Thursday, August 06, 2009

σημεία των καιρών

Οφείλω να συμφωνήσω με τον Deal. Μου έκανε εντύπωση σήμερα πιο μεγάλη φασαρία έγινε για ένα κίτρινο blog που το κλείσανε παρά για κάποια - ακόμα μια φορά - απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία μας καθώς και σχετικές προβλέψεις.

Διαβάζουμε λοιπόν στο in.gr (ένα παράδειγμα απο τα πολλά). Δημόσιο χρέος 108.5 %, έλλειμμα προϋπολογισμού 5.9% (δεν είναι δύσκολο να κατανοήσεις τι είναι αυτό έτσι;).2010 πάμε σε 6.7 'ελλειμα'.

Βουλιάζουμε...όλο και πιο πολύ. Όχι ότι πριν είμαστε καλύτερα αλλά τωρα βουλιάζουμε ακόμα πιο γρήγορα. Ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας πιστεύει ότι θα τον σώσουν οι Ελ, κάθεται μαλακίζεται, παραπονιέται που δεν θα κάνει φέτος grande διακοπές, θεωρεί ότι τίποτα δεν θα αλλάξει!

Ψιλό έχει δίκιο, όπως διαβάζω στον deal, 2000 προσλήψεις στην ΔΕΗ (έτσι) , μονιμοποίηση συμβασιούχων, ΟΣΕ να έχει γίνει Ολυμπιακή νο2 και πάει λέγοντας.

Πολλοί θα πουν εντάξει δεν φταίει ο δημόσιος τομέας και έχεις κολλήσει - απλά απορώ γιατί όλοι μας κάνουν παρατηρήσεις να μειώσουν την κρατική μηχανή - τους κρατικοδίαιτους!

Βέβαια θα ξυπνήσουμε σιγά σιγα μιας και βλέπω ότι δυστυχώς το beloved 13 -14ος μισθός - σιγά σιγα να κάνει φτερά. Πάμε στοίχημα; Προβλέπω κάτι του στυλ...οκ στον δημόσιο τομέα θα διατηρηθεί η θα μείνει στο μισό ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα ειναι στην διάθεση του εργοδότη. Όπως και να έχει ειναι κάτι το οποίο περιμένω να δω σύντομα!

Και ναι μικροί αγαπητοί ΠΑΣΟΚΟΙ μπορείτε να βρίσετε και καλά θα κάνετε για της απίστευτης μαλακίας κινήσεις που γίνονται απο την τωρινή κυβέρνηση. Και εγώ μαζί σας. Δεν γίνεται να βουλιάζουμε και ο άλλος να κάνει προσλήψεις! Αλλά δυστυχώς και εσείς που θα βγείτε τις ιδιες μαλακίες θα κάνετε. - αχ ναι δεν μπορώ politically correct statement του styl εμείς αλλάξαμε είμαστε διαφορετικοί .

Γιατί στην ουσία δεν αλλάζει κανείς. Δεν απαιτώ να αλλάξουν τα μεγάλα κόμματα - διεφθαρμένοι οργανισμοί με διεφθαρμένα συμφέροντα. Δεν το απαιτώ γιατί βλέπω ότι δεν αλλάζει ο συνάνθρωπος μου. Κάθομαι μιλάω επικοινωνώ με ανθρώπους - ε σχεδόν πάντα ακούσω την μικρή ιστορία ρεμούλας του καθένα...άλλος να κάνει απατεωνιά με τα τιμολόγια, άλλος να θέλει να πάρει επιστροφή φόρου απίστευτη, άλλος να ΜΕ αναγκάζει να δηλώνω ενοίκιο ένα τραγελαφικό ποσό, άλλος να χτίζει αυθαίρετα και πάει λέγοντας!

Απο έναν γνωστό στην δουλειά άκουσα κάτι το οποίο λογικά εύκολα μπορεί να διασταυρωθεί - απο μια έρευνα τελευταία που έγινε παρουσιάζουμε ελάχιστα πιο μεγάλο ποσοστό διαφθοράς απο το Πακιστάν. Το γελοίο της υπόθεσης ειναι ότι την ερευνα την μελέτησε Πακιστανός ο οποίος προφανός αναμείχθηκε στο report και ζει στην Ελλάδα. Φρίκαρε και γέλασε έμαθα!


Α ναι και που είστε καλά μπάνια..και λοιπές μαλακίες..εξάλλου αυτά ειναι σημαντικά..για τα άλλα δεν γαμείς από Σεπτέμβρη!

ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

3 comments:

  1. Πρώτα θα χτυπήσουμε πάτο... μετά βλέπουμε. Το τραβάει ο οργανισμός εξάλλου.

    ReplyDelete
  2. Πάρι εγώ τους δικαιολογώ μέχρι ένα σημείο όλους αυτούς που κλέβουνε με τιμολόγια και επιστροεφές φόρου κλπ κλπ. Εδώ δεν πιάνουνε αυτούς που τρώνε εκατομμύρια ευρώ, σου λέει ο λαουτζίκος "εγώ μαλάκας είμαι να μη φάω;". Η ατιμωρησία είναι χειρότερη από όσο νομίζουμε.

    ReplyDelete