Tuesday, November 18, 2008

Μην προσπαθείτε να μας στιγματίσετε ρε άσχετοι....

Διαβάζω εδώ στο πρόχειρο τετράδιο τα ωραία σχόλια που κάνει, για την so - called ερευνα της vp something για τους blogger.

Εκνευρίζομαι και ξανά εκνευρίζομαι γιατί βλέπω ένα pattern εδώ και καιρό. Προσπαθούν να στιγματίσουν, να χαρακτηρίσουν είτε απο δόλο είτε από ασχετοσύνη μια απλή διαδικτυακή δραστηριότητα όπως το blogging!

Ζούμε στο 2008 και αρνούμαι να πιστέψω ότι η ερευνητική ασχετοσύνη η το λεγόμενο διαδικτυακό awareness είναι τόσο χαμηλό σε ανθρώπους που υποτίθεται βγάζουν μελέτες και έρευνες.

Τι θέλετε να μας πείτε ρε, ποια ομάδα, ποια χαρακτηριστικά. Επειδή δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να το καταλάβετε πρέπει να μας group-άρετε σαν μια κοινότητα, σοφών, τρελών ή καμία νέα μάστιγα που απειλεί τα κεκτημένα των παραδοσιακών μέσων και την μασονία της δημοσιογραφίας της πλάκας στα ελληνικά δρώμενα;

Αν δεν το έχετε καταλάβει το blogging είναι απλό, είναι μια ακόμα έκφανση της ελευθερίας λόγου σε ένα από τα τελευταία (για την ώρα) οχυρά ελευθερίας για τον σύγχρονο κόσμο - το λέμε συνήθως internet! Τίποτα λιγότερο τίποτα παραπάνω!

Blogger είναι ο φαντασμένος άσχετος που νομίζει ότι με το που έστησε ένα wordpress και αντέγραψε ειδήσεις απο άλλα site έγινε guru, είναι ο ευαίσθητος μοναχικός τύπος που προσπαθεί να γράψει για τα αδιέξοδα του, είναι ο πωρωμένος με τα αμάξια, με τον κινηματογράφο με την μουσική, είναι ο δημοσιογραφίσκος που βγάζει βρομιές ελεύθερος, είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας που θέλει να μιλήσει για τις γνώσεις του, είναι ο ακαδημαϊκός που θέλει να γράψει για την έρευνα του..είναι o φοιτητής ...είναι. Καλοί , κακοί είναι άνθρωποι με διαφορετικές ανάγκες και στόχους..αλλά..δεν αποτελούν καμία ειδική κάστα!

Σταματήστε λοιπόν αυτό το γλειφιτζούρι..όπως και εσείς όλοι οι ποζερο blogger που κατα βάθος σας αρέσει να αυτο- αποκαλείστε blogger λες και προσδίδει ένα ιδιαίτερο cool-ness στην προσωπικότητα σας γιατί δίνεται τροφή σε άσχετους να βγάζουν ηλίθια συμπεράσματα.

Τα διαβάζω όλα αυτά και διακρίνω ένα κιτσ παντου. Οι ερευνητές ανακαλύπτουν blogger, μερικοί blogger γουστάρουν να τους ανακαλύπτουν.

ΜΑΛΑΚΙΕΣ....είμαστε όλοι μέλη της κοινωνίας και χρησιμοποιούμε μια υπηρεσία για να εκφράζουμε 'ελεύθερα΄ και να ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας.

Δεν υπάρχει..ο όρος ..blogger..τέλος..ειναι ψέμα..πολίτες, άνθρωποι,προσωπικότητες είναι..

9 comments:

 1. Πάρι αυτά είναι αναμενόμενα σε μια χώρα με μηδέν τεχνοκρατία. Τί τεχνολογία παράγουμε στην Ελλάδα για να μπορούμε να την κατανοήσουμε; Εμείς εδώ είμαστε τζατζίκι, σουβλάκι και rooms to let. Ας είναι καλά οι τουρίστες αλλιώς θα πεθαίναμε της πείνας.

  Το αξιοπερίεργο θα ήτανε αν η έρευνα καταλάβαινε τι ακριβώς ήτανε το blogging.

  ReplyDelete
 2. Συμφωνούμε. Δεν υπάρχει ούτε κίνημα των bloggers, ούτε ομάδα με ορισμένα χαρακτηριστικά κλπ κλπ. Το blogging είναι απλά ένα μέσο, δεν προσδίδει τίποτα στον χρήστη, πέρα από το ότι ξέρει τι θα πει internet, ξέρει να πληκτρολογεί σε ένα πληκτρολόγιο και θέλει να πει ΚΑΤΙ.

  ReplyDelete
 3. Επειδή δε βρίσκομαι εντός συνόρων, έχω μερική εικόνα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Παρ'όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι όσες φορές διάβασα, σε άρθρα ή συνεντεύξεις, μοτίβα έκφρασης του στιλ 'η δύναμη του blogging', 'οι έλληνες bloggers', 'το κίνημα των bloggers', δε μπόρεσα να τα προσπεράσω χωρίς ν'αναρωτηθώ μία από τις βασικότερες απορίες όλων: 'τι ήπιανε πάλι;'. Κάθε φορά που συναντώ τέτοιου είδους τοποθετήσεις, με ξενίζουν.

