Wednesday, April 18, 2007

Διακοπή για διαφημίσεις......who is your daddy bitch?

-Ρε συ Πάρι πόσα hits έχεις στο blog ;
-Μαλακίες ρε..τίποτα τόσα.
- Εντάξει θα μπορούσες να βάλεις και ένα adsense είσαι σε κάποιο όριο καλό
-Τι είπες adsense; Κάτσε να γράψω κάτι...

Αυτά είναι, ήρθε και το adsense στα ελληνικά πάει την γαμήσαμε - μέχρι τώρα μόνο υποψιασμένοι τό έκαναν και αυτό ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Τώρα πετάγονται όλοι Αλληλουλιαααααααααααα ήρθε το adsense στα Ελληνικά..

Adseense Bitch..yes yes give me more..bitch..give me more banners bitch..who is your daddy bitch..Adsense!

Ναι βάλε και εσύ 1000 Διαφημίσεις στο blog σου (ούτε καν ιστοσελίδα σου υπο την έννοια να την συντηρείς, να την πληρώνεις). Adsense και flash banner βάλε και εσύ μερικά και κάνε καραγκιόζη το blog σου - πάνω που είχαμε σχεδόν ξεχάσει την τρομοκρατία του Flash επανέρχεται με banners ή έρχεται καταιγισμός από javascript widgets!

Όπως έχεις καταλάβει δεν μου αρέσουν οι διαφημίσεις γενικά- ναι ανήκω σε αυτά τα σπαστικά σπασικλάκια που δεν πατάνε ουτε σε ένα banner! Αγαπητέ αναγνώστη, πίστεψε με...θέλω να πιστεύω ότι είμαι ένας απο τους φανατικούς αναγνώστες σου, ναι ναι μπορεί να σε διαβάζω αλήθεια - και όταν λέω διαβάζω πάει να πει ότι σε παρακολουθώ - αυτά που γράφεις είναι για μένα η ενημέρωση η διασκέδαση είναι σημαντικά. Μα την Java και το MacOSX δεν θα πατήσω ούτε μια φορά τα banner απο το κάθε adsense που μου λένε για υδραυλικούς, ή τις λίστες απο τα βιβλία που μου προτείνεις - για σπάσιμο θα πάω μόνος στο amazon και θα τα ψάξω από εκεί.

Για να μην γενικεύω γιατί ξέρω ότι στεναχωρώ πολλούς marketing business πιονερους του web 2.0 που νομίζουν ότι θα ανοίξει η πόρτα του θησαυρό φυλακίου και το χρυσάφι θα μας λούσει όλους. Προς στιγμήν μόνο το google έχει λούσει γιατί αυτό its a fact, γιατί οι άνθρωποι ελέγχουν το content και την ανάλυση του content και τον μηχανισμό διαφήμισης του. Δηλαδή Google owns us.Μαγκιά του...

Πάμε ξανά στις διαφημίσεις στα blog, συγκεκριμένα στα banner. Ρωτάω τώρα εγώ, πόσα hits έχει ρε μάγκα κάθε μήνα. Στατιστικά το 90% απο εμάς δεν έχουν ούτε μια πρέζα adsense value για να βγάλουμε φραγκάκια! Να βγάλεις φραγκάκια ε; γιατί...δίνεις για τον δικό σου χώρo; Μήπως υλοποιείς κανένα library δωρεάν και θες βοήθεια; Κάνεις κοινωνικά πειράματα (αααααα χαχαχα αυτό ειναι απο τα αγαπημένα μου - ζητώ συγνώμη).

Μπορεί να έρθει η απάντηση:
- Και τι σε νοιάζει ρε τι κάνω ρε μ@λ@κ@- γουστάρω να βάζω διαφημίσεις και 1000 banner μήπως γίνω πλούσιος κάποια στιγμη!
- ΔΕΚΤΟ!

Γι' αυτό

α) Τσάκο ενα adBlock το οποίο τα κάνει αόρατα
β) God Bless RSS τα έχουμε ξαναπεί!


Και για να μην παρεξηγηθούμε, υπάρχουν αξιόλογα blog πχ μου αρέσει πολύ το bfax.gr και το διαβάζω φανατικά του Simou. Δεν το αντέχω όμως αυτό το banner και του το είπα, ο άνθρωπος απάντησε ότι είναι συνειδητή επιλογή - respect πάλι φανατικά θα τον διαβάζω Αλλά διαισθάνομαι ότι υπάρχει γενικά μια AdSense λαγνεία...τρέχουν όλοι να κάνουν τις σελίδες τους περίπτερα για μερικά euro; Αξίζει....στα 50-100 unique τον μήνα αξίζει. Μήπως νομίζεις ότι έτσι βγάζουν λεφτά; Αυτό που γράφεις ρε φίλε είναι που αξίζει όχι τα hit που θα φέρεις ή που θα έρθουν απο σένα . Αν είσαι τόσο καλός να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετά πιο clean τρόποι να πουλήσεις τον άνθρωπο που παράγει τις ιδέες. Να πουλήσεις εννοώ να βρεις σπόνσορα!

Δεν ξέρω γενικά ..τι να πω..μου την σπάνε οι διαφημίσεις με αυτό τον τρόπο - όπως και σε site έτσι αυταρχικές - πάρτα στην μούρη μωρή άρρωστη και δεν σε αφήνω να με κάνεις close. Α ναι μου αρέσουν και οι business αναλυτές που την λένε στα σπασικλάκια σαν και μένα..και 'δεν γουστάρουν τις διαφημίσεις αυτοί οι ουγκα μπούγκα'. Αναρωτιέμαι...Ω great managa-ρεοι αυτό είναι το business plan του web2.0 για όλους μας ;

Who is your daddy? AdSense...Who is your Daddy AdSense


Αλλά εντάξει ...τι να λέμε τώρα εγώ παίρνω κάθε μήνα επιταγή απο τον Steve για να κάνω promotion τα Mac χαζός είμαι να βάλω banner;

No comments:

Post a Comment