Friday, March 02, 2007

Και εσυ μου λες πως δεν πέρασες καλά!

Μόλις γύρισα απο μετρίου ποιότητας έξοδο με το RAM και την ΠΤΗΣΗ στο χέρι για αναμνηστικά της βραδιάς.Go figure δηλαδή.Εκεί που σκεφτόμουν πάλι τα κλασικά , και πω πω μαλακίες και βαρέθηκα με τις ίδιες μαλακίες. ξαφνικά το ταξι φρενάρει στο ύψος της γέφυρας που περνάει πάνω απο την εθνική (Στην καβάλας). Στο ρεύμα που πάει προς το κέντρο..ενας παλιο FIAT ειχε διαλυθεί..η ΜΗΧΑΝΗ Του αυτοκινητου ήταν πόσα μέτρα μακρία..ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ. Αναγκαστικά αφου ειχε κίνηση στο άλλο ρεύμα...περνούσαμε και βλέπαμε τα συντριμια..σιγα σιγα-είμασταν στην αριστερή λουρίδα.. (ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ).Το αμάξι διαλυμένο...η μηχανή εκτός πολλά μέτρα μακρία! ΜΕτα απο μερικα μέτρα..παρατηρώ ένα σώμα. Έβλεπα απο την αντίθετη πλευρα..σωριασμένο - έβλεπα απο την πλευρά που ήταν το κεφάλι του. Στην αρχή νόμιζα ότι θα ήταν ο οδηγός και μου έκανε εντύπως (ολα αυτα σε millisec) ότι ηταν κόκκινο το κρανιο του.Μου φάνηκε λοιπόν ότι φόραγε ένα κόκκινο πανί - πως τα λένε μπαντάνες κτλ κτλ. Με την αμέσως επόμενη ανάσα συνειδητοποίησα ότι έβλεπα τα εσωτερικα ενώς κρανίου. Σαν να είχαν κόψει το κεφάλι απο το μετωπο και πάνω!


Δεν ξέρω πως έγινε...δεν ξέρω ποιος έφταιγε..αλλά γαμώ το κέρατο μου αυτό πρέπει να σταματήσει. Στο δρόμο μόνο με το ταξί πήγαμε να τρακάρουμε 2 φορές..και δεν έφταιγε ο ταριφέiρο. Τι θα γίνει ρε μαλάκες.. παρασκευή σαββατο ...ειμαστε on the death run?

Την επόμενη φορά που εσείς θα πάτε να κάνετε μια μαλακία ή ο γκαζοφωνίας φίλος σας ξανασκεφτείτε το.Το θέαμα δεν το έχεις δει ούτε σε splatter ταινία!

5 comments:

 1. Δίκιο έχεις, αλλά αν δεν δεν σοβαρέψει γενικότερα το σύστημα κυκλοφορίας δεν βλέπω να βελτιώνεται η κατάσταση. Μηχανές χωρίς εξάτμιση με κρυμμένες πινακίδες και να πηγαίνουν σαν τρελές μέσα στο κέντρο. Αυτοκίνητα που οι οδηγοί τους προφανώς οδηγούσαν μηχανή και πια δεν αντέχουν την αναμονή και τελικά όλο και κάποιος αθώος ή λιγότερο αθώος την πληρώνει. Όταν κάποιος βρίσκεται αιμόφυρτος στο δρόμο δεν μπορείς να πεις καλά να πάθει ακόμα και αν μισό λεπτό πριν τον είδες να περνά με κόκκινο και να σηκώθηκε σούζα. Λύση αυτήν τη στιγμή; Υποχρεωτικά περισσότερα μαθήματα οδήγησης και όχι θεωρητικά για δίπλωμα(μόνο καθυστερημένος κόβεται στα θεωρητικά) και αυστηρότερα μέτρα για τους ανεγκέφαλους οδηγούς. Τον πιάνεις να περνά με κόκκινο πατημένος, πάρε του το δίπλωμα για μια 5ετία χωρίς δικαίωμα να οδηγήσει και θα δούμε βελτίωση...Φυσικά για τα ΠΣΚ θα βοηθούσε πολύ και το μετρό όλονύκτιο καθώς και βασικές λεωφορειακές γραμμές...

  ReplyDelete
 2. ετσι....απειρα αυστηρος ΚΟΚ που ομως να εφαρμοζεται 100% στη πραξη

  ReplyDelete
 3. Κάτι παρόμοιο είχαν δει φίλοι μου πριν από πολύ καιρό και όντως παιδιά προσοχή, προσοχή και πάλι προσοχή!

  Δεν αξίζει για καμιά φιγούρα/κόντρα και λοιπά να χάσουμε τη ζωή μας ή να γίνουμε αιτία να χαθεί η ζωή κάποιου άλλου.

  Συμφωνώ κι εγώ να γίνει ακόμα πιο αυστηρός ο ΚΟΚ, αλλά να υπάρχουν και τα όργανα που θα κοιτούν και άλλες παραβάσεις και όχι μόνο αν μπει κάποιος σε λεωφορειολωρίδα κλπ..

  Κάθε μέρα βλέπω οδηγοί να παραβιάζουν κόκκινα, stop κλπ αλλά ποτέ δεν είναι κανείς από τροχαία εκεί, αντιθέτως πχ στην Αλεξάνδρας κάθε μέρα τη στήνουν σε κάνα στενάκι για να πιάσουν όσους μπουν στη λεωφορειολωρίδα.

  ReplyDelete
 4. Αυτό το χάλι δεν έχει να κάνει με την εφαρμογή του ΚΟΚ αλλά με την ανυπαρξία εκπαίδευσης στο τιμόνι. Οδήγηση δεν είναι να ανάβεις τη μηχανή και να βάζεις πρώτη, δευτέρα κ.ο.κ., αλλά να κατανοείς τί συμβαίνει γύρω σου ενώ οδηγείς, καθώς και να αντιλαμβάνεσαι τις επιπτώσεις των δικών σου οδηγητικών επιλογών. Η αστυνόμευση είναι συμπληρωματική, δεν μπορεί να αντικαθιστά την οδηγητική ικανότητα.
  Λέω αυτά, ως οδηγός που διέλυσα δύο αυτοκίνητα, τη μία φορά από δική μου μ@λ@κία.

  ReplyDelete
 5. Sadmanivo όντως έχεις δίκιο σε αυτό που λες, δε φτάνει μόνο να μαθαίνουμε να "χειριζόμαστε" το αυτοκίνητο, αλλά να "αποκτούμε" και τη γενικότερη "αίσθηση" της οδήγησης, να προσέχουμε, να "προβλέπουμε" πότε θα κάνει μ@λ@κία ο άλλος και λοιπά..

  ReplyDelete