Tuesday, February 01, 2011

περιμένω την μέρα της αυτοδικίας

Έχω αρκετούς web γνωστούς, μερικοί χαιρέκακα άλλοι ειρωνικά και μερικοί με καλή και χιουμοριστική διάθεση περιμένουν από αυτό εδώ το blog κάποια οργισμένη καταχώρηση - για όλα αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας (Αθήνα) για τις απεργίες, τις φωνές και την ταλαιπωρία. 

Παλιότερα ήμουν πιο μικρός η οργή ξεχείλιζε από μέσα μου και έβρισκα έναν τρόπο να την διοχετεύω εδώ, μάλλον όχι με τον πιο ωραίο τρόπο. Έντονη γλώσσα, έντονες σκέψεις. Δεν μπορώ να πω ότι η οργή έφυγε, εκεί είναι ακόμα αλλά προσπαθώ να αυτολογοκριθώ ίσως έτσι περάσω το μήνυμα μου πιο σωστά.

Κάθομαι σε μια γωνία πια και με λύπη παρατηρώ τον κόσμο να ταλαιπωρείτε κάθε μέρα επειδή μια μικρή ομάδα ανθρώπων θεωρεί ότι τα Μ.Μ.Μ της ανήκουν οπότε μπορούν και να τα στερούν από τον κόσμο. Πόσοι είναι αυτοί οι κύριοι 500-1000 κάπου τόσοι - το δικό τους δίκιο είναι μεγαλύτερο να υποθέσω από το γενικό καλό 3.000.000 ή όσος είναι ο ενεργός παραγωγικός ιστός αυτής της πόλης.

Ταλαιπωρούμαι και εγώ, χθες κόντεψα να σκοτωθώ 2 φορές πηγαίνοντας στην δουλειά με το ποδήλατο (δεν είχα άλλο τρόπο). Αν πάθω κάτι θα ήθελα να στείλετε μια επιστολή και στους απεργούς για συμπαράσταση. 

Κάποτε έβριζα, έκραζα όχι γιατί μισούσα κάποιον, ούτε γιατί θεωρώ ότι τα κακά του κόσμου και της χώρας αυτής ξεκινούν από τους δημοσίους υπαλλήλους - αλλά θεωρώ ότι εδώ και 30 χρόνια είμαστε όλοι μας συν υπεύθυνοι για το βιασμό της κοινής λογικής στην καθημερινότητα μας. Ναι την κοινή λογική.

Εν έτη 2010 το ελληνικό κράτος δεν ήξερες πόσοι δουλεύουν γι' αυτό. Νομοθετεί το ελληνικό κράτος και όλοι το γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι (είδες παλιότερα θα έγραφα στα @@ τους - χαχα).

Αυτό που με ενοχλεί πια από τον  μέσο Έλληνα είναι ότι είναι μια μεγάλη  ΚΟΤΑ!Του βιάζουν την λογική πολιτικοί, συντεχνίες, εταιρίες, συνδικαλιστές ο ένας τον άλλο και κανείς δεν κάνει τίποτα.Κανείς δεν μιλάει - ή μάλλον σχεδόν κανείς. Τι ελευθερία της έκφρασης και σκέψης - μου λέτε - εδώ έχουμε χάσει την θέληση να σκεφτούμε - όλα τα αφήνουμε για κάποιον άλλο ακόμα και να πούμε την γνώμη μας.


Δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις σε αυτή την χώρα πραγματικά. 
Το μόνο που περιμένω (για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα) είναι να τα πάρει στο κρανίο ο κόσμος και αρχίσει να αυτοδικεί στις διάφορες συντεχνίες. Θα δικαιωθώ κατά μία έννοια γιατί τουλάχιστον εγώ την οργή μου την έβγαζα με καμία βρισιά αλλά δεν πήγα να κλείσω κανενός το σπίτι για να διαμαρτυρηθώ για τα επαγγελματικά μου προβλήματα. 

