Monday, April 14, 2008

κακοί

Ένας κακός developer είναι λιγότερος καταστρεπτικός για ένα project, απο έναν κακό developer ο οποίος έγινε αναλυτής στο project! Μην διαλύεται τα project σας, επειδή φαινομενικά όλα είναι απλά μια δουλειά για ένα resource!

10 comments:

 1. Αφού στις περισσότερες εταιρίες μαναβικής και ανάπτυξης software στο λεκανοπέδιο της Αφρικής, έχουν προγραμματιστές που είναι αναλυτές, προγραμματιστες, testers, κάνουν υποστήριξη πελάτών και μερικές φορές μεταφέρουν και πράγματα (servers, computers, γραφεία και άλλα)... Πως να μάθει μετά καλά τη δουλειά (ποια δουλειά ακριβώς δεν ξέρουμε) ο junior βοηθός μαναβοmanager;

  Λέω να πάω να δουλέψω σε ΙΤ χασάπικο με mac αισθητική...

  ReplyDelete
 2. Αναλυτής σε νεοελληνική εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών... Ανέκδοτο :D :D :D

  ReplyDelete
 3. Το έργο φαντάζομαι ότι αφορά BPM και δη σε μια πλατφόρμα που κρύβει πολλές παγίδες ακόμα (WLI 9-10).
  Σοβαρούς αναλυτές για τέτοιου είδους έργα στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι ξέρω πάνω από 3-4 άτομα.
  Μη ξεχνάμε ότι πολλές φορές δεν βοηθάνε και τα εργαλεία (οχι οι τεχνολογίες) καθώς και το αντικείμενο θέλει πολύ εμπειρία και είναι σχετικά νέο, οπότε άνθρωποι με εμπειρία σε BMP έργα δεν υπάρχουν. Γενικά παίζει πολύ trial and error κατάσταση.

  ReplyDelete
 4. Γιάννη δικαιολογίες. Αν θέλουνε να γίνει σωστή δουλειά ας δώσουνε λεφτά να πάρουνε έναν αναλυτή για δύο-τρεις-τέσσερις μήνες από τη ΒΕΑ. Αλλά στη Μπανανία που βγάζουνε ακόμα και από τη μύγα ξύγκι τί να περιμένεις;

  ReplyDelete
 5. Αναλυτές από την BEA, τώρα μου θύμισες τραγελαφικές καταστάσεις. Λοιπόν επειδή έχω προσωπική εμπειρία τα expert services που παρέχουν δεν αξίζουν τα λεφτά τους το λιγότερο, μιας και τις περισσότερες φορές αγνοούν το business και συνήθως προτείνουν best practices από παλιότερες δουλειές. Πλάκα πλάκα αυτό που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν developer community networks που να μοιράζονται expertise σε συναφή γνωστικά αντικείμενα. Αλλά τελικά συμφωνώ απόλυτα με το το τελευταίο σου σχόλιο περί μπανανίας που με επαναφέρει στην τάξη. ;-) δεν θα μπορούσε να οργανωθεί μια τέτοια προσπάθεια σε επίπεδο regional JUG?
  Γιατί να μιλάμε πάντα για τις τεχνολογίες και να μην συζητάμε για enterprise business practices μεταξύ μας.

  ReplyDelete
 6. Πρόσεξε, είπα αναλυτές της BEA όχι αναλυτές των BEA-partners (που σε γενικές γραμμές είναι γτπ).

  ReplyDelete
 7. Όχι και γω στους αναλυτές της BEA αναφέρομαι.
  Το αστείο είναι ότι μια περίοδο οταν ξεκίνησα να δούλευω ως BEA-partner αναλυτής - με τον τρόπο που το θέτεις φαντάζομαι - πραγματι μπορώ να πω ότι από γνώσεις στο αντικείμενο του BMP ήμουν γτπ.
  Αλλα τελικά σε αυτό που καταλήγει κανείς που σέβεται τον εαυτό του είναι να πειραματίζεται για να αντιληφθεί την λογική και τα design patterns τετοιων έργων. Αlways trial and error.

  ReplyDelete
 8. ωραίος. αυτά τα διδάσκουν στην Ελλάδα (με ελληνική γλώσσα) ή τα έμαθες στο εξωτερικό;

  ReplyDelete
 9. γι αυτό τα ποσοστά αποτυχίας των projects είναι τραγικά ανεβασμένα (όμως αυτό συμβαίνει σε όλον τον κόσμο ρε παίδες)


  αν πάλι τα data σου συνίστανται στην επίσημη δήλωση των μάνατζερς (μαναβομάνατζερς) 8α σου πουν ότι τα περισσότερα πρότζεκτς ήταν 'σκέτη επιτυχία'.

  ReplyDelete
 10. τελείως αγγλικούρα το κόμμεντ μου (εννοώ απευθείας μετάφραση αγγλικών σε ελληνικά).

  πω πω

  [το Υποκείμενο του ρήματος "πουν" στη δεύτερή μου πρόταση είναι "data"]

  ReplyDelete