Friday, August 01, 2008

KRUPS NESPRESSO XN209 - papo + espresso = love!


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Φέτος στα γενέθλια μου δέχτηκα αρκετά δώρα και για τα πιο πολλά απ' αυτά δεν θα γράψω τίποτα γιατί τότε το blog θα γίνει στήλη μόδας (αγγίζω την τελειότητα χα χα). Ήταν ένα δώρο όμως ιδιαίτερο, μοναδικό...super..cool και φυσικά με το καλό θα δεσπόζει στην νέα μου κουζίνα όταν με το καλό μετακομίσω! Για την ώρα και espress-ιερα αποκτήσαμε, σπίτι δεν ξέρω αν θα βρούμε!

Λοιπόν, Krups Nespresso espresso machine automatic!Είναι μικρή,όμορφη και ΠΟΛΥ γρήγορη!Δουλεύει με το σύστημα των espresso pods της Nestle.Δηλαδή ο καφές είναι έτοιμος μέσα σε μικρά αλουμινένια δοχεία - τα οποία ρίχνεις στην μηχανή λες και γεμίζεις όπλο και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα απολαμβάνεις τον καφέ σου!

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει τα καλά και τα άσχημα του!Είναι αλήθεια ότι με το που ανοίξαμε τα ενημερωτικά φυλλάδια και είδαμε ότι τα nespresso pods ήταν διαθέσιμα μόνο απο 1 μαγαζί στην Αθήνα + παραγγελία απο το τηλέφωνο ή internet , συν 0.45 euro το ένα μας έπιασε ένας σκεπτικισμός!

Απο τον σκεπτικισμό πήγαμε στην δημιουργία και μέσα σε 10 λεπτά καταλήξαμε στο πως να hack-έψουμε το σύστημα και να επαναχρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον 1 φορά (max 2), γεμίζοντας τα με καφέ επιλογής και λίγο αλουμινόχαρτο σαν κάλυμμα! Είχε πλάκα μιας λίγο μετά σε μια γρήγορη αναζήτηση στο internet είδαμε το παρακάτω video!Ακριβώς η ίδια διαδικασία!


Coffee Maker Hack! - Click here for another funny movie.

Λοιπόν από τις πρώτες μέρες χρήσης έχω να πω τα εξής καλά και άσχημα

Άσχημα
 1. Ναι είναι λίγο περιοριστικό η αγορά από έναν μόνο προμηθευτή των pods και η τιμή τους δεν είναι τόσο φιλική.
 2. Οι φανατικοί του είδους λένε ότι τα nespresso pods δεν έχουν την ποιότητα κάποιου ιδιαίτερα καλού καφέ που μπορείς να βρεις στο εμπόριο -true διάβασα ότι είναι decent αλλά όχι excellent άρα η μηχανές αυτές δεν είναι για τους ιδιαίτερα φανατικούς.
Καλά
 1. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα έχεις espresso με τις συμβατικές μηχανές θες λεπτά ολόκληρα και διαδικασία μεγάλη!
 2. Λίγο παράξενο αλλά μπορείς να ρίξεις το κόστος των pods τουλάχιστον στο μισό μιας και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δοχεία 1-2 φορές.
 3. Η μηχανή έχει μειωμένες ανάγκες συντήρησης-καθαρισμού, όπως ομολογούν πολλοί κάτοχοι proper μηχανής η συντήρηση είναι ένα πρόβλημα για πολλούς γιατί αμελούν να το κάνουν στον σωστό χρόνο με αποτέλεσμα να φθίνει η ποιότητα των ροφημάτων που ετοιμάζει.
Γενικά cool enough! Κερνάω καφέ μάγκες!

(υγ) το post αφιερωμένο σε 2 ωραία μάτια!

