Sunday, February 13, 2011

Seagate Expansion portable drive vs Lacie iamKey

Τα Χριστούγεννα είχα αγοράσει  (από το κατάστημα της iSquare στο Κολωνάκι) με αρκετό ενθουσιασμό ένα πολύ όμορφο και πρακτικό USB Stick της Lacie, 8 Giga και σχεδίαση που το έκανε να μην διαφέρει αρκετά από ένα απλό κλειδί.Μπορείς να το δεις εδώ. Αν θυμάμαι καλά είχα δώσει πάνω από 30 euro - ακριβούτσικο αλλά πρακτικό! 

Η χαρά της αγοράς έφυγε σχετικά γρήγορα. Το συγκεκριμένο stick ναι μεν έμπαινε μια χαρά στα κλειδιά και ήταν πάντα μαζί μου αλλά είδα ότι δεν ήταν αρκετά πρακτικό στα διάφορα μηχανήματα που το χρησιμοποιούσα. Εξαιτίας της σχεδίασης του ήθελε το θηλυκό usb host να έχει σχετικά καλή βάση και τοιχώματα αλλιώς όταν το έβαζες γενικά έπαιζε δεξιά και αριστερά (δεν ήταν σταθερό). Μετά από λίγο κατάλαβα ότι το να το έχεις μαζί με τα κλειδιά δεν ήταν τελικά τόσο πρακτικό γιατί δεν μπορούσα εύκολα να το βάλω και να βγάλω στα διάφορα μηχανήματα σφηνωμένα σε τοίχους. Τέλος το βάρος των κλειδιών έκανε δύσκολη την χρήση του σε κάθετη στάση μιας και το έπαιρνε όλο κάτω. 

Όπως και να έχει κάποια στιγμή το έβγαλα από τα κλειδιά , αν και συνέχιζα να ταλαιπωρούμε από το γεγονός ότι δεν καθόταν σταθερό σε διαφορετικά usb hub. Το μεγάλο χτύπημα ήταν 3 εβδομάδες μετά όπου απλά πέθανε! Τι format, τι erase, τι low level format (το άφησα 2 μέρες πάνω σε υπολογιστή) δήλωνε απλά ότι από ένα σημείο και μετά η μνήμη ήταν απροσπέλαστη. 

Βλακεία μου δεν μπόρεσα να βρω την απόδειξη αγοράς (κάπου μέσα στον σάκο θα είναι μαζί με όλες τις άλλες που δεν νομίζω να μετρήσω ποτέ) αλλά δεν την βρήκα. Οπότε το κλειδί μας άφησε χρόνους!

Το θέμα είναι ότι εγώ ήθελα ένα καλό USB stick και γενικά με μεγάλη χωρητικότητα αλλά με πόνεσαν αρκετά τα λεφτά που έδωσα για το κλειδί + δεν ήταν τόσο πρακτικό + πέθανε χωρίς λόγο και αιτία. Προχθές σε μια βόλτα στο κέντρο και για εντελώς άσχετο λόγο βρέθηκα μέσα στο Public όπου και είδα κάτι μικρούς USB 2.0 δίσκους της Seagate 50 κάτι euro. Με μερικά euro παραπάνω θα είχα πολύ μεγαλύτερο χώρο, σίγουρα δεν θα μπορούσα να το βάλω στα κλειδιά αλλά δεν με ένοιαζε. Σκέφτηκα λίγο, να δώσω ξανά 40euro για ένα USB stick το οποίο φοβάμαι ότι μπορεί να με αφήσει ξανά έτσι η να πάρω έναν δίσκο που γενικά ξέρω το όριο ζωής του και στατιστικά θα τον δουλέψω πιο πολύ! Διάλεξα το δεύτερο και ένας Seagate Expansion Portable των 500G έγινε δικός μου. Για τους χρήστες Mac να πω ότι δουλεύει άψογα - όσο για τις επιδόσεις εντάξει τυπικές εξάλλου για πρόχειρο δίσκο μεταφοράς δεδομένων τον αγόρασα. Θα πάρει λοιπόν την θέση του στην τσάντα εργασίας.

2 comments:

 1. Πήρα πριν από 2 χρόνια ένα στικάκι 8GB από Πλαίσιο, Turbo-x, που δεν το έβαζε το μάτι σου με τίποτα - πολύ λεπτό, sliding (αυτό έχει δημιουργήσει κάτι προβλήματα στο βάλε βγάλε αλλά ΟΚ) και τελείως πλαστικό.

  Όταν το 'δα (και μόλις είχα αποχαιρετήσει πάνω στους 6 μήνες ένα πανέμορφο Transcend Pearl που ήταν και δώρο) εκτίμησα ότι δεν θα μου κρατήσει ούτε 2 μήνες.

  Κι όμως είναι ακόμα εδώ :) Είναι να σου κάτσει I guess.

  ReplyDelete
 2. Προσωπικά έχω βολευτεί με κάτι τέτοιο
  http://www.amazon.co.uk/SanDisk-MobileMate-Micro-Memory-Reader/dp/B002SBLHD8/ref=sr_1_23?ie=UTF8&qid=1297637369&sr=8-23

  Μαζί με μία microSD. Το καλό είναι ότι σου μένει η μνήμη για την ψηφιακή μηχανή ενώ είναι και usb stick. Μαζί με το κορδωνάκι που έχει το έχω κρεμάσει στο πορτοφόλι.

  ReplyDelete