Tuesday, February 26, 2013

Μια διαφορετική άποψη για τις συνθήκες εργασίας ..στον ελληνικό κόσμο της πληροφορική

Χθες το βράδυ παρακολούθησα μέσα απ' το σχετικό link που βρήκα στο blog του Παναγιώτη (@vrypan), μερικές από τις παρουσιάσεις στο πρόσφατο Open Coffee. Δεν θα μπορούσα να μην αφιερώσω μερικές γραμμές στο blog μου, για μία συγκεκριμένη παρουσίαση, του Σπύρου Μαγιάτη (@smagiatis) από την workablehr

Disclaimer: Δεν έχω καμία σχέση με την ίδια την εταιρία, ούτε και σαφή άποψη για τα 'εσωτερικά τους' ή τον τρόπο δουλειάς- δεν έχω καν άποψη αν όλα αυτά που άκουσα και σχολιάζω παρακάτω τα κάνουν πράξη - εύχομαι να τα κάνουν. Όπως και εσείς έχω διαβάσει από ηλεκτρονικά μέσα για την νέα προσπάθεια, μέχρι εκεί.

Ενθουσιάστηκα βέβαια αρκετά, σε σημείο που είπα από μέσα μου, 'ωχ κάτι αλλάζει' που κάποιος εκπρόσωπος ελληνικής ΙΤ εταιρίας (το ξαναγράφω, ελληνικής εταιρίας), μιλάει ανοιχτά, καθαρά και με θάρρος για ένα μεγάλο πρόβλημα της μικρής αγοράς IT στην Ελλάδα - το well being των εργαζομένων και οι συνθήκες εργασίας. Μιλάω από την σκοπιά του απλού υπαλλήλου. Στο τέλος της ημέρας αυτό είμαι και αυτό είναι αρκετοί άσχετα αν αρκετός κόσμος πιστεύει ή μεγαλοπιάνεται για το αντίθετο.

Το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ επαγγελματιών είναι κάτι σαν ταμπού, αρκετοί το ξέρουν το νιώθουν αλλά δεν μιλάνε γι αυτό. Ίσως εξαιτίας της έλλειψης ανταγωνισμού και ουσιαστικά καλών εναλλακτικών για τον κάθε εργαζόμενο - να μεταπηδήσει από ένα κακό εταιρικό περιβάλλον σε ένα καλύτερο, ίσως το άγχος της ανεργίας που μας κάνει παρέα από τότε που πρωτο δουλέψαμε (εδώ και 10 χρόνια για μένα). 

Πολλές φορές φορές έχω γράψει για το τι θεωρώ καλές συνθήκες εργασίας σε αυτό το blog, και πολλά απ' αυτά τα πράγματα δεν έχουν πραγματικά καμία σχέση με το πόσα λεφτά θα πάρεις- δηλαδή τον μισθό σου.

Έχουν να κάνουν με λέξεις όπως το ωράριο, ο χώρος εργασίας, οι ευκολίες πρόσβασης στον χώρο εργασίας, οι συνθήκες εργασίας (καθαριότητα, supporting χώροι για τα βασικά, υγιεινή) , το bottom - up approach για να έρχεται feedback από τα κατώτερα στρώματα στα πιο πάνω, οι ευκαιρίες για εκπαίδευση μέσα στην εταιρία και τέλος η προσπάθεια που κάνει η εταιρία να φέρει τους υπαλλήλους της πιο κοντά - μέσα από καλό κλίμα, bonding και reward schemes.

Να το θέσω πολύ απλά και κατανοητά. Στις μέρες που οι μισθοί μας έχουν πάρει την κάτω βόλτα και στον χώρο της πληροφορικής (όπως και παντού) αν ένας εργαζόμενος έχει 2 διαφορετικές προτάσεις, η μία έχει ένα μικρό προβάδισμα σε μισθό (αλλά όχι τραγικά μεγάλο) και η δεύτερη πρόταση είναι λίγο πιο κάτω παρόλα αυτά έχεις inside information ότι υπάρχει ένας λογικός σεβασμός στην προσωπική σου ζωή, υπάρχει μια σαφέστατη οργάνωση στην δουλειά (που είναι και το κλειδί για να μπορείς να δουλεύεις μεγάλα χρόνικά διαστήματα χωρίς να έχεις κάθε 3 μήνες εργασιακά burn out). Τι νομίζετε ότι θα διαλέξει ο Χ υπάλληλος. Εγώ με αυτά που βλέπω και ακούω τα τελευταία χρόνια βλέπω μια σαφή τάση για το δεύτερο...μια γενική τάση.

Τέλος, μια σημείωση, οι συνθήκες εργασίας δεν είναι ο μόνος παράγοντας για να διαλέξεις δουλειά, για να προλάβω κάποιους που θα πουν για πράγματα όπως  το είδος της δουλειάς,  τις προοπτικές εξέλιξης και άλλα. Θα ξαναπώ τον πόνο μου, στην μικρή μας αγορά πολλοί απ' αυτούς τους παράγοντες ουσιαστικά αλληλο-εξουδετερώνουν ο ένας τον άλλο- από την έλλειψη πλουραλισμού στις επιλογές μας. Sad but true. Θέλουμε εμείς λοιπόν σαν υπάλληλοι νέες sustainable start-up γιατί έτσι μεγαλώνει ο ανταγωνισμός και φυσικά οι ευκαιρίες εργασίας!

No comments:

Post a Comment