Thursday, April 10, 2008

μετρό..απλά

Δεν θα μπορούσα και εγώ να μην τιμήσω με ένα post, την είδηση που είμαι σίγουρος την διαβάσατε και αλλου - ότι η επέκταση του ωραρίου για Παρασκευή και Σάββατο από τις 12.00 - 02.00 είναι γεγονός!

Πολλοί έδωσαν έμφαση και στο γεγονός ότι οι εμπλεκόμενες εταιρίες θα προχωρήσουν σε προσλήψεις για να καλύψουν τις ανάγκες - και καλά θα κάνουν προφανέστατα!

Θα ήθελα να πετάξω βέβαια και την κακία μου γιατί ακόμα θυμάμαι εκείνες τις πρωινές δηλώσεις κάποιου εργατοπατέρα ο οποίος αντιστεκόταν σθεναρά σε μία τέτοια αλλαγή - βέβαια τώρα όλοι θα πουν ότι ναι το κάναμε για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας - (τον είχα ακούσει πολύ καλά εκείνο το πρωί και φυσικά δεν είχε αναφέρει τίποτα). Ohh well που λένε και οι Άγγλοι,περασμένα ξεχασμένα bitch!

Να πω και κάτι άσχετο δεν ξέρω γιατί αλλά όταν μιλάω για την συγκεκριμένη ομάδα εργαζόμενων μου έρχεται στο μυαλό δήλωση υπαλλήλου στο τραμ - που λέει οτι στην μισθοδοσία του έχει επίδομα οθόνης. Πόσο πιο γαμάτος πρέπει να είναι ο εργοδότης σου τελικά ρε πούστη, μετά φωνάζει η εργατιά μου χα χα χα!

Όπως και να έχει δεν είχα σκοπό να κάνω μόνο bitching σε αυτό το post και ίσως να το μόλυνα πάλι - και οι γνωστές επαναστατικές δυνάμεις να μου επιτεθούν στα comments. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι επιτέλους σε αυτή την πόλη έχουμε αποκτήσει ένα μέσο μαζικής μεταφοράς το οποίο πραγματικά μας έχει αυξήσει την ποιότητα ζωής! No shit, εμένα κατακόρυφα! Από τότε που μπορώ να το χρησιμοποιώ για να πηγαίνω στην δουλειά μου, έχω γλιτώσει αρκετές ώρες καθημερινά στο περίμενε, στα νεύρα, στο να χρησιμοποιώ αμάξι (κάτι το οποίο δεν κάνω με τίποτα όπως και να έχει).

Δεν είναι λίγες οι φορές που τσεκάρω το site του αττικό μετρό και διαβάζω για το πως πάνε οι εργασίας στους διάφορους σταθμούς και πια είναι τα μελλοντικά πλάνα! Σε λίγους μήνες θα έρθει και σε εμας κοντά στο Χαΐδάρι, για μένα έχει έρθει ήδη μιας και χρησιμοποιώ τον σταθμό Αιγάλεω με τον απαραίτητο και καλό στην σιλουέτα μας περίπατο!

Ο μετροπόντικας θα ταξιδέψει ακόμα πιο δυτικά, west side dudes και επιτέλους θα δώσει ανάσες στο πρόβλημα μετακίνησης κάθε west side dude!

Ξέρετε (είμαι σίγουρος το έχετε δει και εσείς) , η eco- friendly στάση ζωής έχει γίνει στα χρόνια μας ή στις γενιές μας - trend! Μάλιστα τόσο μεγάλο trend που υπάρχει όλοκληρη βιομηχανία πίσω της. Είναι καλό δεν λέω οι νέοι και οι νέες να έχουν eco - friendly χαρακτηριστικά - αλλά θλίβομαι γιατί τελικά όπως πολλά πράγματα στην σύγχρονη ζωή έτσι και αυτό είναι fake! Είναι trend να στέλνουμε email για την GreenPeace, να προστατεύουμε τα ζώα, να συμμετέχουμε σε αναδασώσεις (τωρα που είναι της μόδας), να αγοράζουμε γλάστρες, να κάνουμε ανακύκλωση, να συμμετέχουμε σε συζητήσεις και να τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον, όλα είναι very fucking cool!

Τώρα που η πόλη μας σιγα σιγά αποκτά ένα πραγματικά eco friendly τρόπο να κινούμαστε μέσα σε αυτή - συνεχίζω να βλέπω τους νεο- Έλληνες πιστούς στο αμάξι τους. Δεν είναι κακό να έχεις αμάξι - οτιδήποτε και να το χρησιμοποιείς - και εγώ βρίσκομαι σε σκέψεις κάποια στιγμή να αγοράσω. Το κακό είναι όταν μπορείς πραγματικά και γρήγορα να πας στην δουλειά σου με ΜΕΤΡΟ ή Ηλεκτρικό ή ακόμα και την βόλτα και τον καφέ να μην το κάνεις!

Πραγματικά ρε γαμώτο είναι τόσο απλό!

Ένα άλλο πράγμα το οποίο παρατηρώ πια είναι ότι ο Νεοέλληνας έχει πια μάθει να πληρώνει εισητήριo - μάλλον κάτι αλλάζει στα γονίδια του! Θυμάμαι ακόμα τις εποχές των λεωφορείων οπου ρίχνανε τα κέρματα και μαζί με αυτά - κουμπιά. Μετά περάσαμε στις εποχές των εισητηρίων -οπου τα κρατούσαν στα χέρια τους αλλά δεν ακύρωναν - το ίδιο και στο Μετρο.

Όπως και να έχει αν γουστάρετε υπόγειες καταστάσεις - ΜΕΤΡΟ all the way...και λίγο περπάτημα..δεν θα σας πέσει ο κώλος - καλό κάνει αντίθετα!

6 comments:

 1. Από πότε έγινε το μετρό eco-friendly; Κινήται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

  ReplyDelete
 2. eco friendly σε μια πιο generic μορφη! απο το να χρησιμοποιουν όλοι χιλιάδες αμάξια στο κέντρο της Αθήνας η μαζική χρήση Μετρό είναι χαλαρά πιο eco friendly ..

  δεν συμφωνείς.


  Τυπικά δεν ξέρω πιο ΜΜΜ ειναι 100% ecofriendly.

  ReplyDelete
 3. ειναι trendy να πληρνωνεις εισιτηριο πλεον :p

  ReplyDelete
 4. Δεν έγραψες το βασικότερο: η διαδρομή με το μετρό σου επιτρέπει να ακούς άνετα τα ποντκαστ σου ;)

  ReplyDelete
 5. Είναι ξεφτίλα το ότι πρέπει τα αυτονόητα να τα βαφτίσουμε "τρέντυ" για να αρχίσουν να έχουν απήχηση...

  ReplyDelete
 6. Όλα τα ΜΜΜ που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια είναι φιλικά προς το περιβάλλον της Αθήνας. Μολύνουν το περιβάλλον της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης...

  ReplyDelete