Sunday, September 29, 2013

Τεχνολογικό captain's log

Spotify

Όπως αρκετοί έτσι και εγώ, ήμουν ημι- παράνομος χρήστης της υπηρεσίας εδώ και ένα χρόνο. Από την μεριά του  χρήστη  ο οποίος θέλει να έχει συνέχεια διαθέσιμη μια τεράστια συλλογή από μουσική , με ένα αρκετά λογικό τίμημα το μήνα και δεν καίγεται να τα έχει σε hard copy ή own digital copy, το spotify είναι πραγματικά ευλογία. Μπορείτε να με βρείτε ως 'javapapo'. Να σημειώσω ότι επειδή ήθελα  πραγματικά να υποστηρίξω την υπηρεσία εγκατέλειψα το Νορβηγικό μου account (javaneze) και ενεργοποίησα το ελληνικό με πληρωμή κάθε μήνα.

Nexus 7

Σε γενικές γραμμές μετά την αγορά (δώρο) του Nexus παρατηρώ ότι η αρχική σκέψη μου ότι δεν θα το χρησιμοποιώ, ήταν σωστή. Βέβαια δεν φταίνε τα tablet ως ιδέα, ίσως φταίει το λειτουργικό. Συνειδητοποιώ ότι είμαι εθισμένος στην χρήση του iOS και πραγματικά εκνευρίζομαι όταν κάτι δεν δουλεύει όπως έχω συνηθίσει ή δουλεύει διαφορετικά ή δεν υπάρχει διαθέσιμο. Δεν θα πω αν το ένα είναι καλύτερο από το άλλο μιας και τα 2 έχουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν είχα ένα ipad αντί για Nexus ίσως να το χρησιμοποιούσα πιο πολύ ίσως τα ίδια. Φυσικά χρήματα για πειραματισμούς δεν υπάρχουν οπότε θα μείνω με την απορία. Όπως έχω γράψει αρκετές φορές θα περιμένω ίσως ένα μεγαλύτερο iphone (μεγαλύτερη οθόνη), αν ποτέ βγεί και αν έχει μια λογική τιμή. 

timeliners 

Την επόμενη Τετάρτη (2/10) είμαι καλεσμένος στο podcas/ live web radio των timeliners. Με έκανε λίγο να σκεφτώ το podcasting και τους weekendgeek. Μακάρι να βρω χρόνο και διάθεση να το κάνω resume. Το μεγαλυτερο μου πρόβλημα είναι το εβδομαδιαίο brain-drain από την δουλειά Δευτέρα- Παρασκευή. Μερικές φορές νιώθω ότι ζώ έναν 5ημερο πονοκέφαλο. Ελπίζω να ανακάμψω!

inoreader

Κατέληξα στο inoreader για blog reader, νομίζω ότι έχασα αρκετά shared item από φίλους και γνωστούς που επέλεξαν άλλη υπηρεσία.

Java

Για όσους ακόμα αντέχουν, στο JHUG επανερχόμαστε με τα μηνιαία μας meet-up.  Μιας και η ενέργεια του κόσμου έχει πέσει (μάλλον ένας συνδυασμός ότι μεγαλώσαμε και οι υποχρεώσεις πνίγουν αρκετούς), θα αναβιώσουμε κάθε μήνα τις συναντήσεις εθισμού για συζήτηση τεχνολογικών θεμάτων και φυσικά Java. Αυτό το μήνα θα έχουμε τουλάχιστον μια παρουσίαση και ευχόμαστε να μεγαλώσει ο αριθμός. 

Αυτές τι μέρες ολοκληρώνει το JavaOne 2013 (κάθε χρόνο θυμάμαι την αντίστοιχη επίσκεψη μου το 2007) και μελαγχολώ αν θα ξανα έχω την ευκαιρία να το ξαναζήσω,  για μια γλώσσα (τεχνολογία) που συνεχίζει να με παθιάζει επαγγελματικά. Αντίστοιχα φέτος δεν θα πάω στο Devoxx εξαιτίας υποχρεώσεων, ευελπιστώ να μπορέσω να κάνω fund το αντίστοιχο event στο Λονδίνο. Δύσκολες εποχές για java πρίγκιπες I guess! Να είναι καλά το Parleys όπου και θα αγοράσω τα αντίστοιχα δικαιώματα να δώ τα video των event. 
Τέλος τον τελευταίο καιρό αγοράζω αρκετά βιβλια από Manning εκμεταλευόμενος τα σχετικά promotion και εκπτώσεις. Εστίασα σε πιο παλιά βιβλία που ήδη έιχα αλλά τα έχουν προλάβει οι εξελίξεις οπότε υπάρχει νέο υλικό να καλύψουν. Αγόρασα τα παρακάτω

 Τηλεοπτικές Σειρές

  • Dexter: Αιώνιο respect και αγαπη για μια σειρά που μας κράτησε παρέα πολλά χρόνια. Δεν με πειράζει το πιο όποιο τέλος. Dexter morgan... you wil be missed.
  • Περιμένουμε νέα δόση με the Walking dead σε 2-3 εβδομάδες, θέλω να ελπίζω σε μια καλή season.
  • Ξεκινήσαμε το The Blacklist - νομίζω θα είναι καλό.
  • Συνεχίζουμε το Low winter Sun, είναι κάπως αργό αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα εκμεταλλεύτεί όλο αυτό το dark trash περιβάλλον του Detroit για κάτι καλό! Πολυ καλές μουσικές επίσης.

Αυτά για την ώρα...I will be back!


No comments:

Post a Comment