Tuesday, May 13, 2008

petition ...για την Θεματική βραδιά!

Μόλις με ενημέρωσαν για ένα petition γύρω απο το θέμα της διακοπής των εκπομπών του Κούλογλου στην ΕΡΤ επειδή δεν τους αρέσει ή μάλλον για να το πω πιο σωστά επειδή δεν φέρνει νούμερα; Δεν μπορώ να πω ψέματα περιστασιακά παρακολουθούσα τις εκπομπές, γενικότερα έχω κόψει την τηλεόραση οπότε ξέρω ότι έχω γλυτώσει απο αρκετά χαμηλής ποιότητας σκατά που σερβίρουν οι καναλάρχες..βέβαια το κακό είναι ότι χάνεις και μερικά αξιόλογα όπως το παραπάνω!To petition βρίσκεται εδώ. Όσον αφορά την ΕΡΤ..και άλλους κρατικοδίαιτους οργανισμούς...αυτό το blog εχει σταθερή άποψη..η οποία φέρνει αριστερούς σε κατάσταση αμοκ..μου χα χα!

5 comments:

 1. Ο λόγος διακοπής της εκπομπής δεν είναι οικονομικός, μιας και οι εκπομπές του Κούλογλου είχαν αρκετά καλά νούμερα για τα δεδομένα της ΕΡΤ. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί...

  Btw, δεν υπογράφω το petition. Καλύτερα ο Κούλογλου να πάει σε κανένα άλλο κανάλι, να μπορει να εκφράζεται ελεύθερα (τον βλέπω για ΣΚΑΙ)

  ReplyDelete
 2. Δεν θα διαφωνίσω με τον jim.hellas, και εγώ για σκαϊ τον βλέπω.

  Το petition όμως δεν έγινε μόνο για να αποσταλλεί στη διοίκηση της ΕΡΤ και να πεταχτεί απ' ευθείας στο κάδο απορρυμάτων.

  Ουσιαστικά δηλώνεις τη συμπαράστασή σου στον Σ. Κούλογλου για την άδικη αντιμετώπισή του.

  Επίσης, είναι ένα μέσο για να φανεί το μέγεθος των φίλων αυτών των εκπομπών και έτσι να αποτελλέσει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, εάν και εφόσον συμφωνήσει με άλλο κανάλι, για τους όρους αυτής της συμφωνίας.

  Το αποτέλεσμα θα είναι να μην υπάρξει συμβιβασμός στην ποιότητα αυτών των εκπομπών μετά από την μετακίνησή του.

  ReplyDelete
 3. Ο Κούλογλου είχε μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης από το μέσο όρο της ΕΡΤ! Διαβάστε την επιστολή του κ.Κούλογλου

  "ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ

  Kύριε Γόντικα,

  Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

  Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

  Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

  9-5-2008
  Μετά τιμής,
  Στέλιος Κούλογλου."

  ReplyDelete
 4. Τo petition ξέρουμε πιος το άρχισε?Ο κούλογλου ή κάποιος άλλος?

  ReplyDelete
 5. Το petition το άρχισα εγώ.

  Δεν έχω ουδεμία σχέση με τον Κούλογλου και ούτε καν τον ξέρω προσωπικά.

  Ήθελα απλώς να υπάρχει το αντεπιχείρημα στον πρόεδρο της ΕΡΤ, ο οποίος αδιαφορεί για την γνώμη των τηλεθεατών και πιστεύει πως εκείνος ξέρει καλύτερα το τι θέλουν.

  ReplyDelete