσει εδώ και πολλές δεκαετίες. Αναρωτιέμαι πως μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα αυτά, θα κρατήσω την συμβουλή του καλύτερου μου φίλου 'βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια'.  Αρκετοί φίλοι και γνωστοί μου έγιναν γονείς τώρα τελευταία, θέλω να ελπίζω ότι θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αίσθημα λογικής, από το να μην πετάνε σκουπίδια στο δρόμο μέχρι το να μάθουν τι σημαίνει βία, καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων και δικαιοσύνη.

2 comments:

  1. Δυστυχώς μερίδα παγκόσμιου πληθυσμού θα παρασύρεται πάντα σε ακρότητες, εγκλήματα, συμμορίες, τσαμπουκάδες. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο και δε φταίνε οι ομάδες (κλεφτών, ποδοσφαιρικές, θρησκευτικές, πολιτικές κτλ). Είναι στη φύση του ανθρώπου να παθιάζεται και να αντιδρά. Και όσο πιο αμόρφωτος όπως λες, τόσο πιο αυθόρμητος. Μη ξεχνάς παλιότερα τους όχλους πώς παρέσυραν τον κόσμο. Μη ξεχνάς τις συμμορίες ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική πώς εγκλωβίζεται στο σάπιο καθεστώς ο κόσμος για τα λεφτά. Μη ξεχνάς τις συμμορίες κοινωνικών ομάδων στις ΗΠΑ που δε ξέρουν γιατί σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Δεν έχει καμία διαφορά το χρώμα, η εθνικότητα, τα βιώματα μπροστά στο μίσος που μπορούν να σου φυτέψουν. Υπάρχουν και χειρότερα θα πω εγώ. Αλλά επίσης θα πω "και μη χειρότερα" ικανοποιημένος που ξεσκεπάστηκε μέρος των τωρινών ελληνικών πόλων συγκέντρωσης αντιδρούντων συμπολιτών μας. Θα βρεθεί άλλη αιτία κάποια στιγμή στο μέλλον για "ξεσηκωμό" και "προσηλυτισμό". Αλλά προς το παρόν ας κοιμηθούμε ήσυχοι.
    Κυρίως ανησυχώ για την τελευταία λέξη που έγραψες. Τη δικαιοσύνη. Αιώνες τώρα εφαρμόζεται σωστά και δικαιώνει..ΌΠΟΤΕ και ΆΜΑ. Όσες 17Ν και να ξηλώσουν, όσες ΧΑ και να πιάσουν, η δικαιοσύνη εθελοτυφλεί και εφαρμόζεται μόνο κατά περιπτώσεις. Δυστυχώς η βία απλά θα κοπάσει και δυστυχώς η δικαιοσύνη θα συνεχίσει να πράττει κατ'εξαίρεση τα αυτονόητα.

    ReplyDelete
  2. Δεν είναι αυτό δικαιοσύνη Πάρι, δικαιοσύνη θα ήταν αν βάζανε μέσα μαζί με την ΧΑ και κάτι Τσουκάτους, Μαντέληδες, Παπακωνσταντίνους, Βουλγαράκηδες και όλους τους υπόλοιπους που βύθισαν τη χώρα στα σκατά. Και φυσικά μαζί με αυτούς να κυνηγούσαν και όλους εκείνους τους απλούς πολίτες που χτίζανε αυθαίρετα, ζητούσαν ρουσφέτια και παίρνανε ψεύτικες συντάξεις.

    Αυτό που κάνουνε λέγεται επιλεκτική δικαιοσύνη. Και καλά τώρα λυθήκανε όλα τα προβλήματα· μείωση της ανεργίας, έχουμε ανάπτυξη, αλλάξαμε νοοτροπία κλπ. Οπως το είπες είναι show, παράσταση. Οι κυβερνώντες είναι θεατρίνοι και δίνουν ρεσιτάλ. Και τα πρόβατα από κάτω χειροκροτάνε στην τελευταία σκηνή, τότε που ο βάτραχος γίνεται βασιλόπουλο και κερδίζει τη βασιλοπούλα. Δεν ξέρουν όμως ότι ο δράκος θα ξαναγεννηθεί εφ όσον υπάρχουν ακόμα κακοί μάγοι... Παράνοια.

    ReplyDelete