Sunday, November 25, 2012

TedxAthens12... mini review...Ι guess I missed the doers...

Το ξέρω ότι εδώ και πολλά χρόνια έχω αποκτήσει μια κάποια φήμη για έντονες απόψεις και σχετική κριτική σε αυτό εδώ το blog. Υπάρχουν κάποιοι αναγνώστες που τους αρέσει υπάρχουν και φανατικοί αλλά σταθεροί hater χαχα, τους οποίους τιμώ αντίστοιχα.

Το σκέφτηκα αρκετά αν θα γράψω 2 λόγια για την χθεσινή μέρα. Στην αρχή είπα όχι γιατί δεν έχω όρεξη να δημιουργήσω κανένα flame ή να νιώσουν κάποιες διαδικτυακές περσόνες άσχημα...ή ακόμα και άνθρωποι που μπορεί να ξέρω. Καθώς κατά τις 6 το απόγευμα (γιατί δεν άντεξα παραπάνω) μπήκα στο ταξί να γυρίσω πίσω, θυμήθηκα τι είχα γράψει την περασμένη χρονιά. Και μόνο το γεγονός ότι κατέγραψα τόσα πολλά για το event τότε, ενώ τώρα δεν μπορώ να βρω και τίποτα το ιδιαίτερο με έκανε να προβληματιστώ. 

Επί της ουσίας και καθαρά προσωπική άποψη (παιδιά δεν είμαι η απόλυτη αλήθεια) το TedXAthens12 ήταν content wise μια πολύ μέτρια ως κακή προσπάθεια. Από ένα σύνολο Χ παρουσιάσεων που είδα μέχρι τις 6, 1-2 άντε να με κράτησαν. Μετά έχασα το ενδιαφέρον και ένιωσα μια κάποια κούραση να ακούω γενικές αερολογίες και πράγματα τα οποία ήξερα -προσπαθούσα με δυσκολία να βρω το Do..σε μερικές παρουσίες οι οποίες πραγματικά με άφηναν όχι μόνο δυσαρεστημένο αλλά και εκνευρισμένο  πχ κι εμείς σπουδάσαμε , κι εμείς δουλεύουμε..πχ λέω εγώ τώρα χαχαχα.

Ίσως έτσι να αδίκησα και 1-2 ομιλητές που θα μιλούσαν αργότερα, με το να αποχωρήσω λίγο μετά την μέση, αλλά προσωπικά ένιωθα ότι δεν τράβαγε η ομάδα.

Όπως και πέρσι είχα παρατηρήσει ( + άλλοι), το event πρέπει να γίνει μικρότερο, 8-11 είναι brain wash και ίσως αν βγάζανε τις μέτριες ως κακές παρουσίες και επέλεγαν να κρατήσουν τις πραγματικά ουσιαστικές, να μην ένιωθα σαν απλός θεατής βαρεμάρα κι κούραση. Επαναλαμβάνω,  προσωπική άποψη.

Απο θέμα οργάνωσης τα πράγματα ηταν στο άλλο άκρο, δηλαδή εξαιρετικά. Ωραίος χώρος, αρκετοί χορηγοί, πλούσια give aways (ίσως το φαγητό κατώτερο σε σχέση με το 2011) αλλά δεν θα κολλήσουμε εκεί.

Νομίζω ότι για να μην γίνει  ένα εντελώς marketing parade το οποίο ουσιαστικά έφτασε γρήγορα στα όρια που το marketing και το hype ξεπέρασε τον πραγματικό στόχο αλλά και trending της σημασίας των TED talks - θα πρέπει οι διοργανωτές να δώσουν μεγαλη προσοχή στο content  και στην ουσία.

1-2 πράγματα θα κρατήσω από την χθεσινή  μέρα, τα απλά και ανθρώπινα πράγματα της ομιλίας του Ματθαίου Γιωσαφάτ, έναν πιτσιρικά που έφιαξε έναν εξωσκελετό για να βοηθήσει την γιαγια του με προβλήματα κίνησης (missing link κάποιος),  το ότι συνάντησα και αντάλλαξα 2 κουβέντες με κάποιους καλούς internet- ίκους φίλους από τα παλιά (dealsend, Freddos, sotomi, MaryLoy) είχα την ευκαιρία να συναντήσω έναν από τους αγαπημένους μου τα τελευταία χρόνια  blogger τον Θ. Γεωργακόπουλο και να δηλώσω fan από κοντά!

Και του χρόνου καλύτερα... με μια φόρμα event που θα σου αφήνει το ίδιο inspiration  που πέτυχε το 2011.

ps) Μια τελευταία σκέψη, φοβάμαι ότι το πρόβλημα μας στην Ελλάδα είναι ότι δεν έχουμε αρκετούς Doers (δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω από την εξίσωση), Μιλάμε αρκετά αλλά δεν κάνουμε αρκετά..εκτός και αν φέτος στο tedX δεν βρήκαν αρκετούς real do-ers .

ps) δεν είναι πρόθεση μου να ξεκινήσω flame!


3 comments:

  1. Για τον πιτσιρικά να σου δώσω ένα link http://mikroimegaloi.gr/blog/harris-ioannou-eucys-contest-winner
    Tην γνώμη σου δεν την κρίνω γιατί πραγματικά την σέβομαι και τις περισσότερες φορές με βρίσκει σύμφωνο. Εμένα πάλι μου άρεσε αρκετά το φέτινο Ted, αλλά θα το αναλύσω και εγώ περισσότερο σε ξεχωριστή ανάρτηση!

    ReplyDelete
  2. Δεν πήγα, διότι, ΟΚ, μία ΟΛΟΚΛΗΡΗ μέρα είναι too much πλέον για εμένα και υποψιάστηκα ότι αποκλείεται να αξίζει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η μέρα -λογικό είναι να υπάρχουν καλές και μέτριες παρουσίασεις, ίσως και κακές, και θα υπήρχε περίπτωση να κάνω ολόκληρο πρόγραμμα για να μπορέσω να πάω τις περισσότερες ώρες και τελικά να χάσω τις λίγες που δεν θα έπρεπε να χάσω...

    Ξέρω ότι έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά και σίγουρα χρειάζεται να υπάρχουν τέτοια events (δεν έχουμε πολλά), αλλά και η κριτική, όταν γίνεται καλοπροαίρετα, φαντάζομαι ότι βοηθάει.

    ReplyDelete