Sunday, September 07, 2008

τεκμηρίωση

Ομολογώ ότι η συζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες για την επαναφορά του τεκμηρίου, έχει φέρει πίσω στο μυαλό μου παιδικές αναμνήσεις από συζητήσεις μεγάλων! Το τεκμήριο εδώ, το τεκμήριο εκεί το τεκμήριο παραπέρα! Να το ξανά! Οικονομικό τρικ; Ναι σε ένα μεγάλο βαθμό ,από την άλλη θα γούσταρα πάρα πολύ να μάθω πως ξαφνικά στην γειτονιά μου και ο τελευταίος βλάχος απέκτησε SUV, σκάφος και λοιπά!Κυριολεκτώ...στο λαϊκό Αιγάλεω έχουμε πηξει στο SUV!

Περπατάγαμε την Παρασκευή με έναν συνάδελφο στον δρόμο, μπροστά μας ένα θηριώδες SUV, μια πανάσχημη μαλακία της toyota που θέλει να μοιάσει σε Hummer! Είναι αλήθεια ότι τα στενά των Αμπελοκήπων είναι κακοτράχαλα και υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις όπου και η τετρακίνηση ειναι απαραίτητη, όπως και στο Κολωνάκι. Σταθήκαμε για λίγο απορημένοι μπροστά στο μέγιστης κακογουστιάς άρμα και κάποιος ξεστόμισε, 'Α ρε τεκμήριο που σου χρειάζεται'. Χα χα λύθηκα απο τα γέλια!

Μετά άκουσα για τις επερχόμενες αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα - ooh yes..please. No mercy please no mercy. Βέβαια αμφιβάλλω αν θα γίνουν όλες. Τέλος, η πουστιά με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι αλήθεια ότι είναι πουστιά και αρκετοί βρίζουν- με το δίκιο τους. Παράλληλα έχω να ομολογήσω το εξής- εμένα που ως μισθωτό με ΓΑΜΑΕΙ η εφορία κάθε χρόνο χωρίς mercy με λυπήθηκε ποτέ κανείς; Κάθομαι και απορώ ακούω μισθούς και έσοδα απίστευτα από μερικούς και την κρίσιμη στιγμή επιστροφή απο την εφορία! Νομίζω ότι πάνω από το 60% μην πω παραπάνω των Ελλήνων φοροδιαφεύγει. Δεν θέλω να μπω σε αυτή την άσκοπη συζήτηση για το κράτος όπου στο τέλος βγάζει την απάντηση ότι με τέτοιο κράτος πρέπει να φοροδιαφευγεις..την θεωρώ μαλακισμένη. Ξανασκέφτομαι, εγώ που δεν φοροδιαφεύγω πρέπει να νιώθω μαλάκας ή μήπως είμαι και τέλος άλλοι μαλάκες σαν και μένα που είναι και γιατί δεν λένε την γνώμη τους φοβούνται μην τους κακολογήσουν;

Τελικά η Ηλίας είχε δίκιο σε μια συζήτηση που είχαμε. Η αλλαγή και η επανάσταση σε αυτή την χώρα, για να αποκτήσουμε ίσως ένα καλύτερο μέλλον και ίσως καλύτερους πολιτικούς - θα γίνει μόνο μεσα απο την οικογένεια και το σχολείο.Η κυβέρνηση του πριν,η κυβέρνηση του τώρα και η κυβέρνηση του αύριο θα πηγαίνει με τα νερά της υπάρχουσας κατάστασης.Με άλλα λόγια τα ίδια σκατά.

