Saturday, November 14, 2009

Σοβαρές δόσεις Java..Devoxx here I come!

Είχα έλλειψη, περσυ δεν πειρα την δοση μου. Φετος ακομα και με σπασμενη κλειδα θα βρεθώ στο Devoxx 2009. Δεν είναι και το πιο εύκολο να μαζεύεις το σπίτι και να φτιάχνεις μια βαλίτσα με σχεδόν 1 χέρι και κάτι ψηλά - αλλά τι να κάνεις η Java θέλει θυσίες.

Αρκετοί συνάδελφοι μου θεωρούν το κόστος του ταξιδιού απαγορευτικό - η αλήθεια είναι ότι τα euro που δαπανήθηκαν απο το δικό μου πορτοφόλι δεν τα κλαίω καθόλου. Να σημειώσω ότι σε αντίθεση με άλλους - πηγαίνω σε τέτοια event χωρίς να έχω την κάλυψη εταιριών για αεροπορικά - η ξενοδοχείο. Είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου και στη καριέρα μου σχεδόν κάθε χρόνο. Για όσο μπορώ και αντέχω. Ναι δεν λέω θα ήταν cool να τα πλήρωνε κάποιος άλλος - αλλά επειδή στην ελληνική πραγματικότητα αυτά δεν συμβαίνουν πάντα και συχνά - ποτέ δεν αρκέστηκα στα τυπικά.

Αν είχα αρκεστεί δεν θα είχαμε ποτέ φιάξει το jhug. Τι είναι το jhug μια προσπάθεια μας να φέρουμε ομιλητές εδώ - να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους που όχι μονο η κάθε εταιρία τους δεν πλήρωνε αλλά δεν μπορούσα να θυσιάσουν 500-1000 euro για την χαρά του παραστείς σε ένα συνέδριο. Αγαπάω αρκετά την δουλειά μου - την γουστάρω και όσο μπορώ θα είμαι στις επάλξεις. Η χαρά του να ακους μεγάλους στον χώρο, να μοιράζεσαι προβληματισμούς, να μειώνεις τις αποστάσεις και να κάνεις νέους επαγγελματικούς φίλους. Πλούσιος δεν είμαι - μακάρι δηλαδή αλλά με καλο και έξυπνο προγραμματισμό μπορείς να το πετύχεις.

Φέτος το Devoxx μάλλον όχι sold out -αλλά πάλι πάνω απο 2500 συμμετοχές - θα ρωτήσω την Κυριακή τον Stephan για το ακριβές νούμερο. Αυτός ο έξυπνος και λαμπρός Βέλγος - όχι μόνο δεν αρκέστηκε στην στατική γι άυτον Βελγική πραγματικότητα. Το hobby το έκανε επάγγελμα και μετά ξανά hobby και συνεχίζει.

Προορισμός Βρυξέλλες αύριο πρωί πρωί - στο δεξί χέρι μια μικρή βαλίτσα και το laptop - το αριστερό στον φάκελο - νάρθηκα. Άφιξη στην αγαπημένου μου πρωτεύουσα - τραίνο για Αμβερσα και μετά στο γνώριμο HolidayInn express όπου όλος ο καλός ο κόσμος μένει. Έχει πλάκα να μοιράζεσαι διάδρομο ξενοδοχείου με γνωστούς Java Star! Το 2007 στο τότε Javapolis ειχα την τύχη να εκπληρώσω το τότε μου όνειρο ως Java προγραμματιστής και να μιλήσω με τον James Gosling - φέτος ακόμα μια ευκαιρία, μιας και ο μπαμπας της Java θα είναι εκεί. Θα υπάρξει σχετικό BOF με τους community leaders αλλά το δείπνο των JUG leader + java champions.

Στο iphone υπάρχει ήδη εγκατεστημένη εφαρμογή με το Conference guide (γαμώ) και επίσης σε iCal events  τα session κάθε μέρας. Έχω ήδη επιλέξει 90% απο τις ομιλίες που θα πάω οπότε το καλό και πιστό μου iphone θα φροντίζει να με ενημερώνει μερικά λεπτά πριν που και πότε ξεκινάει η επόμενη ομιλία.

Στην μικρή βαλίτσα ρούχα ζεστά με μυρωδιά φρεσκοπλυμένου (με ένα χέρι βάζεις πλυντήριο χαχα) και ένα ζεστό παλτό.

Αποφάσισα να μην πάρω την φωτογραφική μου. Σημάδι απο το προηγούμενο ταξίδι. Τα 3 mpixel και η ευκολία του να είναι απλά στην τσέπη σου - (iphone) είναι ότι πιο εύχρηστο. Mail, twitter , facebook , photo και video στο τηλέφωνο μου. Σκέφτομαι εξαιτίας της κατάστασης μου να μην κουβαλάω το laptop στο συνέδριο και να συνδέομαι απο το τηλέφωνο για τα βασικά.

Το macboookpro μάχημο. Ήρθε στην ζωή μου μετά απο το πρώτο μου javapolis το 2006 - το είχα στα χέρια μου την ημέρα που γύρισα. Θυμάμαι άφησα την βαλίτσα στο σπίτι , είπα στους δικούς μου- ότι πρέπει να πάω κάπου -και πήγα να το παραλάβω. 3+ χρόνια χρήσης. Σε λίγες μέρες θα δώσει την τελευταία του παράσταση στα χέρια μου. Σαν σκυλί δούλεψε και το μόνο που θέλει είναι μια καινούργια μπαταρία. Τα χαρακτηριστικά του ειναι αρκετά δυνατά και για τα σημερινά δεδομένα Core2Duo, 2 giga κτλ κτλ και θα συνεχίζει να υπηρετεί. Όσο για το τι ...έχουμε μετά...ε με την επιστροφή (όπως και τότε).

Φέτος σε αντίθεση με τις άλλες φορές θα είμαι μόνος - ο καλός φίλος και Jhuger Πάνος, μένει πίσω. Μου κακοφαίνεται λίγο - έχουμε περάσει πολλές καλές στιγμές εκεί - μέσα και έξω απο το συνέδριο. Μεγάλες δόσεις Java αλλά και μπύρας στα σοκάκια της Αμβέρσα, στο φουαγιέ του ξενοδοχείου να βγάζουμε φωτό με τον δημιουργό του Spring και να του λέω μισο μεθυσμένος ότι το Spring δεν λέει μία χα χα χα! Ακόμα θυμάμαι το βλέμμα του. Δεν πειράζει φίλε...το 2010 δεν είναι μακριά.


Αυτά...τελευταίος έλεγχος - και off we go - νωρίς το πρωί με Aegean. Keep in touch κάθε βράδυ απο δευτέρα θα έχει - σχολιασμό!


1 comment:

  1. Εντελώς μόνος *δεν* θα είσαι. Ανεβαίνω Τρίτη απόγευμα...

    ReplyDelete