Saturday, February 10, 2007

Υπερηχητικό ξύρισμα - M3 Nitro - Metrosexual

Ξύρισμα, μια απο τις βασικές καθημερινες; ασχολιές του άνδρα.Για άλλους αδιάφορο, για άλλους ιερό, για άλλους συνήθειο και για άλλους καταναγκασμός. Δεν ξερω τι είναι για μένα αλλά νιώθω καλύτερα όταν ειμαι φρεσκοξυρισμένος παρά μην ξυρισμένες, είναι αυτη η αίσθηση με πιάνει κάτι. Φυσικά και ποιος άνδρας δεν έχει ακούσει το κλασικό - 'Οχι οχι .,.φύγε μακρία δεν μπορώ τα γένια σου ..με πονάς..' , αφου σου αρέσει...χοχοχοχοχο!

Λοιπόν, θυμήθηκα για λίγο την ενότητα Metrosexual στο podcast του Adam Curry όπου μίλαγε για θέματα καλοπισμου των ανδρών με έναν πιο φιλελεύθερο τρόπο, ορισμένες φορές βέβαια το παράκανε μιας και η λεπτομέρεια έφτανε σε επίπεδο gay sexual - εντάξει είπαμε θα κοιτάζουμε τον εαυτό μας αλλα δεν έχουμε και τον απίστευτο χρονο να μετράμε τις κρέμες και τις λοσιον.

Λοιπόν εγω θα μιλήσω για την διαδικασία του ανδρικού brutal ξυρίσματος (προσώπου - πονηρά μυαλά). Εδώ και χρόνια, ουσιαστικά από το πρώτο μου ξύρισμα το οποίο θυμάμαι ακόμα αλλά δεν θυμάμαι πότε έγινε (κάποια γυμνασιακη - λύκειακη φάση αλλά μου διαφεύγει), αφού είχα δοκιμάσει τα απλά ξυραφάκια, και λίγο αργότερα τις ηλεκτρικές ξυριστικες μηχανές, επέλεξα ως όπλο μου, μια 'μηχανη' ας το πούμε μηχανή της Gillete. Υπάρχει λίγο μια ασάφεια εδω.Μηχανές λένε και τις κανονικές ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές, αλλά λέμε και αυτά τα ξυραφάκια με πλαστικό σώμα και τις ανταλλακτικές λεπίδες.

Λοιπόν όπλο όλα αυτά τα χρόνια ηταν το απλο, Gillete Sensor Excel .Μεγαλώσα μαζί της - ανδρωθήκαμε που λενε - πήγαμε στο πανεπιστήμιο, πήγαμε φαντάροι μαζί. Αντικρύσαμε τους καθρέφτες απο δωμάτια πανεπιστημιακης εστίας, απο μισο ερηπωμένα μπάνια σε Ινδό-σπιτα στα West Midlands (λεγε με mordor) - τα λουτρά λόχων στον στρατο και ξανά πίσω στο σπιτι. Και όλα ήταν καλά!

Φαίνεται ότι η τεχνολογία και η βιομηχανία ξυρίσματος έκανε αυτα τα χρόνια τρομερά βήματα.Παράλληλα άρχιζε να σου σπάει τα νευρα το γεγονός ότι τα παλιότερα προϊόντα δεν είχαν support απο τον κατασκευαστή. Ναι ναι όπως πχ και με το παλιό λογισμικό. Τα τελευταία χρόνια το να βρώ εύκολα ανταλλακτικά για το παλιό μου Sensor ήταν λίγο ώς περιπέτεια. Και δεν έχουμε τώρα, και θα φέρουμε τη επόμενη φορά. Άρχιζα να κουράζομαι. Παράλληλα έβλεπα ότι οι νέες μηχανές και σχεδιάσεις ίσως βοηθούσαν λίγο - ολους εμάς τους σαδομαζοχιστές που επιμένουμε - το καλύτερο ξύρισμα είναι κόντρα. - είπαμε brutal καταστάσεις χααχχαχαχα!

