Sunday, July 08, 2007

live earth παράξενα

Δηλαδή να ρωτήσω κάτι ....οι Αμερικάνοι οι οποίοι εδω και χρόνια δεν υπογράφουν την συνθήκη του Κιότο (καλά το έγραψα;) αυτοί γιατί κάνουν συναυλίες για την live earth, αφου σαν έθνος οι κυβερνήσεις τους έχουν παλέψει αρκετά εδω και πολλά χρόνια,για την dead earth!

με άλλα λόγια μαλακίες....ξανά!

8 comments:

 1. Ναι! Όπως και όλοι όσοι στηρίζουν την οικονομία τους και εταιρείες όπως Apple, Sun κ.λ :-) Να μην πώ για όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητα και αεροπλάνα όχι μόνο για λόγους ζωής ή θανάτου αλλά και για αναψυχή, κάνοντας τεράστια καταστροφή στο περιβάλλον, για όσους "ξεχνάνε" τους μετασχηματιστές στην πρίζα κ.λ. κ.λ....

  Κάτσε ρε Πάρη, το ότι είναι κάποιος αμερικάνος δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με ό,τι κάνουν οι κυβερνήσεις του. Όπως και το ότι μπορεί χθές να συμφωνούσε ή να μην ήξερε, δεν του αφαιρεί το δικαίωμα σήμερα να αναλογιστεί αν αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση.

  Ο κόσμος έχει αποχρώσεις, δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο. Αν θές να τον ερμηνεύσεις με binary tρόπο, τότε αφού τίποτα δεν είναι κατάλευκο, οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι όλα είναι μαύρα.

  ReplyDelete
 2. Πρώτα απ'όλα δε μπορείς να γενικεύεις για μια ολόκληρη χώρα και 350+ εκατομμύρια ανθρώπους που ζούν σε αυτή. Δε συμφωνώ με τη γενίκευση που κάνεις. Η πρόσφατες κυβερνήσεις των ΗΠΑ σε θέματα οικολογίας είναι από τις χειρότερες των ανεπτυγμένων χωρών --- αυτό είναι βέβαιο. Κάποιες πολιτείες τους όμως είναι από τις πλέον προχωρημένες παγκοσμίως (π.χ. Καλιφόρνια). Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

  Οι Αμερικάνοι μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αγνοούν τη κατάσταση αλλά δεν αξίζουν την γενίκευση, όπως και εσύ δεν αξίζεις τη γενίκευση του 'ελληνάρα' (με όλα τα αρνητικά που συνεπάγεται αυτό) που ίσως σου πρόσαπτε κάποιος που δε σε γνωρίζει μόνον και μόνον επειδή γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Ελλάδα. Αμερικάνος είναι και ο Al Gore που χρηματοδοτεί αυτή τη *διεθνή* (και όχι αποκλειστικά αμερικάνικη) προσπάθεια και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει όσα κανένας άλλος πολιτικός (παγκοσμίως) ώστε να φέρει το θέμα της κλιματικής αλλαγής στο προσκήνιο (και αυτό είναι άσχετο με το εαν συμφωνείς μαζί του ή τον εκτιμάς), μαζί με τον Kevin Wall, επίσης αμερικάνο που χρηματοδότησε το Live 8.

  Ναι, μια συναυλία (ή δέκα) δεν αλλάζουν τον κόσμο και ναι η υποκρισία της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ και η σχέση της με τα έργα των κυβερνήσεων της χώρας αυτής είναι άξια δρυμύτατης κριτικής --- δε διαφωνώ μαζί σου. Όμως δε νομίζω πως δεν έχει αξία η προσπάθεια, πως δε θα κάνει πιο γνωστό το θέμα στα μυαλά των εκατομμυρίων πιτσιρικάδων των οποίων η ζωή περιστρέφεται γύρω από πέντε συγκροτήματα ή μουσικούς και πως στη τελική δε θα βοηθήσει, έστω κι αν το μόνον που θα κρατήσουν είναι πως οι λαμπτήρες CFL είναι καλύτεροι για το περιβάλλον ή το ότι είναι καλό να ανακυκλώνεις ή να μάθουν να κλείνουν τον υπολογιστή τους και τη τηλεόραση όταν δε τα χρησιμοποιούν.

  Δε νομίζω πως είναι 'μαλακίες'. Σίγουρα δεν είναι παρα ένα πολύ μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

  ReplyDelete
 3. Ούτε εγώ συμφωνώ με την γενίκευση. Αλλά το ότι έχουν αναγάγει το green σε lifestyle και marketing χωρίς να υπογράφουν την συνθήκη του Κιότου είναι αν μη τι άλλο προκλητικό.

  ReplyDelete
 4. Δηλαδή εσύ συμφωνείς με τα πάντα στην εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας σου, έτσι?

  ReplyDelete
 5. γιατί john εσύ τους είδες να κάνουν συναυλία για να διαμαρτυρηθούν για το οτι η κυβέρνηση τους δεν υπέγραψε μια τόσο σημαντική συνθήκη για το περιβάλλον;

  το άλλο κουλό...ΧΟΡΗΓΟΣ η chevrolet με τα eco- friendly SUV της..

  κλαιν μαιν!

  ReplyDelete
 6. Εχοντας ζήσει δυο χρονιές στις ΗΠΑ, 1985-86 και 1995-96 μπορώ να πώ ότι ποιό υποκριτές δεν μπορεί κανείς να βρεί αλλού....
  Από την μια σε γ@μ@νε όλη την εβδομάδα και την κυριακή πάνε στην εκκλησία για την σωτηρία της ψυχής τους.
  Καταστάσεις καθημερινά εμετικές!!
  Το ίδιο είναι και με το Κιότο!!
  ... θα συμφωνίσω ότι ο λαουτζίκος δεν ξέρει τίποτα τουλαχιστον η τοπική τηλεόραση δεν ασχολειται καθόλου με τέτοια θέματα... Η Αμερική είναι μια φτωχή χώρα στην πλειοψηφεία της ... αλλά δυστυχώς δεν την βλέπουμε... μιας και αυτοί που κάνουν κουμάντο το καλύπτουν ταχυδακτυλουργικά!! Οπότε το Κιότο δεν τους απασχολεί μιας και έχουν πρόβλημα επιβοίωσης..

  ReplyDelete
 7. Μην περιμένεις να βγάλεις άκρη με του Αμερικάνους..το κόπο σου χάνεις

  ReplyDelete
 8. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ7:55 pm, October 16, 2007

  Λοιπόν φίλε Πάρη, εγώ πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν με τίποτα... Έτσι είναι και οι αμερικάνοι.. Δεν τους νοιάζει τίποτα εκτός από το προσωπικό τους συμφέρον. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς αλλά και σε λαικούς καθημερινούς ανθρώπους. Φίλε Πάρη μολονότι είμαι μόνο 15 χρονών, προσπαθώ, γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι το σωστό, να ¨ανακατεύωμαι¨ σε οτιδήποτε νομίζω πως το να συμβάλλω μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο.. Όσο για τους Αμερικάνους... το μόνο που έχω να πω είναι πως χάνεις τον χρόνο σου αν ασχολείσαι μαζί τους.. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ

  ReplyDelete