Wednesday, June 20, 2007

JHUG προετοιμασίες....

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, είναι γνωστό ότι έχω μια συμπάθεια και στο φαγητό αλλά και στην μαγειρική -λοιπόν άσχετο να μην ξεφύγω απο το θέμα. Το JHUG μετά από 4 πολύ καλά event το ένα καλύτερο από το άλλο, θέλει να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά όσο αναφορά τις ημερίδες event. Αποφασίσαμε (αυτό μπορώ να σας το πω) από εδώ και πέρα να τους δώσουμε ένα κοινό όνομα JHUG Java Tech Day . Η αλήθεια είναι και για τεχνικούς λόγους ότι δεν μπορούμε να έχουμε στην διάθεση μας πάντα μια ομάδα από επαγγελματίες targeted σε μια τεχνολογία - ήδη για τα δικά μας δεδομένα έχουμε κάνει αρκετά βήματα για να πετύχουμε να έρχονται στην χώρα μας όχι ομιλητές της πλάκας ουτε ομιλητές με κονσέρβες παρουσιάσεις - άνθρωποι στην αιχμή των Java τεχνολογιών και προιόντων. Ούτε εγώ ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι πριν μερικους μήνες είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Tom Baeyens απο τον JBoss, (Δημήτρη εσένα σε θεωρώ έτσι και αλλιώς asset και πρέπει να σου φτιάξουμε ειδική κατηγορία - για να τιμήσουμε όσους βοήθησαν τοσο όσο εσυ), τον Patrick Linskey απο την BEA και άλλους!

Όσο περνάει ο καιρός με χαρά μας βρίσκουμε και εταιρίες που θέλουν να μας βοηθήσουν να κάνουμε τα JHUG events θεσμό, να μας παρέχουν μια καλή αίθουσα, καλό εξοπλισμό και γενικότερα ότι άλλο χρειαστεί. Ομολογώ υπήρχαν στιγμές που νόμιζα ότι θα ήταν πραγματικά δύσκολο.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουμε την ακριβή ημερομηνία για την επόμενη μας ημερίδα καθώς και τον νέο χορηγό για αυτή την προσπάθεια. Δεν θα γράψω κάτι για την ώρα μιας και ειναι κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει αν κάτι πάει στραβά. Παρόλα αυτα μπορώ να σας δώσω μια γεύση για το τι να περιμένετε - φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες - ιδιαίτερα όλοι εσείς που έχετε έρθει σε κάποιες από τις προσπάθειες μας. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ για ίσως μερικά πράγματα και δυσκολίες ειδικά στις πρώτες ημερίδες - απλά να πω ότι πραγματικά σε κάθε νέα προσπάθεια ανακαλύπτουμε νέους τρόπους για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, έχουμε καλύτερα εφόδια. Στην αρχή, ήμασταν απλά μια ιδέα.

Δεν θα ξεχάσω πχ...την πρώτη πρώτη ημερίδα που τον μπουφέ τον είχαμε φτιάξει εμείς - ναι δεν σας κάνω πλάκα - είχα πάει σαν καλή νοικοκυρά στο μάρκετ και αγόρασα ότι χρειαζόταν - αγγάρεψα την μάνα μου να κάνει cake- σφουγγαρίσαμε μέχρι και τις τουαλέτες της αίθουσας για να ειναι καθαρές το πρωί - φαντάσου λοιπόν πως ξεκίνησαν όλα και που ΠΑΜΕ..γιατί ο μεγάλος στόχος, το μεγάλο όνειρο ας θέλεις, για μένα είναι να γίνουμε θεσμός - να παγιώσουμε την Java τις τεχνολογίες της Java - την κοινότητα των Java Developer στην Ελλάδα- υπάρχουμε και εμείς εδώ, είμαστε ζωντανό και ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού IT, αναζητούμε την συνεχή επιμόρφωση, αναζητούμε πάντα το καλύτερο. Τέσπα συγνώμη με έπιασε το ...πολιτικό χα χα, αλλά νομίζω κατάλαβες το νόημα!

Λοιπόν θα ήθελα να σας δώσω μερικά hint το εξής έτσι για να σας μην κουράζω μόνος...(ακόμα unofficial)

Spring, Terracotta, Glassfish, Netbeans+Platform,

τι λες;

α ναι one more thing..έστω και λίγο καθυστερημένα - είμαστε σχεδόν έτοιμοι με το θέμα των JHUG Tshirt οπότε σε λίγες μέρες θα μπορείτε ολοι να αγοράσετε το δικό σας κατάδικο σας T-Shirt. Πιο πολλά για το συγκεκριμένο θέμα τις επόμενες μέρες όταν όλα θα είναι στην θέση τους!

Java και τα μυαλά στο μίξερ!

4 comments:

 1. Τι να πούμε ρε συ papo; Τα λόγια περιττεύουν :)

  ReplyDelete
 2. wrees oi kouzines tou terracota.com exexexex :)

  ReplyDelete
 3. ναι πράγματι η μαλακία δικιά μου, σκεφτήκαμε να εξαπλωθουμε και σε άλλες αγορές όπως έπιπλα και οι συσκευες σπιτιού!

  ειναι org φυσικά και όχι .com

  ReplyDelete