Thursday, July 26, 2007

Death Proof (Q.Tarantino)...η άποψη μου!

Λοιπόν για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε - δεν μπορώ να πω ότι είμαι ειδικός των ταινιών - δεν έχω άποψη τεράστια - συνήθως βλέπω εμπορικά πράγματα για να ξεκουράζω το μυαλό μου και την διάθεση μου.Αλλά το deathproof το είδα μου άρεσε και θα γράψω μερικά πράγματα!

1.Ο Tarantino συνεχίζει να είναι κολλημένος με τις retro - cult B movies των 70s-80s στην Αμερική - γυρίζει και τις δικές του με την ίδια τεχνοτροπία. Μερικές φορές νομίζεις ότι έχει και στοιχεία από κινέζικες παραγωγές και ότι ο Μπρους Λι θα βγει ξαφνικά από μέσα. 10αδες οι αναφορές σε αγαπημένες Cult ταινίες, οκ πρέπει να το παραδεχτούμε πρέπει να έχει δει τα πάντα στην ζωή του, (μιας και με πληροφόρησαν ότι για κάποια στιγμή της ζωής του δούλευε ως υπάλληλος σε Video club).

2. Η ταινία ξεκινάει και βάζω τα γέλια! Όσοι από εσάς με διαβάζετε θα ξέρετε ότι έχω εκφράσει αρκετές φορές την απέχθεια μου σε κίνηση αρκετών γυναικών να απλώνουν τα πόδια τους πάνω στο αμάξι -στο ντουλαπάκι η έξω από το παράθυρο. Λες και το ήξερε - η ταινία ξεκινάει κάπως έτσι και μάλιστα το πλάνο είναι έντονο αρκετή ώρα. Ο Tarantino όπως έχει πει στις ταινίες του among others προσπαθεί να κάνει tributes σε πρόσωπα καταστάσεις ή τάσεις κοινωνικές. Νομίζω ένα από τα tribute της ταινίας είναι τα γυναικεία πόδια (πατούσες) αλλά και γενικότερα (δες επόμενο σημείο). Υποθέτω η ταινία θα χαρακτηριστεί Must See από ποδολάγνους! χε χε χε!

3. Κάτι που κατάλαβα εγώ! Tribute στην ίδια την γυναίκα. Απο τις πιο απλές μαλακίες που μπορεί πει- girl talk μέχρι την βιαιότητα και την σκληράδα που μπορεί να κρύβει μέσα της. Οκ εδώ οι χαρακτήρες είναι λιγότερο- καρτουνίστικοι - οι γυναίκες πιο συμβατές - πιο γήινες. Καρικατούρες που οκ μπορεί να τις συναντήσεις και στην δίπλα πόρτα (sort of). Η έμφαση στο θηλυκό συνεχίζεται - πλάνα κοντινά σε όμορφα πόδια - οπίσθια - γυναίκες όχι πλαστικές - με καμπύλες γυναίκες πραγματικές όχι από Photoshop!

4. Έχουμε ξανά σε ταινία - αισθησιακό χορό. Κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του- δεν μπορεί να ξεχάσει το χορό της Salma Hayek στο from Dusk till Dawn. Λοιπόν νομίζω ότι αυτός ο χορός επειδή έγινε από μια γυναικά η οποία δεν είχε την απόλυτη ομορφιά(V.Ferlito) της Hayek. Sexy- ζουμερό σώμα - παράξενο βλέμμα - φάτσα παράξενη - αλλά αληθινή! Ο χορός άνετα μπορεί να παίξει στο σενάριο του καθένα μας ως ερωτική φαντασίωση (yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey). Άγιε Βασίλη θέλω να μου κάνεις δώρο την πραγμάτωση αυτής της φαντασίωσης...ευχαριστώ.Αν και μάλλον δεν θα με βάλεις στην λίστα σου μετά απο τα πρόσφατα post μου. Το ξέρω!

5. Tribute σε μια μεγάλη ομάδα συντελεστών ταινιών - τουλάχιστον σε παλιότερες εποχές. Stunt Men. Οι σκηνές η καταδίωξη, τα πλάνα - ένα συμβολικό πέρασμα για την δουλειά αυτών των ανθρώπων

6.Tribute στα κλασικά 70s - αμερικάνικα πυραυλάκια Munstang και τα λοιπά.

7.Kurt Russell- αρκετά καλός - οκ δεν ενθουσιάστηκα βέβαια!

Δράση αρκετή - αίμα όχι τόσο αρκετό - ωραίες γυναίκες - μουσική ΑΡΚΕΤΑ ενδιαφέρουσα και με άποψη - έξυπνες σκηνές (πχ εναλλαγή μέσα από το σενάριο από ασπρόμαυρη σε έγχρωμη φωτογραφία)

Στην ερώτηση, να πάω να την δω; Ναι for sure!

Αυτά!

Άκου και το παρακάτω τραγουδάκι και shake it ( δεν ειναι spoiler) - το κομμάτι τα δίνει όλα!Chick Habit!


3 comments:

 1. TARANTIIIINOOOO RULEEEEEZZZZ! O TYΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΦΥΙΑΑΑΑΑ

  ReplyDelete
 2. Καμία σχέση η ταινία με τον θρύλο Tarantino. Βλέπεται καλά μόνο για να πεις "την είδα και αυτή", για ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά του ή είναι φανατικοί του.

  Δεν έχει καμία σχέση με αριστουργήματα τύπου from dust till dawn, reservoir dogs, hostel, pulp fiction, etc. Φυσικά ανώτερη από το Planet Terror του Rodriguez (για όσους έχουν το grindhouse package) αλλά...

  Όπως και να έχει, κατά τη γνώμη μου, advised μόνο για όσους είναι φανατικοί Quentinικοί.

  ReplyDelete
 3. Περισοτερο appeal θα εχει νομιζω στην Αμερικη.Πολυ μακρια ομως απο τα αριστουργηματα του.Οι fans θα το δουν ετσι κ αλλιως....

  ReplyDelete