Αναρωτιέμαι που είναι όλοι αυτοί οι φύλακες του εργατικού δικαίου και της αλληλεγγύης να πουν 1-2 πράγματα για τις απεργίες των εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ. Για να σε προλάβω, ναι ναι όλοι το ξέρουμε μέρος της ανάπτυξης τους ήταν βασισμένη σε κρατικές επιχορηγήσεις (μεγάλη συζήτηση) αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε αυτό τότε έμμεσα είναι και αυτοί οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι έτσι. Δυστυχώς αρκετοί  χάνουν την δουλειά τους τώρα που μιλάμε, άλλοι χάνουν 20% του  μισθού τους. Αλλά για κάτσε λίγο ολοι αυτοί που φροντίζουν να χειραγωγήσουν τον χαζούλη Έλληνα  (σαν αυτούς που πήγαν με το χέρι 300 μετανάστες στην νομική - τέτοιοι είστε) οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι παιδιά κατώτερου θεού. 

Γιατί και εσύ που διαβάζεις τώρα ο ξάδελφος σου μπήκε κάπου στο δημόσιο, ο φίλος σου ίσως, η αδερφή σου στην βουλή 'παραπαίδι' (κάποτε θα έγραφα τσουτσέκι είδες) κάποιου υπουργού ή σε κάποιον από τους 700 δημόσιους οργανισμούς. 

Γιατί αναρωτιέται σήμερα ο κόσμος για το αν κάποιοι κύριοι απεργούν αλλά στο τέλος πέφτει ο μισθός. Να υποθέσω ότι είναι 100% προβοκάτσια όπως και όταν οδηγός του τραμ μου έλεγε ότι παίρνει ή ζητάει επίδομα οθόνης (το έχω γράψει χρόνια αυτό ακόμα γελάω).

Τα πράγματα είναι απλά για την δική μου έντονη ..στάση
 • Απεργία με έμμεση ή άμεση μονιμότητα είναι στα μάτια τα δικά μου - απεργία της πλάκας. 
 • Άρση της μονιμότητας κάθε δημόσιου υπαλλήλου τώρα / προσλήψεις στο δημόσιο μόνο μέσα από διαγωνισμό (αυστηρό και ελεγχόμενο)
 • Κατάργηση 80% των δημόσιων φορέων και δημόσιων εταιριών όπως ανέκδοτα 'αγρογή' και άλλα .
 • Point system  και αξιολόγηση για όλους σε όλες τις θέσεις και σε κάθε οργανισμό.
..και περιμένω!
12 comments:

 1. Πάρι έτσι όπως το βλέπω εγώ ο νεοέλληνας θα επαναστατήσει (εδώ γελάμε αφού νεοέλληνας και επανάσταση ακούγονται αστεία στην ίδια πρόταση), ή μάλλον "επαναστατήσει" μόνο αν το μπουκάλι στο Σφακιανάκη πάει 200 ευρώ. Μόνο γι' αυτό νοιάζεται.

  ReplyDelete
 2. Συμφωνώ απολύτως και θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:
  - ΟΛΟΙ οι δημόσιοι οργανισμοί ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύουν από τις 7:00 μέχρι τις 21:00 με το ίδιο προσωπικό σε δύο βάρδιες.

  - Η μη εξυπηρέτηση του πολίτη θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε εσχάτη προδοσία και να επιφέρει άμεση απόλυση. Στο "εσχάτη προδοσία" οι νομικοί βάλτε εκείνο το 'έγκλημα' που επιφέρει άμεση απόλυση

  - Να οριστούν αρνητικά επιδόματα, έτσι ώστε να μπορεί να μειωθεί ο μισθός των "κολλητών".

  - Να εκριζωθεί η στρατιωτική λογική του "νέου" που τα κάνει όλα και του "παλιού" που κάθεται και κουνάει το δάχτυλο

  ReplyDelete
 3. @duckMan
  - για το πρώτο μάλλον δεν συμφωνώ αλλά οφείλω να ομολογήσω βλέπω ακόμα κυρίες που σκάνε στις 9 και στις 2 φεύγουν + κάνουν και ψώνια στο μάρκετ.

