Wednesday, October 12, 2011

mac σκέψεις και software επιλογές του μήνα

Έκανα κάποιες αλλαγές σε πράγματα που χρησιμοποιώ καθημερινά με τα mac μου και σκέφτηκα να τις μοιραστώ.


 1. ( Update MacOSX) Καταρχήν όσοι είστε σε  MacOSX Lion (10.7) να μην ξεχάσετε σύντομα να αναβαθμίσετε το μηχάνημα σας στην τελευταία update έκδοση 10.7.2. Διορθώνει αρκετά προβλήματα της αρχικής έκδοσης συν νομίζω ότι βελτιώθηκε η ταχύτητα.
 2. (YuruFukurou) Εδώ και καιρό έχω παράπονα για την απόδοση αλλά και συμπεριφορά του επίσημου twitter client στον Mac. Κολλήματα, δυσκολία στο να κάνει shut down και γενικότερα κακό user experience ιδιαίτερα αν το είχες ανοιχτό αρκετή ώρα. Μετά από πειραματισμούς και δοκιμές τα τελευταία βράδια κατέληξα σε κάτι πολύ πιο εύχρηστο, χωρίς bug και δωρεάν. Ακούει στο όνομα YuruFukurou και είναι πια η νο1 επιλογή μου για twitter client στο MacOSX! Δοκιμάστε το αν ψάχνεστε!
 3. (Chrome) Μετά από χρόνια κατάφερα να νικήσω την συνήθεια αλλά και την αδυναμία μου να αποχωριστώ τον Firefox σαν no1 browser. Πολλές φορές έχω κουραστεί με τα προβλήματα του αλλά και τις επιδόσεις του αλλά ποτέ δεν κατάφερα πάνω από μια εβδομάδα να αλλάξω browser, όλο επέστρεφα! Ε τον τελευταίο μήνα τον έχω σβήσει και από το Dock και χρησιμοποιώ full time Chrome. Επιτέλους λιγότερα κολλήματα, λιγότερα crashes και σχετικά απροβλημάτιστο browsing + η πρόταση του Chrome για τα developer tools δεν είναι καθόλου άσχημη σε σύγκριση με plugins όπως το firebug.
 4. (LibreOffice) Εδώ και κάτι μήνες έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ το Mac Specific port του openoffice - NeoOffice και ήρθα στον κόσμο του LibreOffice, σαν την pure free ,  open community based επιλογή. Δεν έχω κάποιο μεγάλο παράπονο σίγουρα έχουν δουλειά ακόμα να κάνουν αλλά it works!
 5. (MplayerX) Ο  ΜplayerX φαίνεται να με κερδίζει όλο και πιο πολύ στα πλαίσια του video-player για οτιδήποτε. Δώστε του μια ευκαιρία.
 6. (SongBird) Αν και δεν έχω αποφασίσει 100% αν αξίζει μιας και έχει θέματα επιδόσεων σαν εναλλακτική του iTunes το Songbird είναι το μόνο που έχει κερδίσει περιστασιακά την προτίμηση μου. Μακάρι να το έκανα update πιο συχνά!
 7. (gfxStatusCard) Αφού διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο - βρήκα  link για το gfxStatusCard. Ένα χρήσιμο utility για όλους τους χρήστες laptop mac όπου μπορείς να ελέγχεις αν η κάρτα γραφικών που είναι κρυμμένη στο chipset ελέγχου του υπολογιστή και καταναλώνει ΦΑΝΕΡΑ Πιο λίγη ενέργεια από την κανονική κάρτα - είναι ενεργοποιημένη. Με την εναλλαγή αυτή ιδιαίτερα όταν δεν έχει ανάγκη από graphics power μπορείς να σώσεις αρκετά λεπτά ζωής μπαταρίας.

2 comments:

 1. Ενδιαφέρουσες προτάσεις, θα τις ερευνήσω. O MplayerX σκίζει, με έκανε να απεγκαταστήσω τον Movist αλλά ακόμα και το VLC (το ξέρω, είναι απαράδεκτον!). Σκέφτομαι μήπως βγάλω και το Perian για να είμαι ακόμα πιο "καθαρός" και lean.

  Για twitter client έχω να προτείνω σχεδόν οποιονδήποτε υποστηρίζει την υπηρεσία TweetMarker. Προς το παρόν δεν είναι πολλοί αυτοί που την υποστηρίζουν, αλλά εάν χρησιμοποιείς το Twitter από διαφορετικές μεριές κάνει μεγάλη διαφορά. Μαρκάρει σε ποιο σημείο είσαι στο stream σου και όταν γυρίσεις σε διαφορετική συσκευή συνεχίζει από εκεί.

  Για παράδειγμα, στο iPhone χρησιμοποιώ το TweetBot και στον Mac το Twitterific. Όταν φεύγω από το ένα και πηγαίνω στο άλλο, δεν χρειάζεται να scrollarω με το χέρι μέχρι να βρω το πρώτο, πραγματικά καινούριο tweet. Αντίθετα, με πηγαίνει αυτομάτως στο πρώτο tweet που δεν έχω ξαναδεί και συνεχίζω από εκεί. Για την περίπτωσή σου, υπάρχει και extension για τον Chrome που κάνει την ίδια δουλειά, άρα είσαι καθολικά καλυμμένος.

  Υ.Γ. Άσχετο, πόσο μάπα είναι το σύστημα για τα σχόλια που έχει το Blogspot. Ό,τι πιο άβολο έχω χρησιμοποιήσει. Μικροσκοπικός χώρος για γράψιμο, προεπισκόπηση-μινιατούρα, άσε που σε αναγκάζει να κάνεις κάπου login. Μήπως να έβαζες το περίφημο Disqus που είναι πιο ανθρώπινο; Άσε που άμα φύγεις από το Blogger θα μπορείς να πάρεις και τα comments μαζί σου.

  ReplyDelete
 2. +1 για το Υ.Γ.
  Κάθε φορά δε ξέρω ποιο login να χρησιμοποίησω, μία δουλεύει το Google Profiles μία όχι, θέλω twitter login plz :D

  ReplyDelete