Thursday, September 20, 2007

Βουτιά στο Web 2.0..και μάλιστα δωρεάν!

Το όνομα Deitel δεν θα πρέπει να είναι άγνωστο σε κάθε Java Developer που σέβεται τον εαυτό του και έχει ξοδέψει μερικά euro ως φοιτητής ή ακόμα και ως επαγγελματίας για να αγοράσει βιβλία! Οταν με ρωτούν αρκετοί νέοι - ξέρεις θέλω να αγοράσω ένα καλό βιβλίο για να διαβάσω περί Java, το οποίο να καλύπτει σε μεγάλο βαθμό το ήδη τεράστιο οικοσύστημα τεχνολογιών και framework η απάντηση είναι μια. Java How to Program. Το έχω αναφέρει πολλές φορές έτσι και αλλιώς!

Μόλις ειδα σε ένα email ότι υπάρχει ένα νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Deitel, έχε να κάνει με κάτι trendy - βλέπε Web 2.0 και μάλιστα μπορείτε να το διαβάσετε Δωρεάν σε HTML μορφή!Dive into Web 2.0. Τόσοι και τόσοι γράφουν για το web 2.0 και μάλιστα το 70% από αυτούς θα τους χαρακτήριζα από άσχετους ως ...πολύ άσχετους, γιατί να μην ρίξουμε μια ματιά σε κάποιους που έχουν δείξει ήδη τι ξέρουν και η δουλειά τους μιλάει χρόνια!

Θα το μελετήσω σιγά σιγά.

Links
-Dive into Web 2.0 FREE HTML εδώ.
-Deitel publications.
- Java How to Program


6 comments:

 1. Για java είναι αρκετά καλο. Ο Deitel όμως στη C# (πήρα το αντίστοιχο, για κάποιους λόγους) προσπάθησε να αποτυπώσει την java στη C# (όπως δηλαδή και η microsoft αλλά άλλη ιστορία αυτή). Δυστυχώς το κομμάτι για τα δεδομένα (στο C# βιβλίο) δεν μου άρεσε καθόλου.

  Anyway, έχοντας και τα 2 βιβλία του Deitel (το Java how to program, και το advanced java how to program) μπορώ να πώ οτι σαν σχολικό βιβλίο textbook είναι ο,τι καλύτερο υπάρχει. Για να εμβαθύνεις όμως δεν θα το πρότεινα πολύ μιάς που αρκετά πράγματα που αναφέρει απο την έκδοση του βιβλίου εώς σήμερα (ανάλογα με τις εκδόσεις φυσικά), θεωρούνται αναχρονιστέα (λευτεριά στην Γιαννάκου :) )

  ReplyDelete
 2. Το βιβλίο της Java το είχα βρει στον Παπασωτηριου.Είναι πανάκριβο αλλά πρέπει να αξίζει τον κόπο!

  ReplyDelete
 3. Deitel και Deitel και Deitel... Όχι άλλα υπερφλύαρα υπέρβαρα βιβλία. Το "Learning Java" από O'Reilly για μένα είναι υπέρ-αρκετό (αν και αυτό φλυαρεί σχετικά με το Swing).

  Η Java είναι γλώσσα 300 σελίδων και τα ογκώδη βιβλία τρομάζουν τον κόσμο. Αρκεί ένα βιβλίο που λέει τα βασικά και σου μαθαίνει πως να βρεις ότι χρειαστείς.

  Mε έχει κουράσει που συνεχώς προτείνεις το Deitel. Τα παραπάνω τα πιστεύω ισχυρά, επ' ουδενή όμως δεν είναι μομφή για το πιο ενδιαφέρον ελληνικό Java blog που φιλοξενείται εδώ.

  ReplyDelete
 4. γεια σου void! Κοίτα έχεις ένα δίκιο μιας και το Deitel το έχω αναφέρει αρκετές φορές!Ίσως επειδή όταν πρωτομάθαινα Java among others ηταν το πρώτο μου βιβλίο όπου καθόμουν με υπομονή να μελετήσω!

  Νομίζω έχει κάνει καλή δουλειά!

  Έχω διαβάσει το learning Java του Oreilly αλλα δεν νομίζω ότι είναι ίδια βιβλία!

  Απο Oreilly το αγαπημένο μου ειναι το Java CookBook.

  respect!

  ReplyDelete
 5. Δεν αντιλέγω στο καλή δουλειά. Καλή δουλειά έχει γίνει και στα Core Java, όμως δεν είναι το ευκολότερο ανάγνωσμα.

  Σίγουρα το Learning Java δεν είναι το απόλυτο tutorial/reference, αλλά είναι το πιο μαζεμένο από τους μεγάλους εκδότες. Και σίγουρα η O'Reilly δεν έχει πλέον την αίγλη που είχε πριν 3 χρόνια (βλ. Manning).

  Όπως και να έχει υπάρχουν περισσότερα από 1 καλά βιβλία Java και όταν προτείνουμε καλό είναι να λέμε πχ: ότι "αυτό" είναι το απόλυτο reference αλλά.., "εκείνο" με βοήθησε να καταλάβω καλλίτερα κάποια πράματα αλλά.., το "άλλο" θα το πρότεινα σε κάποιον που ήδη έχει κάνει ΟΟ κάποια στιγμή στη ζωή του αλλά.., το "παρ' άλλο" θα βοηθήσει να ξεκινήσεις γρήγορα αλλά.., κτλ.

  Respect back.

  ReplyDelete
 6. Φίλε Πάρη καλησπέρα!!!

  Το άρθρο σου είναι πολύ χρήσιμο όχι μόνο για τους άσχετους, αλλά και για τους γνώστες. Το Web 2.0 είναι ένα trend που κανείς δεν μπορεί να πει ότι το γνωρίζει ακόμα! Ο Deitel είναι ένας εκδοτικός οργανισμός με κύρος και επομένως οι εκδόσεις του έχουν βαρύτητα. Πόσο μάλλον όταν κάτι είναι και δωρεάν...πλέον όλοι μπορούμε να το διαβάσουμε και να μιλάμε και να σχολιάζουμε για το Web 2.0 σε νέα βάση.

  Όσο για το σχόλιό σου για το How to Program...θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου και θα τον χαρακτήριζα έναν "ιστορικό" οδηγό στην γνώση της γλώσσας Java. Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής πληροφορικής και το έχω περάσει αυτό το στάδιο!!!

  ReplyDelete