  ReplyDelete
 4. Η απεργεία είναι μια μεγάλη πλάνη που κάποιοι έχουν περάσει στην γενιά μας απο τα σχολικά χρόνια κιόλας, αν αναλογιστεί κανείς τι πρότυπα έχουμε απο το σχολείο...
  Καθηγητές που απεργούν όποτε τους καυλώσει και μαθητές που χρησιμοποιούν την ιδέα του πολυτεχνείου για να κάνουν κατάληψη επειδή οι τυρόπιτες δεν είναι τετράγονες.
  Εδώ και μερικές γεννοιες έτσι μαθαίνουν τα παιδιά να είναι ενεργοί πολίτες με καταλύψεις και απεργείες και τπτ ουσιαστικό πραγματικά. Οπότε σαν μεγάλοι τι θα κάνουν εκτός εξαιρέσεων;

  Η απεργείες και οι πορείες είναι μια μεγάλη πλάνη, κατευθύνουν το λαό σε εκτόνωση των αιτημάτων τους σε μία πορεία/απεργεία και μετα καναπές/ειδήσεις και φυσικά όταν έρθει η ώρα των εκλογών η ψηφίζουν τους ίδιους η ακολουθούν την νέα μόδα της αποχής.

  Καλές οι ιδέες σου μακάρι να τις επιβάλει η αγία τρόικα.

  ReplyDelete
 5. Αν ήθελαν να έχουν 100% την κοινωνική υποστήριξη τα συνδικάτα θα μπορούσαν απλά να σαμποτάρουν την είσπραξη εισητηρίων. Καλά κάνουν και εκβιάζουν την κυβέρνηση (και η κυβέρνηση μας εκβιάζει με κάθε τρόπο) αλλά δυστυχώς το κάνουν κρατώντας όμηρους τους πολίτες. Ας τους χτυπήσουν εκεί που πραγματικά πονάνε (εισπράξεις).

  ReplyDelete
 6. 'Ελα ρε Κωστή και εσυ υπέρ της πανέξυπνης κίνησης "Δεν πληρώνω" είσαι;

  Μεγαλήτερη ηλιθιότητα απο αυτή δεν έχω ακούσει, λες και τις συγκοινωνίες τις πληρώνουν οι πολιτικοί απο την τσέπη τους. Πάλι εμείς θα τις πληρώσουμε με έξτρα φόρους. Δεν καταλαβαίνω γιατί η απλή λογική φαντάζει τόσο πολύπλοκη για κάποιους;

  ReplyDelete
 7. Πάρι δεν εννοώ να δουλεύουν 12ώρα. Απλά να χωριστούν σε δύο βάρδιες και να το πηγαίνουν εναλλάξ.

  ReplyDelete
 8. Τι προκαλεσε ομως αυτη την αντιδραση;
  Μαλλον Παρη πιστευεις και εσυ οτι "μαζι τα φαγαμε", μαζι καναμε ατασθαλιες, μαζι καναμε ελλειματικους αυτους τους οργανισμους. Οποτε μαζι πρεπει να πληρωσουμε.
  Να δω τι θα γραψεις οταν σου ανακοινωσουν στην καλυτερη μειωση μισθου παρολο που η εταιρια βγαζει κερδη.

  ReplyDelete
 9. @orck σίγουρα ρε συ δεν θα κάνω την ζωή σου δύσκολη..θα το διαχειριστώ όπως μπορώ - αλλά όχι εις βάρους σου..και όλων των άλλων!

  ReplyDelete
 10. Προσωπικά είμαι κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Βέβαια αυτό με την παραδοχή ότι δημόσιο και δωρεάν δεν είναι αυτό που έχουμε στην χώρα και αυτό που νομίζουν οι ευρύτεροι ΔΥ.

  Δεν υπάρχει καν μηχανισμός αξιολόγησης των ΔΥ. Εδώ δεν υπάρχει σε πολλές εταιρίες του ιδιωτικού. Συνεπώς τι να λέμε.... ότι και να γίνει θα γίνει λάθος με κλασσικότερο όλων αυτόν της ιδιωτικοποίησης.

