Tuesday, July 30, 2013

lol @ Κυβερνηση ...γελάμε ρε αν δεν το κατάλαβες!

 • lol @ Κυβερνηση1: Με αυτή την προχειρότητα στην οικονομική πολιτική, το φεγγάρι αυτή την εποχή είναι στρόγγυλο και ο ΦΠΑ θα αλλάξει, σε λίγους μήνες το φεγγάρι θα είναι τετράγωνο οπότε ο ΦΠΑ σε κάποια άλλα προϊόντα θα αλλάξει ξανά. Εδώ δεν μπορούν να θέσουν ένα σταθερό ΦΠΑ για μια ομάδα προϊόντων μέσα σε 1 χρόνο, θέλουν να κάνουν και μακροχρόνια πολιτική ανάπτυξης. Γελάμε, γιατί με αυτά και αυτά ξέρετε ποια είναι η καλύτερη επένδυση που κάνουν οι ξένοι στην Ελλάδα, να παίζουν τα ομόλογα της ή να εκμεταλλεύονται την κάθε στιγμή που θα αναγκαστεί να τυπώσει χρεόγραφα (κάθε μορφής και χρόνου).
 • lol @ Κυβερνηση2: Να σας πω, αυτή την κάρτα αποδείξεων την έχω στο πορτοφόλι μου 2 χρόνια. Φοβερό μέτρο, φοβερή σκέψη, φοβερή υλοποίηση για να έχεις τους εκάστοτε υπεύθυνους να σου λένε, τελικά δεν έγινε κάτι γιατί κολλάμε σε θέματα προσωπικών δεδομένων. Γιατί δεν το λέτε διαφορετικά γιατί δεν λέτε πχ  α) είστε ανίκανοι να υλοποιήσετε μια full online ταυτοποίηση εσόδων εξόδων για τους καταναλωτές β) είστε πονηροί και δεν θέλετε να εφαρμόσετε ένα τέτοιο μέτρο γιατί ξέρετε ότι θα κλείσουν πορτάκια (πολλά) για κάθε είδους φοροδιαφυγή.
 • lol @ Κυβερνηση3: Περιμένω ακόμα το φοβερό άνοιγμα των επαγγελμάτων, γιατί δεν λέτε ότι δεν το κάνετε γιατί φοβάστε γιατί στην Ελλάδα από την εποχή της επανάσταστης ένα ήταν το συστημα που δουλευε, αυτό των τσιφλικιών. Δικαιώματα, τσιφλίκια, ειδικές περιπτώσεις. Όλη η χώρα μια ειδική περίπτωση.
 • lol @ Κυβερνηση4: Τελικά πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κρατικοδίαιτοι; Ακούω τον Α κρατικοδίαιτο παρατηρητή σου λέει είναι γύρω στους 700.000 σύμφωνα με τις χ μελέτες του τάδε ινστιτούτου, ακούς τον μη κρατικοδίαιτο σου λέει είναι πάνω από 1 εκατ, σημασία έχουν οι αριθμοί σαν βάση αλήθειας, αποτέλεσμα όχι μιας μελέτης που κάνει προσεγγίσεις αλλά πραγματικών αριθμών. Δεν με ενδιαφέρει αν ο αριθμός είναι κοντά στο ένα ή στο άλλο όριο, δεν είναι θέμα ηθικής, είναι θέμα ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, αριθμών και στο γαμημένο ελληνικό κράτος/ έθνος που τόσοι πιστεύουν στην ανωτερότητα του αλλά και τις καταβολές μας (λολ) στην αρχαία Ελλάδα όπου τα μαθηματικά έλαμψαν, δεν ξέρουν ΠΟΣΟΥΣ πληρώνουν, πόσο τους πληρώνουν και πως θα φορολογήσουν έσοδα έξοδα. 
 • lol @ Κυβερνηση5: Φορολογικό σύστημα. Έχουμε κάνει σημαία αυτό με τη διαβούλευση. Η αλήθεια είναι ότι μας δουλεύετε, αλήθεια μας δουλεύετε!! δεν υπάρχει καμία διαβούλευση και ούτε υπήρχε ποτέ. Στα παλιά τα χρόνια όταν τα δανεικά ήταν πολλά και φτηνά την κατεβάζατε για να χαϊδέψετε το πορτοφόλι του λαού, τώρα που δεν σας βγαίνουν την αλλάζετε κάθε εβδομάδα, πετάτε 1-2 πληροφορίες να δείτε αντιδράσεις και συνεχίζει το παραμύθι. Βγαίνει κάποιος λέει έκτακτο μέτρο του χρόνου θα σταματήσει, κρατάει 3-4 χρόνια μπορεί και για πάντα. Βγαίνει ο άλλος παρακαλάει για επενδύσεις και έχει την εταιρική φορολογία στα ύψη, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ρε μεγάλε σε αυτό το μπουρδέλο - το ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ αυτό που λες; Όταν μέσα σε ένα χρόνο ούτε ο ίδιος ο πολίτης (άσε τον επαγγελματία ή την επιχείρηση) δεν ξέρει τι θα χρωστά στο κράτος.
'Εχω ξεκαρδιστεί λέμε - ειδικά αυτή την περίοδο..δεν μπορώ να σταματήσω!