  Θεωρώ ότι ένας πιθανός τρόπος άντλησης του δείγματος για τη X δημοσκόπηση θα μπορούσε να είναι η αποστολή προσκλήσεων στους συνδέσμους επικοινωνίας διαφόρων blog, όπως επίσης και διαφόρων προσωπικών ή επαγγελματικών σελίδων που υπάρχουν στο διαδίκτυο (μειώνοντας έτσι τους αριθμούς του σεναρίου: δέκα άτομα παίρνουν σβάρνα τα κουδούνια δέκα γειτονιών σε δέκα πόλεις της Ελλάδας).

  Δε βρίσκω το λόγο, όμως, γιατί θα πρέπει να κολλήσει από πάνω η μεταψηφιακή μεταταμπέλα 'blogger'. Το λιγότερο είναι αφελές, το χειρότερο πεταμένα λεφτά. "Η Πολιτική Κουλτούρα του Κόσμου" ίσως ακούγεται πιο μπανάλ από τον τίτλο "Η Πολιτική Κουλτούρα των Blogs". Άλλη δικαιολογία για τη διενέργεια έρευνας με 'μπλογκικό' (sic & μπλιαχ συνάμα) προσανατολισμό δε μου'ρχεται στο μυαλό.

  "Σταματήστε ... να αυτο- αποκαλείστε blogger ... γιατί δίνεται τροφή σε άσχετους να βγάζουν ηλίθια συμπεράσματα."
  Μακάρι η μοναδική αρνητική συνέπεια να περιοριζότανε στο ότι κάποιοι εξάγουν ηλίθια συμπεράσματα. Υπάρχουν 300 φωτιστικά (γενικεύω χάριν στερεοτυπίας) που συζητούν κατά καιρούς νομοσχέδια-μαργαριτάρια, εμπλέκοντας όποιον βγαίνει στην πλατεία (aka internet) και εκφωνεί τις σκέψεις του στα περιστέρια, τους περαστικούς ή το φοίνικα που μισο-σκεπάζει το παγκάκι.

  Γι'αυτό, πρέπει να οργανωθούμε και να δράσουμε σα μια γροθιά πίσω από τη φουστανέλα! (Προτείνω γι'αρχηγό τον Αποστόλη.) Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να καταπνίξει το κίνημα των bloggers. Κάτω τα χέρια από το blogging.

  Κουράστικα όμως τώρα που αγωνίστηκα. Έφτασε και το μεσημέρι. Πάω για σιέστα.

  ReplyDelete
 4. Είναι σα να λες: όσοι τρώνε μακαρονάδα/καπνίζουν/πλένουν τα ρούχα στο χέρι/βάζουν κανέλλα στο κοκκινιστό είναι αριστεροί/δεξιοί/αναρχιστές/φιλοβασιλικοί/τρομοκράτες.

  Κοινώς, πας με το στανιό να δώσεις τον ορισμό μιας υποτιθέμενης ομάδας που τη διέπει ένα κοινό κοινωνικό χαρακτηριστικό... με ένα κρίσιμο σφάλμα λογικής: αυτή η ομάδα δεν έχει τέτοιο χαρακτηριστικό. Είναι μέσον, όχι ατζέντα, και επομένως ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

  Αλλά τρέχα γύρευε τώρα, άντε να πείσεις τον κάθε κολλημένο να πει τα πράγματα με τ' όνομά τους όταν παραβλάπτεται η τηλεθέαση/ακροαματικότητα/αναγνωσιμότητά του -_-

  ReplyDelete
 5. συμφωνώ απολύτως με το κείμενό σας.

  ReplyDelete
 6. Πολύ απλά, η όποια "ομάδα" "αναβαθμιστεί" σε μετρήσιμο δείγμα (ποιοτικά και ποσοτικά) μπορεί στο μέλλον να έχει ενδιαφέρον για τον Ψ πελάτη που θα θέλει να πουλήσει το Χ προϊόν του. Είτε αυτό θα είναι γιαούρτι είτε πολιτικό κόμμα. Το θέμα για τους δημοσκόπους είναι να σε έχουν στο πορτοφόλιο τους, να ξέρουν-όσο μπορούν και αν- πως θα σε προσεγγίσουν αν χρειαστεί. Η ίδια αγωνία επικρατεί στις εταιρίες αυτές και για τους αναποφάσιστους που "μπερδεύουν" τις σφυργμομετρήσεις που τόσο ενδιαφέρουν τα κόμματα. Πώς να στήσεις πολιτική αν δεν ξέρεις προς τα που κλίνει π.χ το 20% του πληθυσμού της χώρας. Φαντάσου τώρα, ένα τέτοιο ποσοστό να είχε και άμεση φωνή μέσω του ιντερνετ...Μεγάλος ο κίνδυνος. Οπότε προετοιμάζονται από τώρα. Προσπαθώντας να μετρήσουν τα ...αμέτρητα.
  Την καλημέρα μου.

  ReplyDelete