Tuesday, November 20, 2007

Ανεπιτυχές Alpha Web Banking

Προσπαθώ για δεύτερη μέρα μέσα απο το web- banking της Alpha Bank - το οποίο για την ώρα είναι σε κατάσταση - δες και μην πειράζεις - να κάνω την αίτηση έτσι ώστε να μου σταλεί το stick που παράγει κωδικούς! Χθες - το σύστημα έλεγε - 'Η Υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη'. Σήμερα, είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία - προσπάθησα με Firefox και Safari - το ίδιο πρόβλημα- 'Ο διαθέσιμος χρόνος για συναλλαγές έληξε'. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής - πραγματικά ελπίζω μόνο να μην είναι το συστημα semi - offline σε μη ώρες γραφείου. Με άλλα λόγια η παραπάνω αίτηση να γίνεται δεκτή απο το συστημα μόνο όταν υπάρχουν υπάλληλοι για την τσεκάρουν! Πραγματικά αν είναι αυτό - μιλάμε για τραγική κατάσταση - ελπίζω να κάνω λάθος!

7 comments:

 1. To marafeti tis Alpha to exo parei edo kai ena xrono. Einai kata ti gnomi mou aparaitito gia osous xrisimopoioun tis ipiresies web banking.
  Ego prosopika to parigila ena vradi arga pou mallon ta grafeia itan kleista kai to elava me aplo taxidromeio meta apo 4-5 meres.

  ReplyDelete
 2. Κι εγώ είχα παραγγείλει το στικάκι online και μου ήρθε γρήγορα χωρίς προβλήματα. Τις συναλλαγές τις πραγματοποιώ με Firefox και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Νομίζω στο site αναφέρει οτι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μετά τις 17:00 εκτελούνται την επόμενη μέρα. Σε καμία περίπτωση όμως το σύστημα μπαίνει σε off-line mode.

  ReplyDelete
 3. Είχα κι εγώ τα ίδια προβήματα με Alpha και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το web banking τους είναι ψιλο-ΓΤΠ (τουλάχιστον σε σχέση με Eurobank η οποία από την άλλη όμως δεν παίζει σε firefox...)

  Μεταξύ 7.30 και 23.30 δε μπορείς να κάνεις όλα τα είδη των συναλλαγών. Και για του λόγου το αληθές δες εδώ
  http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=864&la=1
  Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν το πρωτοείδα...έλεος!

  Το στικάκι αφού τελικά το παρήγγειλα, έκανε καμια βδομάδα να έρθει, αλλά θα πρέπει να πας σε κατάστημα για υπογραφές έτσι κι αλλιώς.

  ReplyDelete
 4. "Σε κάθε μεταφορά ή πληρωμή σε επιλεγμένη ημερομηνία (εκτός των παγίων εντολών) έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αν επιθυμείτε να δεσμευτεί το αντίστοιχο ποσό από τον λογαριασμό σας μέχρι την ημερομηνία εκτελέσεως (χωρίς απώλεια τόκων) ή όχι. H δυνατότητα δεσμεύσεως δίνεται σε συναλλαγές που καταχωρούνται από τις 7.30 π.μ. έως τις 11.00 μ.μ." Δέσμευση σημαίνει οτι δεν σε χρεώνουν εκείνη τη στιγμή αλλά την μέρα που λήγει ο λογαριασμός που θέλεις να πληρώσεις (π.χ. ΔΕΗ). Εγώ πάντα επιλέγω να μην γίνει δέσμευση ποσού και η συναλλαγή εκτελείται κανονικά την ίδια μέρα. Πάρη λες η Alpha να είναι Apple-hater; :)

  ReplyDelete
 5. Έχει και η Πειραιώς αντίστοιχο gadget, αλλά προσωπικά προτιμώ την εναλλακτική μέθοδο. Κάνεις request μέσα από το web banking και σου στέλνουν κατευθείαν κωδικό στο κινητό. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό στην Alpha.

  ReplyDelete
 6. Μακράν τις καλύτερες υπηρεσίες web banking τις παρέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Με πολυ συνοπτικές διαδικασίες ενεργοποιήθηκε τo username μου και γενικά είναι η πιο εύχρηστη. Έχει κατα καιρούς βραβευθεί ως η καλύτερη απότα περιοδικά τεχνολογίας. Παρέχει και πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας (το καλύτερο παρέχει η Εθνική σε βαθμό όμως που δυσκολεύεσαι να κάνεις συναλλαγές λόγω των πολλών κωδικών). Papo άλλαξε τράπεζα :)

  ReplyDelete