Thursday, June 02, 2011

Εντυπώσεις απο το πρώτο meet-up του Greek JavaScript User Group (GreeceJs)


Είναι ωραίο  να πηγαίνεις σε ομιλίες ή συγκεντρώσεις άλλων ομάδων / κοινοτήτων ως απλό μέλος χωρίς το άγχος για την ώρα, τους ομιλητές ή την διοργάνωση. Χθες πέρασα λοιπόν στο πρώτο meet-up μιας νέας κοινότητας developer στον ελληνικό χώρο, το Greek JavaScript User Group. Θα τους βρείτε εδώ.

Όπως έχω γράψει παλιότερα η άποψη μου για την JavaScript δεν είναι η καλύτερη - το λέω φωναχτά, παρόλα αυτά όσο περνάνε τα χρόνια βλέπω ότι ζούμε σε εποχές JScript domination στο web layer και στην υλοποίηση web εφαρμογών. Θα αναλύσω τις σκέψεις μου σε ένα άλλο post - η ουσία είναι ότι η JScript  γίνεται πιο mainstream απο ποτέ και η δημιουργία framework αλλά και τεχνολογιών βασισμενων πάνω της είναι ένα σημαντικό σημάδι. Αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις λοιπόν απόλαυσε το (χαχα - αστειάκι).

Βρέθηκα στο ColabAthens χθες στις 7 και έμεινα έκπληκτος από την προσέλευση. Σίγουρα μας ξεπέρασαν (αν μιλήσω από την πλευρά του JHUG). Βέβαια είναι το είδος και ύφος της τεχνολογίας που το κάνει να είναι γνώριμο σε μια ευρεία ομάδα ανθρώπων και όχι αποκλειστικά developer. Χάρηκα γιατί είδα και ανθρώπους που τους ξέρω χρόνια μέσα απο τις εκδηλώσεις του JHUG.

Δεν θέλω να περιαυτολογήσω για την δική μας κοινότητα αλλά χάρηκα ακόμα πιο πολύ που άνθρωποι που έκανα την αρχή με το JScript User Group - ήταν και είναι μέλη του JHUG (Δ.Συνοδινός, Π.Αστήθας)  και ότι ουσιαστικά ακολουθούν την ίδια νοοτροπία με την δική μας μικρή κοινότητα δηλαδή οι άξονες λειτουργίας είναι.
  • Επιμόρφωση μεταξύ των μελών μέσα από ομιλίες.
  • Επαγγελματικές ευκαιρίες ./ synergies και διασύνδεση.
  • Informal σε ένα μεγάλο βαθμό - το μέλος είναι στο κέντρο των δραστηριοτήτων - χωρίς συμμετοχή δεν δουλεύει τίποτα.
  • Όσο γίνεται δωρεάν διοργανώσεις ή χαμηλό ή μηδενικό κόστος - χωρίς βάρος στα μέλη.
  • Πάθος και αγάπη για το γνωστικό αντικείμενο της κοινότητας.
Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω (γιατί πρέπει να λέμε και τα καλά πάντα) την σημαντική βοήθεια που έχει δώσει (και χαίρομαι ξανά που κάποιοι ακόμα ακολουθούν το jHUG μοντέλο)  το Colaboration Workspace Athens  και οι άνθρωποι του. Οι συμφωνίες για τις κοινότητες είναι αρκετά συμφέρουσες- και με χαμηλό κόσμος μπορούμε να έχουμε μια σταθερή βάση και έναν πολύ ωραίο χώρο να βρισκόμαστε μια φορά το μήνα. Μια επιχειρηματική κίνηση η οποία έδειξε ευελιξία να μας βοηθήσει με σταθερό ρυθμό χωρίς να μας αρμέξει ή να μας επιβάλλει κάτι πονηρό! Στα τόσα χρόνια που 'τρέχω' το JHUG λίγες ήταν και είναι αυτές οι προσπάθειες  / άνθρωποι.

Θα ήθελα λοιπό να ευχηθώ καλή αρχή στο GreekJS είναι πολύ ελπιδοφόρο για μένα στις εποχές που ζούμε να βλέπω επαγγελματίες με πάθος και αυτό-οργάνωση με γνώμονα την επαγγελματική τους επιμόρφωση και διασύνδεση. Το αν με αφορά ή ακολουθώ 100% το θέμα της κοινότητας δεν έχει πραγματικά καμία σημασία - νομίζω ότι όσο μπορώ και βλέπω ότι υπάρχουν θέματα που μπορούν να με ενδιαφέρουν από τον κόσμο της JScript θα συμμετέχω σαν παρουσία.  Όσοι λοιπόν είστε τρελαμένοι με την JavaScript ή κάποιο framework μην διστάσετε να πάρετε ενεργό ρόλο στο 'μωρό' GreekJS user group και να μοιραστείτε την γνώση σας και το πάθος για την δουλειά σας.

No comments:

Post a Comment