Sunday, July 14, 2013

10 χρόνια blogging :)Με καθυστέρηση 1+ μήνα! 2003-2013. Χρόνια πολλά αγαπητό μου blog! Ξεκίνησε πιο πολύ σαν πείραμα, στα τελευταία μου χρόνια ως φοιτητής (μήπως ήξερα τότε όλες τις σχετικές δυνατότητες αλλά και το πόσο θα μου άρεσε;). Πέρασα μέσα από διάφορες φάσεις σχετικά με την θεματολογία. Τελικά δεν απέκτησε συγκεκριμένο προφιλ, ήταν και είναι ο ηλεκτρονικός μου καθρέφτης  Τεχνολογία, σκέψεις, απόψεις πολιτικές και μη, σκέψεις προσωπικές όλα μέσα. 

Αν υπάρχει κάτι σταθερό είναι ο εαυτός μου. Όποιος το διάβαζε και το διαβάζει ξέρει ότι ακόμα και αν με συναντήσεις στον δρόμο και μιλήσουμε για κάτι σχετικό θα εκφράσω με την ίδια θέρμη τις ίδιες απόψεις. Δεν αρέσουν σε όλους, δεν είναι πάντα σωστές αλλά τουλάχιστον είναι σταθερές. Ίσως γι' αυτό πάντα είχα δυσαρέσκεια για το πληρωμένο ή διπρόσωπο blogging. 

Ποτέ δεν σκέφτηκα να βγάλω λεφτά μέσα από αυτή την διαδικασία, ούτε το προσπάθησα. Ένιωθα ότι θα έχανα αυτή την ελευθερία να γράφω ότι θέλω, όπως το θέλω και φυσικά δεν θα είχα τα μούτρα να μιλήσω καθαρά για το τι πιστεύω σε κάποιον που με χαιρετάει στον δρόμο. Δεν αγχώθηκα ποτέ για τα hit, έτσι και αλλιώς δεν έγινε ποτέ τεράστιο σε θέμα δημοτικότητας. Για κάποιο λόγο που δεν μπόρεσα ποτέ να εξηγήσω ήταν ότι παρόλο που τα hit δεν έδειξαν ποτέ τεράστιο κοινό, πάντα συναντούσα ανθρώπους που ήθελαν αν μου πουν, α σε ξέρω σε διαβάζω, διαφωνώ με αυτά που γράφεις ή συμφωνώ. Παραθέτω κάποια στατιστικά αν και δεν ειναι 100% ακριβή για όσους με ρωτάνε τόσο καιρό. Τεχνικά να πω ότι στα 10 αυτά χρόνια, είμαι σχετικά ευχαριστημένος με το blogger σαν υπηρεσία, αν και θα επρεπει να σκεφτώ έναν τρόπο να είναι έτοιμος να μεταφέρω όλα μου τα post κάπου αλλού ανά πάσα στιγμή. Κάτι που για την ώρα δεν έχω μελετήσει ή δουλέψει αρκετά. 10 χρόνια σκέψεων είναι αυτά δεν θα ήθελα να πάνε χαμένα.

Το blog αυτό ήταν και ο λόγος που το κράτησα το nickname javapapo. Πιο πριν θα με έβρισκες στο internet με το javaneze (υπάρχει ακόμα), papo (το πρώτο μου εταιρικό account σε κάποιο domain της μεγάλης τότε Intracom) αλλά και styx_gr (εποχές yahoo chat) ή apoc ( εποχές insomnia.gr).

Μεγάλη μου επιρροή τα πρώτα χρόνια και ένας από τους λόγους που το blog από πείραμα έγινε κάτι σαν συνήθειο ήταν ο Παναγιώτης Βρυώνης, τον οποίο είχα την την τύχη σύντομα να τον γνωρίσω από κοντά τα επόμενα χρόνια. Η δουλεία του, το monitor αλλά και το vrypan.net radio με έκανα να πιστεύω στο blogging σαν τρόπο επικοινωνίας. Άρα ένα μεγάλο ευχαριστώ vrypan.

Θέλω να ζητήσω ξανά συγνώμη μιας και τα γραπτά μου δεν είναι και το καλύτερο σε ορθογραφία μερικές φορές. Νομίζω το έχω βελτιώσει τα τελευταία χρόνια.

Αυτά, ευχαριστώ όλους όσους με διαβάζουν, είναι τιμή όταν συναντώ ανθρώπους που λένε ότι είναι αναγνώστες. Συνεχίζω πάντα να ντρέπομαι η αλήθεια είναι. Ραντεβού το 2023 στο επόμενο επετειακό post. 

Πάρις

3 comments:

  1. Πότε πέρασαν κι όλας 10 χρόνια; Απίστευτο! Άντε το επόμενο επετειακό να είναι στα 100.

    ReplyDelete
  2. Να τα εκατοστίσεις Πάρη τα χρόνια του blog. Είσαι ένας γνήσιος blogger.

    ReplyDelete