Κάποιες φορες σε αναζήτηση ανταλλακτικών ένιωθα σαν orwell -ικος ήρωας ο οποίος έψαχνε μια λεπίδα για ξύρισμα ..με αντάλλαγμα μια πλάκα σοκολάτας ή ένα τετράδιο κτλ κτλ.

Σήμερα σε μια συγκινητική τελετή (ένα ξύρισμα) ήρθε η ώρα να αφήσω την παλιά μου Sensor ...και όλες τις αναμνήσεις (χεεχεχ) και να προχωρήσουμε μπροστά..για ένα καλύτερο και λιγότερο αιματοβαμμένο ξύρισμα.

Αγοράσa λοιπόν την Gillete M3 Power Nitro (οχι δεν ειναι κανένα μοντέλο αυτοκινήτου) είναι το νέο hi tech ξυράφι της Gillete με τριπλές λεπίδες και μηχανισμό που ΔΟΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΕΙ χααχαχχαχαχα!

Χωρίς πλάκα δεν το ήξερα αυτό, νόμιζα απλά θα ήταν οι νέες λεπίδες το νέο χαρακτηριστικό, την βγάζω απο το κουτι..βλέπω ένα πράσινο κουμπάκι το πατάω και αρχίζει να ΔΟΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΕΙ!

Άρα μιλάμε για cyborg ξυράφι. Μοιάζει με κλασικό ξυράφι αλλά μέσα του ζει μηχανισμός δόνησης ο οποίος 'κουνάει' με σκοπό να κάνει εύκολο και ευχάριστο το ξύρισμα σου. Παίρνει μια κανονική μπαταρία.

Ενθουσιασμένος για την Cyborg μηχανή μου, η οποία έτσουξε και λιγο στο πορτοφόλι..αλλα δεν γ@μεις..δονάει έκανα το πρωτο ξυρισμα. Ομολογώ εντυπωσιάστηκα, κοντρα ξύρισμα και ούτε ένα κόψιμο. Επίσης οι δονήσεις που προκαλεί ο μηχανισμός σου αφήνουν μια παράξενη αίσθηση, έχει πλάκα νομίζεις ότι σου κάνουν μασάζ. Ακόμα πιο πλάκα είχε όταν συνειδητοποίησα ότι είχα τελειώσει με το ξύρισμα αλλά είχα την μηχανή πάνω κάτω ...στο πρόσωπο έτσι για την αίσθηση χαχαχα! Αρκετά σημαντικό να πω ειναι ότι πάνω στις τριπλές λεπίδες έχει κάποια στρώματα ουσιών - σαν σαπούνι κτλ κτλ το οποιο κάθεται στην επιδερμίδα σου αφού περάσει πρώτα το ξυράφι. Ακόμα και αν κοπείς - που πραγματικα είναι δυσκολο μιας και τα ξυράφια είναι αρκετα φιλικά - η ουσία αυτή επικαλύπτει την επιδερμίδα μετά το πιθανό κόψιμο. Η αίσθηση μάλιστα που σου αφήνει ακόμα και όταν πλυθείς είναι ιδιαίτερα καλή.

Λοιπόν..αυτα..για την metrosexual στιγμή μου..μάγκες ΚΑΛΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ!


2 comments:

 1. Από τότε που αγόρασα την Philips HQ7782 Coolskin ησύχασα από τα ξυραφάκια.

  Την συστήνω ανεπιφύλακτα.

  ReplyDelete
 2. Καταρχήν να προσέξεις την τάση σου προς τις δονήσεις...

  Εγώ έχω να ξυριστώ με ξυράφι πάνω από χρόνο. Χρησιμοποιώ έναν τρίμμερ(ναι δεν είσαι μόνο εσύ μετροσέξουαλ :P ) που αφήνει πάντα λίγο. Εκτός του ότι μου αρέσει όποτε ξυριζόμουν με ξυράφι το δέρμα μου γινόταν χάλια για 1-2 μέρες...

  Λες να δοκιμάσω τον δονητή;;;

  ReplyDelete