Monday, March 17, 2008

είστε ντεμοντέ!

Παρακολουθώ διάφορα post διάφορες απόψεις, βλέπω προσκλήσεις για ομιλίες περι blogging, βλέπω άλλους να προσκαλούν bloggers, άλλους να παρατηρούν bloggers! Θα ήθελα σύντομα να πω σε όλους..σας είστε ντεμοντέ και βαρετοί! Αντιμετωπίζεται το blogging λες και είναι καμία μάστιγα τηλεπικοινωνιακή, προσπαθείτε να μελετήσετε το φαινόμενο, να το εξηγήσετε, δεν υπάρχει τίποτα να εξηγήσεις, ουτε να μελετήσεις! Το blogging ειναι εξίσου φυσικό όπως και το να χρησιμοποιείς το email σου! Δεν είναι trend, δεν είναι επιστημονική ανακάλυψη, είναι καθαρά μια ανθρώπινη ανάγκη (για επικοινωνία και ελεύθερη εκφραση) που με την βοήθεια της τεχνολογίας και του internet - παίρνει σάρκα και οστά! Γι'αυτο κόψτε τις βαρετές μαλακίες...πάρτε ένα τραγουδάκι τώρα!9 comments:

 1. Τάρα διάβαζα και εγώ τα πρωινά feeds και από το metablogging ανακυλώθηκαν σε πολλά άλλα url.

  Ειδικά το θεικό με το master thesis να είναι μελέτη του blogging στην Ελλάδα είναι λίγο παράξενο.

  Από την άλλη ρε Πάρη σε όλους των θετικών καταβολών, κάτι μελέτες τέτοιων θεωρητικών σχολών πάντα περίργα θα ακούγονται. Άντε μέχρι στατιστική προπτυχιακού επιπέδου και την καταθέσαμε. Το πρόβλημα δηλαδή δεν έιναι με το "φαινόμενο" blogging και την μάνα blogger, αποσπασματικά αλλά στον τρόπομε τον οποίο γίνεται η κοινωνιολογική έρευνα στην Ελλάδα.

  ReplyDelete
 2. Νομίζω οτι πρέπει να γίνει μια επιτροπή που θα θέσει τις βασικές αρχές πάνω στις όποιες θα οργανωθεί το συνέδριο στο οποίο θα τεθούν οι προτάσεις για την διεξαγωγή της συζήτησης για το μανιφέστο που θα ορίσει το καταστατικό των τοπικών οργανώσεων που θα διεξάγουν τον διάλογο για την εξέλιξη του blogging στην Ελλάδα.

  Δεν πρέπει να τα αφήνουμε έτσι στην τύχη αυτά.

  ReplyDelete
 3. > ντιμετωπίζεται το blogging λες και είναι καμία μάστιγα τηλεπικοινωνιακή,

  Άλλη μια πρωτοπορεία της Μπανανίας.

  ReplyDelete
 4. > πρωτοπορεία

  εννοούσα

  πρωτοπορία

  ReplyDelete
 5. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

  ReplyDelete
 6. Ωραίο κομμάτι ρε papo.

  ReplyDelete
 7. Φίλε Πάρη απ' ότι καταλαβαίνω σε τροφοδότησε ο reader σου σχετικά με το άρθρο του metablogging.gr, για την παρουσίαση της πτυχιακής ενός φοιτητή γύρω από την ελληνική μπλογκόσφαιρα και αυτό απότελεσε την "έμπνευση" για το άρθρο σου...αυτό τουλάχιστον μου ήρθε στο μυαλό όταν το πρωτοδιάβασα! Anyway, προσωπικά θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω μαζί σου...Ναι τα blogs είναι η ελεύθερη έκφραση που μέσω της τεχνολογίας παίρνει σάρκα και οστά...Ναι επίσης στο γεγονός ότι μερικοί αναλώνονται στα blogs τους σε ανούσιες αναλύσεις γύρω από αυτά...Παρόλα αυτά όμως το blogging είναι μια τάση, τουλάχιστον για την χώρα μας, όπου δεν είναι μάστιγα, αλλά καθημερινή πραγματικότητα με κοινωνικές προεκτάσεις και πιστεύω πως η αυριανή παρουσίαση του φοιτητή της Παντείου, αλλά και για να μην το προσωποποιήσουμε, γενικότερα μια εμπεριστατωμένη επιστημονική έρευα γύρω από την μπλογκόσφαιρα πιστεύω πως κάτι θα έχει να πει...άλλωστε για τους φοιτητές κλασσικών σπουδών πιστεύω ότι τέτοιες πτυχιακές είναι ιδιαίτερα "καινοτόμες" και "πρωτοποριακές" σε αντίθεση με συναδέλφους τους που μπορεί να μελετάνε την "Κοινωνικοποίηση στο Βυζάντιο..." (λέω ένα παράδειγμα τώρα!)Καλή επιτυχία, λοιπόν, στην αυριανή παρουσίαση της πτυχιακής, τα αποτελέσματα της οποίας δεν συλλέχθηκαν τυχαία, αλλά μέσα από μια οργανωμένη διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά θα αντικατροπτίζουν μέρος της πραγματικότητας...δεν ξέρω αν συμφωνείς σε αυτό?

  ReplyDelete
 8. έχεις δίκαιο, ωραίο το τραγουδάκι... καλή μέρα, keep life light and simple :-)

  ReplyDelete