Wednesday, February 04, 2009

XIX open Coffee - σε σημεία!

 1. gtzi -> i feel your pain, ο hosting χώρος το αιώνιo πρόβλημα κάθε διοργανωτή! Νομίζω ότι τελικά δεν θα ήταν άσχημη η επιστροφή στο BIOS - απλά ήθελε μερικές καρέκλες. Χθες ο χώρος ήταν ακατάλληλος.
 2. Megaventory: Ωραία ιδέα, είμαι σίγουρος ότι αρκετοί μικροί, ή νέοι επαγγελματίες θα μπορούσαν καταρχήν να πειραματιστούν με μια τέτοια υπηρεσία. Φόβος μεγάλος είναι ότι ξαφνικά μπορούν να βγουν 10οο ανταγωνιστές ίσως και με πιο καλή υλοποίηση (σκεφτόμουν ότι έχω τουλάχιστον 1-2 γνωστούς που έχουν υλοποιήσει κάτι παρόμοιο - βέβαια ποτέ δεν μπόρεσαν να το βγάλουν στον αέρα). Δεν με πείθει το M$ oriented technology να σου πω την αλήθεια - δεν ξέρω πόσο καλά μπορεί να κάνει scale και αν μπορεί η Megaventory να εγγυηθεί ότι το σύστημα θα παίζει. Οι τιμές του service για την ώρα είναι δίκαιες. Εύχομαι καλή επιτυχία..πάντως μαγκιά του!
 3. emarket.gr : μια χαρά παρουσίαση στο πρώτο μισό, στο δεύτερο λίγο βαρέθηκα. Τι κράτησα απο το όλο session; Να check-άρω το status του λογαριασμού μου η να φιάξω νεο..εξάλλου πριν πολλά πολλά χρόνια ήμουν φανατικός του fleamarket.
 4. ΚΕΜΕΛ : Είναι προς τιμήν τους που διαθέτουν κάποιο χρόνο αφιλοκερδώς για να mentoring - ο εθελοντισμός μπορεί να υπάρξει και σε αυτά τα επίπεδα. Απο την άλλη είμαι σίγουρος το ΚΕΜΕΛ δεν θα κάνει τα στραβά μάτια αν δει κάποια καλή ευκαιρία και μετά από ενα καλό mentoring .... αγκαλιάσει με το ά ή β τρόπο την προσπάθεια κάποιου νέου. Αλλά οκ δεκτό, οπότε cool enough by me.
 5. Sun Startup essentials. Είμαι λίγο biased με την έννοια φανατικός της Java και γενικά πολιτικών της Sun.Έχω ακούσει και την ανάλογη παρουσίαση για το πρόγραμμα της M$.Αυτό που αναρωτιέμαι είναι το εξής, στην εποχή των free εργαλείων, free framework αλλά και των cloud services - γιατί να πρέπει να πάρεις τουλάχιστον για αρχή σίδερο από τον Α ή Β! Χαίρομαι που η Sun τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να βλέπει την αξία του software της και δεν είναι πια hardware based στις πολιτικές της. Θέλει δουλειά ακόμα..και επίσης μην ξεχνάμε η πτωτική πορεία της μετοχής ειναι ...ένα άγχος. Σαν τεχνικός πιστεύω ότι το software stack της Sun (open kai free πια) ειναι μακράν ικανότερο και καλύτερο απο άλλες αστείες λύσεις. Μην κολλάμε επίσης πια μόνο στο Sun, η Java είναι παντού και oi επιλογές μέσα απο το ecosystem της τεράστιες. Τέλος η παρουσίαση ειχε κάποια μικρά λαθάκια..netbeans 6.5 latest, Bea no longer exists...και μην ξεχνάμε ότι η ελπίδα επιβίωσης του Solaris είναι το Open Solaris. respect!
 6. iSteam: Καταρχήν δεν είχα πάρει πρέφα ότι είναι Έλληνες οι δημιουργοί.Καλό! Έχω δείξει το απλό αυτό application σε πολλούς φίλους και έχουν γελάσει αρκετά. Πολύ έξυπνο καλό και επιτυχημένο. Στα πλαίσια αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά..και ιδιαίτερα στον μάγκα που είναι developer. Ομολογώ ότι η Objective C δεν είναι και ότι καλύτερο (για τα δικά μου γούστα) αλλά fucking respect. Απο εκεί και πέρα. Με μόνη δικαιολογία την μικρή τους ηλικία και το γεγονός ότι ξυπνάς το πρωί και βλέπεις μερικά χιλιάδες δολάρια στον λογαριασμό σου- καλό θα είναι να κόψουν λίγο (ένας συγκεκριμένος) τις υπερφίαλες μαλακίες - η αμερικανιές δηλώσεις - γαμάμε και θα γαμήσουμε και τέτοια. It's a long way to the top if you want to rock n roll.
Ένας φίλος μου λέει ότι οι απόψεις είναι σαν του κώλους..όλοι έχουν απο μία.Οπότε μην μασάς αν δεν σου άρεσε κάτι απο τα παραπάνω!


open thread στο site του open coffee.
και εδώ.

3 comments:

 1. papo, to bios είναι fine για λιγότερα από 100 άτομα. Εχθές η προσέλευση ήταν άνω των 200. Iδέες δεκτές.

  ReplyDelete
 2. I am implementing something similar (ages now because I don't have much of free time) on GWT, I want to integrated it with Gears for off-line use. Just I wanted a project case in order to learn the frameworks mentioned above. (Warehouse Management for small business and for home use also [why not?]).

  In the past I have implemented (on my free time again... year 2004) a web-app for expenses management. You can use it for free on www.expenses.gr (i decided with a friend to host it on a server for fun, but we have disabled the admin functionality and by default it has been configured for home use only) [now it has about 250 users, only 30-40 of them are "active"].

  Why I wrote all the above? I don't know just I like reading (and if have time writing also on) your blog.

  ReplyDelete
 3. Missing point on my previous comment: I was referring on your post's part for Megaventory.

  ReplyDelete