3 comments:

 1. Η λογική δεν υπήρξε ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα. Ποτέ δεν υπήρξε τυποποίηση, ποτέ δεν υπήρξε αξιόπιστο σύστημα αδιάστατο από τον ανθρώπινο παράγοντα. Το κράτος είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, δεν υπάρχει κάποιο σύστημα το οποίο διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός σε αυτό που λέω, όμως το "Όλη η χώρα μια ειδική περίπτωση." αντανακλάται στο γεγονός ότι οι κυβερνώντες εδώ και πολλά χρόνια λειτουργούν σαν μεγαλομπακάληδες και όχι σαν κυβερνώντες κράτους, βάζοντας το δάχτυλο τους στο μέλι, βεβαίως, βεβαίως.
  Πότε θα ιδρυθεί ένα κόμμα ορθολογισμού να το πω, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος να το πω, υπέρ του λαού, για να πάμε να το υποστηρίξουμε; Δεν έχουμε οικονομική κρίση, έχουμε κρίση αξιών ως κοινωνία.

  ReplyDelete
 2. Πάρη μου... Οι Δ/Υ είναι ο μικρότερος πονοκέφαλος της τωρινής και μελλοντικής εξουσίας. Ο πραγματικός δημοσιονομικός πονοκέφαλος - που ΚΑΝΕΝΑΣ δε μας λέει - είναι οι συνταξιούχοι. Ο αριθμός τους προσεγγίζει τα 3-μύρια! Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι με τα τόσα οικονομικά προβλήματα, που επί χρόνια αντιμετωπίζει η χώρα, η βασική πολιτική ήταν οι... εθελούσιες αποχωρήσεις - συνταξιοδοτήσεις; Το πραγματικό (και ΚΡΥΦΟ) δημοσιονομικό όφελος ακούει στη λύση της ενιαίας σύνταξης των 360 Euros. Αναμενόμενη αντίδραση στο μέτρο; ΜΗΔΕΝΙΚΗ!! Συνταξιούχοι είναι. Τι θα κάνουν; Απεργία; Αν δεν υπήρχε και αυτό το ρημάδι το πολιτικό κόστος...

  Αλίμονο στη χώρα που την κυβερνούν άνθρωποι που για να κάνουν εκείνα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν και για να ΜΗΝ κάνουν ΕΚΕΙΝΑ που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν χρειάζονται ΑΛΛΟΘΙ! Δυστυχώς, σε τέτοια χώρα ζεις...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Και για να μην παρεξηγηθώ, Πάρη μου, στο παραπάνω post έπρεπε να γράψω "η προωθούμενη λύση της ενιαίας σύνταξης". Το "άλλοθι" θα έρθει σε κανα χρόνο...

   Δυστυχώς, λύση πια για τη χώρα δεν υπάρχει. Το τελευταίο τρένο χάθηκε πριν από 5 περίπου χρόνια. Τι έπρεπε να είχε γίνει τότε; Αύξηση ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης κατά 3 - 5 έτη. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ των μισών Δ/Υ. Μάλιστα, των ΝΕΟΤΕΡΩΝ οι οποίοι είναι και ευκολότερο να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας. Σοβαρά αναπτυξιακά και φορολογικά κίνητρα στον ιδωτικό τομέα για να ιδρυθούν νέες επιχειρήσεις και να ενδυναμωθούν οι υπάρχουσες (πως αλλιώς θα έβρισκαν δουλειά οι απολυμένοι). Τι επέλεξαν να κάνουν; ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ! ΣΚΟΠΙΜΩΣ, κατ' εμέ. Αλλά τη γνώμη μου για τους ανθρώπους που μας κυβερνάνε τη διατύπωσα πιο πάνω. Δε χρειάζεται να την επαναλάβω ξανά.

   Ο ίδιος Anonymous...

   Delete