Friday, November 16, 2007

γιορτάζω, γιορτάζω...την λύπη στην άκρη βάζω!

Εδώ και μερικές εβδομάδες στον δρόμο προς και από το σπίτι περνάω απο μια σειρά Λυκείων / Γυμνασίων. Έτυχε η περίδος αυτή να τα βρεί στην χαρωπή κατάσταση της κατάληψης! Βάλανε 2-3 θρανία στην είσοδο, μαζεύοντε στα παγκάκια , κάνουν κανένα τσιγάρο, ε παιδάκια είναι πειραματίζονται με την σεξουαλικότητα τους (θα παρουν τα κινητά φωτιά)..γενικότερα και ουσιαστικότερα μαλακίζονται για να το πούμε ρεαλιστικά. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα με την συγκεκριμένη στάση - φυσικά 90% απο τα παιδάκια δεν έχουν ιδέα γιατί κάνουν κατάληψη - αλλά δεν γαμείς ζούμε στην Ελλάδα του 2007 - η επανάσταση είναι ακόμα ζωντανή! Σημείωση προς ΠΑΣΟΚους readers - αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα - αλλά απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαθητή - πάντα προβλήματα υπήρχαν - για να μην μιλήσω για άλλα τα οποία δεν φαίνονται. Του στυλ, θα έκανα κατάληψη για την μαλακία που έδερνε μερικους καθηγητές μου και για το πόσο ακατάλληλοι ήταν γι' αυτή την δουλειά - παρά για το τάδε βιβλίο που δεν ήρθε ή γιατί η τυρόπιτα δεν είναι καλή. Τέσπα τι να λέμε - εδώ χρησιμοποιούν πανεπιστημιακές αίθουσες για να δουν τον μεγιστάνα των Ninja αυτό μας πειράζει; Είπαμε Ελλαδα 2007 - Ελληνοφρένεια!

Τι έλεγα , α ναι για τα λύκεια! Περνάω σήμερα απέξω - ούτε ένα θρανίο, όλοι μέσα - λέω α μπραβο τα παιδιά επέστρεψαν στην τάξη! Αλλά μετά παρατηρώ τον κόσμο μέσα στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων - έχουμε γιορτή...17Ν. Εδώ πολυτεχνείο..εδώ πολυτεχνείο...σας μιλά η Μαρία Δαμανάκη ...το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, η ΝΔ είναι εδώ..το ΚΚΕ και οι αναρχικοί είναι εδώ- τα ΜΑΤ είναι εδώ!5 comments:

 1. Δυστυχώς φίλε papo, η Ελλάδα συνεχίζει την ιστορική της ανάγκη να παθαίνει μια εθνική συμφορά κάθε λίγα χρόνια για να συνέρχεται... Μέχρι τότε, απλώς θα βουλιάζουμε περισσότερο.

  ReplyDelete
 2. Πάρη όχι το 90, αλλά το 99,9% κάνει κατάληψη για να χάσει μάθημα, να κωλοβαρέσει, να πάει για καφέ κτλ.

  Πόσοι μένουν (και έμεναν παλαιότερα όταν πηγαίναμε εμείς)βράδυ ή Π-Σ-Κ στο σχολείο; 2-3 άτομα;

  "Θέλουμε να μην χάνουμε μαθήματα" λένε - λέγαμε- αλλά τις καταλήψεις τις βολεύουμε πάντα να κολλήσουν με αργίες, με γιορτές κτλ.Περισσότερος χρόνος καθισιό;)

  4 μέρες εορτασμοί του πολυτεχνείου;; 2 μέρες χαμένα μαθήματα για το πολυτεχνείο;

  Τι λέτε ρε παιδιά...

  ReplyDelete
 3. Όλα καλά και γενικώς συμφωνώ μαζί σου σχετικά με τις καταλήψεις τις οποίες έχω ζήσει από την ανάποδη στο πανεπιστήμιο, αλλά η προβολή του Μεγιστάνα γιατί σε χάλασε;

  ReplyDelete
 4. Ο Μεγιστάνας όχι απλά καλώς προβλήθηκε, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε και να διδάσκεται!!! Έχει μέσα όλες τις μεγάλες αλήθειες της ζωής και του γύρου...

  ReplyDelete
 5. Γεια σας φοιτητές και σπουδαστές.
  Βλέπω ότι κάνετε εδώ και χρόνια καταλήψεις σε Σχολές.
  Οι καταλήψεις σας κρατάνε λίγες μέρες και μετά αφήνετε να συνεχιστεί η λειτουργία των Σχολών που καταλάβατε.
  Ξέρετε με τι μοιάζετε;
  Μοιάζετε με κάποιον που τη γυναίκα με την οποία είναι παντρεμένος τη χαίρονται άλλοι.
  Την παίρνουν στο σπίτι και στο κρεββάτι τους, πάνε μαζί της σε εκδρομές και σε διασκεδάσεις, τους συγυρίζει το σπίτι κάθε μέρα, τους μαγειρεύει.
  Εσείς, όλο αυτό το διάστημα, της στέλνετε τα λεφτά που βγάζετε από τη δουλειά σας, όπως βέβαια κάθε παντρεμένος άντρας έχει υποχρέωση να κάνει για τη γυναίκα του, που δε δουλεύει.
  Και κάποτε, μια φορά στα πέντε χρόνια, θυμόσαστε ότι έχετε μια γυναίκα παντρευτεί, που εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις απέναντί σας. Και λέτε μέσα σας: δεν είναι κρίμα κι άδικο να αυνανίζωμαι πέντε χρόνια τώρα ενώ η γυναίκα μου γυρίζει με τον ένα και με τον άλλο; Και της παραγγέλνετε να ’ρθει.
  Μα και να ήθελε εκείνη δεν την αφήνει ο προστάτης της.
  Και τότε παίρνετε τη μεγάλη απόφαση να έχετε οπωσδήποτε και σεις, για λίγο έστω, τη γυναίκα σας δική σας. Και κάνετε κατάληψη και απαιτείτε από τον προστάτη της να σας τη στείλει.
  Αυτός, αφού σας απολαύσει πρώτα πεσμένους στα γόνατα για μέρες να τον παρακαλάτε, σας τη στέλνει.
  Αμέσως εσείς τότε τη ρίχνετε στο κρεββάτι και κάνετε έρωτα μαζί της.
  Όταν χύσ---, αυτή σηκώνεται γρήγορα και τραβάει πάλι για τον αγαπητικό της χωρίς ούτε να σκουπιστεί πρώτα καλά καλά. Σκουπίζεται καθ’ οδόν προς τον -μόνιμο ελέω υμών- γαμ-- της . Και την ευνοείτε και σεις αυτή τη γρήγορη φυγή της και το ενώπιον όλων σκούπισμά της, γιατί αυτό θα είναι μια απόδειξη για την κοινωνία που γελάει μαζί σας τόσα χρόνια, πως μέσα στα χιλιάδες πηδήματα που έγιναν μέχρι τότε στη νόμιμη γυναίκα σας, το ένα έγινε από σας.

  Γεια σας φοιτητές και σπουδαστές-αλήθεια,κανείς δε θα πει για σας πως παραβήκατε το νόμο…
  Ένας από κείνους που γελάει με τα θλιβερά καμώματά σας.

  ReplyDelete