  Η κοινωνία μας έχει αποδομηθεί πλήρως, όχι τυχαία. Καμιά ποιότητα. Δεν σας κάνει εντύπωση, που ακόμα και για τους δικαιότερου αγώνες κατεβαίνουνε με εκπροσώπους τους ίδιους τους αιώνιους προδότες?

  Οι Έλληνες χρειάζεται να διαβάσουν λίγο μπας και ανεβάσουν την ατομική τους ευθύνη, μπας και ανέβει ποιοτικά η κοινωνία και βγάλει κάποιον καλύτερο ηγέτη οποιασδήποτε μορφής. Μόνο έτσι μπορεί το έθνος να αποκτήσει ξανά προσδοκία στο μέλλον. Εγώ αυτό το λέω κοινωνική αφύπνιση.

  ReplyDelete
 11. Προσωπικα πιστευω (αν και ελπιζω το αντιθετο) οτι επαναστασηη οποιαδηποτε αλλη αλλαγη δεν προκειται να γινει. Ο Νεοελληνας εχει πλεον εκφυλιστει απο την απειρη πλυση εγκεφαλου των ΜΜΕΠ (Μεσα Μαζικης Εγκεφαλικης Πλυσης) και οχι μονο (αλλα να μην το πιασω αυτο τωρα) . Αυτο το απεδειξαν και οι δημοτικες εκλογες.

  Αποψη αρχιζει και υπαρχει:
  Υπαρχουν αρκετοι πολιτες πλεον που εχουν αφυπνιστει αλλα το ποσοστο τους δνε πλησιαζει καν ωστε να αποκτησουν μια δυναμικη αλλαγης.

  Ομονοια:
  Το μεγαλυτερο προβλημα πιστευω ειναι η ελλειψη ομονοιας και αλληλεγγυης. Ειναι προβλημα αγαπης. Αν ακομα και εμεις που μπορει να εχουμε μια αποψη περα απο αυτη που μας παπαγαλιζουν (γιατι ειχαμε την τυχη να διαβασουμε και κατι παραπανω), δεν μπορουμε να συνασπιστουμε τοτε ...

  Αυτα τα δυο χρειαζομαστε και τα υπολοιπα που αναφερονται παραπανω θα λυθουν μετα πολυ ευκολα.

  ΥΓ: Δεν ειμαι ουτε Κουμουνιστης και εν γενει κοματικα ταγμενος ουτε ανηκω σε καμια Θρησκευτικη οργανωση. :D

  ReplyDelete
 12. Πάρη διάβασα το άρθρο σου καλά κάνεις και δεν βρίζεις άλλο κακό μόνο στα νεύρα και την υγεία σου έκανες τόσο καιρό και πραγματικά δεν αξίζει. Πρόσεχε περισσότερο με το ποδήλατο και μη το βάζεις κάτω. Η κοινωνία αυτή στηρίζεται σε σένα, σε μένα και σε όλα τα παιδία που γράφουν παραπάνω. Πραγματικά χαίρομαι που βλέπω και άλλο κόσμο να είναι ανήσυχος για το μπάχαλο που ζούμε καθημερινά. Χαίρομαι που διαβάζω σχόλια και από άλλους νέους ανθρώπους που δεν έχουν μυηθεί στο παραλογισμό των πολιτικών κομμάτων και τη διαφθορά της κοινωνίας μας.
  Η άποψη μου είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και η σωστή, ότι αν δεν παραδώσουν τη σκυτάλη οι προηγούμενες γενιές έτσι ώστε να αναλάβουν νέοι άνθρωποι με αγωγή και πραγματική καλλιέργεια, δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η προηγούμενες γενιές καλός ή κακός έχουν γαλουχηθεί με την κουλτούρα του ρουσφετιού, του τυχοδιωκτισμού, του βολέματος και της απεργίας. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς αυτά προσπαθούν να περάσουν και στα παιδία τους αν και κατά τη γνώμη μου οι νέοι αντιστέκονται σθεναρά διατηρώντας τα όνειρα και την επιθυμία τους για μια καλύτερη κοινωνία.

  ReplyDelete