Ο σύγχρονος Έλληνας θυμάται πόσο μπουρδέλο είναι η χώρα αυτή μόνο όταν τον πιέζουν τα λουριά της εφορίας των εισφορών η το κλείσιμο καμίας ΔΕΚΟ. Όταν πάει να ψηφίσει δεν το θυμάται, όταν θα κάνει με 1000 τρόπους την λαμογιά δεν θα το θυμηθεί, όταν καθαρίσει ο γνωστός του πάλι δεν θα το θυμηθεί ..και όταν τελικά βρεθεί για μια νύχτα γκλαμουριάς στην Μύκονο ...θα νιώσει στον παράδεισο του. (η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν τον βρήκα τελικά εκεί).

ps: παρακαλώ τους συνδικαλιστές της Ολυμπιακές όταν αναφέρουν γενικόλογα τον Ελληνικό ΛΑΟ που θέλει την ολυμπιακή να πετάει - εμένα να με βγάζει απέξω - γιατί δεν θέλω ουτε να πετάω ουτε να πληρώνω και δεν θέλω να συντηρεί το γαμωκράτος αυτό μια αεροπορική εταιρία 8500 εργαζόμενων. Δεν με ενδιαφέρει πως μπήκαν, αν και όλοι ξέρουμε πράσινα και μπλε τσιράκια - ρουσφετάκια και άλλα παπαράκια - μην κλαίτε τώρα.

Γενικά με αυτά και αυτά απορώ...που στο διάολο είναι οι ανεξάρτητοι blogger...γιατί δεν μιλάτε - ή μήπως το να λαϊκίζεις its on the safe side;

Fucken μαλακίες..politically correct κότες!

5 comments:

 1. Χεχε Πάρι, επανάσταση και νεοέλληνας είναι δύο λέξεις που ακούγονται γελοίες στην ίδια πρόταση. Ο νεοέλληνας θα επαναστατήσιε μόνο αν το μπουκάλι στο Σφακιανάκη πάει 500 ευρώ, και πάλι ούτε αυτό είναι σίγουρο. Όπως είπε και ο μέγιστος Αρκάς

  Η ζωή χωρίζεται σε τρείς φάσεις: Επανάσταση, Περισυλλογή και Τηλεόραση. Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.

  Δεν υπάρχει σωτηρία για την νεοελλάδα.... η μόνη λύση είναι εξωτερικό.

  ReplyDelete
 2. Σε αυτά που λες για μία μερίδα ελ. επαγγελματιών δεν έχεις άδικο. Μην ξεχνάς όμως πως δεν είναι όλοι έτσι.
  Ναι αυτόν που δεν δηλώνει αληθές εισόδημα και προσπαθεί να την σκαπουλάρει να τον διαλύσει. Αλλά όχι μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά.
  Επειδή είσαι καιρό στην αγορά της πληροφορικής θα ξέρεις πως πλεόν υπάρχουν πολλές εταιρίες που "νοικιάζουν" προσωπικό σε άλλες μεγαλύτερες εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες το προσωπικό το έχουν με μπλοκάκια, ελ. επαγγελματίες δηλαδή. Αυτοι οι άνθρωποι, μέσα στους οποίους είμαι και εγώ, δεν χρυσοπληρώνονται ακριβώς. Και εννοείται πως ονειρευόμαστε να γίνουμε μισθωτοί.Θα σου πω μόνο πως οι κρατήσεις από εφορία και ασφαλιστικό ταμείο, από όταν ξεκίνησα να κόβω μπλοκάκια είναι 33-35%. Χάνω δηλαδή ένα μισθό κάθε τρίμηνο.
  Μαζί λοιπόν με τον τύπο που δηλώνει 4000 εισόδημα το μήνα ενώ έχει εστιατόριο, το τεκμήριο το πληρώνω και εγώ που δεν φοροδιαφεύγω.

  ReplyDelete
 3. +1 για τον πανο... και +10 για τον παπο..

  ReplyDelete
 4. Άψογος! Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα...

  ReplyDelete
 5. αντί να τρίβεις τα πατώματα δεν φτιάχνεις καμιά βαλίτσα???

  έλα μια βόλτα από εδώ πάνω... κάπου άκουσα ότι το google κάνει προσλήψεις

  ReplyDelete