Thursday, November 04, 2010

Ανίκανοι ...και απογοητευτικοί.

Από το 'λεφτά υπάρχουν' στο 'δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος' στο 'αν δεν βγουν οι δικοί μας στις δημοτικές θα πάμε σε εκλογές'. Αγαπητέ κύριε Γ.Α Παπανδρέου είστε απογοητευτικός το λέω με κάθε θάρρος. Δεν είμαι παΣΟΚος, ούτε θα γίνω ποτέ, αλλά εγώ όπως και πολλοί σκεπτόμενοι πολίτες θέλαμε να δούμε πόσο μακριά μπορείτε να πάτε, αν πραγματικά μπορείτε  για 4 χρόνια στην εξουσία και να κάνετε αλλαγές. - όσες μπορείτε 

Είμαστε οι πολίτες που δεν σκεφτόμαστε κομματικά - αν εσεις μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές ας τις κάνετε, είμαστε οι πολίτες που δεν μας ελεγχει κανένα μικρο κομματικό όφελως, ούτε μας έβαλαν στο δημόσιο, ούτε θα μας βάλουν ούτε έχουμε ανάγκη κάνενα απο την πολιτική σας (γενικά) μηχανή. 

Είμαστε οι πολίτες που πληρώνουμε φόρους, που κατανοούμε την σημαντικότητα της κατάστασης, που δουλεύουμε αρκετές ώρες, που φέρνουμε (ναι υπάρχουμε και εμείς) συνάλλαγμα στην χώρα και δεν παράγουμε έλλειμμα  (σε αντίθεση με το μεγάλο ποσοστό κρατικοδίαιτων υπαλλήλων).

Στις δουλείες μας έχουμε μάθει ότι, όπως και να έρθουν τα πράγματα μια προσπάθεια πρέπει να ολοκληρώνεται - όταν μου αναθέτουν μια δουλειά - όταν βρίσκομαι μπροστά σε μια τεχνική δυσκολία δεν πάω στον manager μου κάθε λίγο και λιγάκι για να ζητήσω την ψυχολογική του στήριξη να μου πει αν είμαι καλός. Μου αναθέτουν ένα πρόβλημα και προσπαθώ μέσα σε καθορισμένα χρονικά περιθώρια να το ολοκληρώσω και στο τέλος - κάποιοι θα βγάλουν και ένα πόρισμα για την δουλειά μου. Εχουμε ανάγκη από do-ers όχι talkers  αλλά ούτε και voters!!!
Εσείς και η αντίστοιχα ανίκανη αντιπολίτευση  (ΝΔ) παίζεται ένα παιχνίδι  απογοητευτικών πολιτικών - για πολίτες με επίπεδο νοημοσύνης παικτών big brother.

Λυπάμαι για εσάς και όλους τους πολιτικούς αυτής της χώρας. Προτιμώ να πτωχεύσουμε σαν χώρα εδώ και τώρα.

Με κάθε ειλικρίνεια ένας απογοητευμένος πολίτης που δεν αντέχει - να βλέπει το μέγεθος της κοροϊδίας. 

5 comments:

 1. Εδώ και μέρες ήθελα να γράψω στο blog μου ακριβώς τις ίδιες γραμμές... τις ίδιες σκέψεις! Με πρόλαβες και χάρηκα ιδιαίτερα που εντέλει δεν σκέφτομαι μόνο εγώ έτσι. Ναι λοιπόν... ο κόσμος τον ψήφισε για 4 χρόνια... να βάλει τον κώλο του κάτω και να δουλέψει. Να αλλάξει, να συγκρουστεί, να προσπαθήσει και ας αποτύχει. Να δούμε τί μπορεί να κάνει μέσα σε αυτό το διάστημα που του δόθηκε.
  Ακόμη και η ιδέα (έστω και σαν μπλόφα) να κάνει εκλογές σε περίπτωση που 'χάσει' τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι απογοητευτική! "Μην ψηφίσεις τον καλύτερο δήμαρχο/νομάρχη, ψήφισε ΠΑΣΟΚ!"...
  Απογοήτευση και μόνο...

  ReplyDelete
 2. Μπραβο Παρη. Ειμαστε λιγοι ομως, θα δεις τι ποσοστα θα μαζεψουν τα δυο μεγαλα αποτυχημενα κομματα.

  ReplyDelete
 3. "Εχουμε ανάγκη από do-ers όχι talkers αλλά ούτε και voters!!!"

  Ξαναπαίχτο αυτό στο μυαλό σου, αλλά αντί να σκέφτεσαι τη δουλειά σου, σκέψου τη χώρα ή "την ενασχόληση με τα κοινά" όπως λέγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Πόσο do-er είσαι; Μήπως είσαι μόνο talker και voter;

  ReplyDelete
 4. Ωραίο το post σου φίλε μου. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, αλλά δε σε κατηγορώ σαν τον φίλο mouridi γιατί για να γίνεις do-er στη πολιτική ζωή μιας χώρας όταν είσαι μια ισχνή πλειοψηφία πρέπει πρώτα να περάσεις πολύ έντονα από τη φάση του να εκφράσεις αυτό που σκέφτεσαι και πιστεύεις. Πρέπει να παρουσιάζεις τις θέσεις σου! Δυστυχώς, πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι ούτε αυτό κάνουμε... Ακόμη και το να εκφραζόμαστε και να συζητάμε σε λίγο υψηλότερο επίπεδο από αυτό του καφενείου σχετικά με πολιτική, είναι μια πράξη δημοκρατική που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, έστω και μακροπρόθεσμα.

  ReplyDelete
 5. Αγαπητέ Πάρη, είμαστε η συντριπτική μειοψηφία.

  ReplyDelete