9 comments:

 1. Πάρη, δε λέω, πολύ καλή πρακτική να ξαναχρησιμοποιείς τα κουτάκια, αλλά μήπως τελικά ο χρόνος που χρειάζεσαι (μισό λεπτό για να κάνεις τον καφέ και πέντε λεπτά για να ξαναγεμίσεις το κουτάκι) είναι περισσότερος από το χρόνο που κάνει μια καλή εσπρεσομηχανή να σου κάνει καφέ; Πάντως σε κάθε περίπτωση φαίνεται εντυπωσιακά γρήγορη!

  ReplyDelete
 2. Από τότε που πήρα μία Krups για espresso και γαλλικό, αρχίζω να αμφισβητώ τη σημασία του ονόματος του καφέ. Κάνει μία ώρα να ζεσταθεί, θέλει συνεχώς καθάρισμα, πατίκωμα στον καφέ, να μην ξεχαστείς και αρχίζει να βγάζει νερό αντί καφέ και ένα σωρό βλακείες..
  Το δε manual αφήνει το geekiness μου ασυγκίνητο.

  ReplyDelete
 3. Φοβερή ταύτιση απόψεων, έχω πάρει ακριβώς το ίδιο μοντέλο στο γραφείο και τα δικά μου pros and cons είναι περίπου τα ίδια το μόνο κακό είναι ότι έχω πάραγγείλει τους βαρείς Ristretto και πίνω 3-4 τη μέρα!!!

  ReplyDelete
 4. Οι java beans φίλε μου ειναι για να τρέχουν παντού. Άμα πρεπει να κανεις ολόκληρη μανούρα για να τους κανεις port στην εσπρεσιέρα, αστα να πάνε...

  Δεν το περίμενα απο εσένα να πέσεις ποτε σε vendor lock in!

  Cheers:)

  ReplyDelete
 5. Kαι εγώ έτυχε να πάρω την Krups Nespressiέρα (αλλά την αυτόματη), εδώ και μία βδομάδα και την έχω καταευχαριστηθεί. Την πήρα από Electroworld και είχαν ψειρίσει από την συσκευασία τα δειγματάκια! Πολύ βολική και εύκολη στην χρήση και ας είναι λίγο ακριβή στις συσκευασίες του καφέ (τα αξίζει). Οι καλύτεροι καφέδες είναι αυτοί με σκούρα συσκευασία. Δεν το συζητάω ότι η παραδοσακή κατασκευή Espresso, παραείναι ζόρικη για τον βαριεστημένο μου εαυτό και έτσι πολύ την βολεύτηκα.
  Επίσης η φασαρία του ανακυκλώματος του καφέ, είναι τρομερή κιτσιά, γιατί είμαι τύπος πολύ large!

  ReplyDelete
 6. χα χα Αντώνη και εγώ large είμαι αλλά μάλλον αυτή η κρίση πριν τα 30 μου δημιουργεί ανυσηχίες..οπότε δεν με χαλάει να ρίξω την τιμη στα 0.25 euro

  ReplyDelete
 7. ... μάλλον για τα δυο ωραία μάτια περιορίστικες στην καφετιέρα!!!! και όχι στα άλλα δώρα...α χαχα!
  καλοπροαίρετο αστειο....!

  ReplyDelete
 8. Papo, είπαμε να κάνει impact η άποψή σου αλλά όχι να υποσκελίζεις και τον Clooney.

  http://www.youtube.com/watch?v=DfyeXrdZZ1o
  http://www.youtube.com/watch?v=iZ09LAz1Q_4

  Επειδή σίγουρα θα υπάρχουν απορίες, εξήγησε στους αναγνωστούληδες σου ότι η κοπέλα είναι η Camilla (Fuckin') Belle

  ReplyDelete
 9. συμφωνο, είναι πανεύκολο να κάνεις εσπρεσσο με pod. Εγώ έχω την Ariete Capricci. Μόνο πρόβλημα ότι η μερίδες είναι λίγο τσιμπημένες..
  http://www.youtube.com/user/takisstathis

  ReplyDelete