Friday, February 23, 2007

Enlightment...

Κατα πάσα πιθανότητα οφείλεται στον πυρετό ο οποίος με έχει καταβάλει, αλλά νιώθω μια τεράστια διαύγεια σκέψης και λογικών συμπερασμάτων, καθώς σαρώνω το παρελθόν μου και ονειρεύομαι το μέλλον μου. Είναι οι πράξεις τα θέλω και οι σκέψεις μας που μας κάνουν διαφορετικούς. Ότι και να κάνουμε ότι και να θυσιάσουμε ο καθένας μας διατηρεί μια εσωτερική ισορροπία η οποία τον οδηγεί σε αυτό που προστάζουν τα όνειρα του, οι φιλοδοξίες του..τα θέλω του. Ακόμα και οι πιο αδύναμοι άνθρωποι με χαμηλή αυτο εκτίμηση και χαμηλό εγωισμό έχουν τέτοιες directives. Η ζωή είναι ένα δυναμικά μεταβαλλώμενο σύστημα και εμείς προσπαθούμε να πολεμήσουμε - να το κάνουμε manipulate για να το φέρουμε στα μέτρα μας..εκεί που ο κρυφός μας ευατός θέλει - ο άλλος μας εαυτός - ναι αυτός που έχεις εσωτερικους διαλόγους κάθε μερα.

Ο καθένας μας ειναι σε θέση να προσδιορίσει την θέση του σε αυτή την ζωή, ο καθένας μας πάντα ξέρει τι θέλει απο την ζωή. Ο καθένας μας αναπωλεί το παρελθόν και συνεχίζει να ζητάει για το μέλλον. Ακόμα και αν τα πράγματα δεν ήρθαν τελικά όπως τα ονειρευόμασταν ..κάποια στιγμη αναρωτιόμαστε..ήταν μήπως η ατυχία , οι αναποδιές της ζωής ότι δεν έκατσε η κατάσταση ή μήπως δεν τα κατάφερα μήπως δεν ήξερα τι θέλω, μήπως χάθηκα στην πορεία.Ίσως αυτό ειναι ένα ερώτημα που ολοι σχετικά συχνά προσπαθούμε να απαντήσουμε. Και καλά κάνουμε, είναι το αίσθημα της αυτο συντήρησης και του προσδιορισμού μας στην ζωή.

Με βάση ολα αυτά, 2 άνθρωποι με βάση την διαφορετικότητα τους έλκοντε γιατί είναι ο νόμος της φύσης.Αυτή η έλξη όμως δεν είναι αιώνια γιατί είναι ψεύτικη. Συνήθως η ελξη δημιουργεί μια τεράστια έκρηξη και ξανά ερχόμαστε ξέχωρα. Γιατί είμαστε διαφορετικοί, ότι και να κάνουμε είναι ένδειξη ότι πορευόμαστε με τις δικές μας directives και μοναδική συντροφιά θα έιναι τελικά ένα άτομο το οποίο ουσιαστικά και όχι φαινομενικά θα συμμερίζεται τις ιδιες more or less directives!

Στην διαφορετικότητα λοιπόν όλων και φυσικά στις φιλοδοξίες όνειρα του καθένα, στο δρόμο μας πάντα θα υπάρχουν στιγμές που θα αυτο προσδιοριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις directives μας, αλλά κατα πάσα πιθανότητα δεν θα παρακλείνουμε ποτέ απο αυτές γιατι είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Κάθε μας ενέργεια κάθε μας εμπειρία κάθε μας πράξη μαρτυρά τον πραγματικό μας χαρακτήρα - πτυχές του.

Δεν ξέρω μπορεί να τα έχασα αλλά θα κεράσω τον εαυτό μου ένα ποτάκι για σκοτώσω τα μικρόβια! Καλή πορεία σε όλους...

7 comments:

 1. εγώ ένα ξέρω..τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του, ο άνθρωπος καλείται να τις περάσει μόνος του..κ χωρίς πάντοτε να το'χει επιλέξει ο ίδιος..

  ReplyDelete
 2. Πρώτα από όλα... περαστικά!
  Μετά ... και μοναδική συντροφιά θα είναι τελικά ένα άτομο το οποίο ουσιαστικά και όχι φαινομενικά θα συμμερίζεται τις ιδιες more or less directives!... ναι έτσι είναι, σχέσεις μεταξύ αυτών που έχουν ανάλογη κοινωνική και διανοητική στάθμη, κοινά ενδιαφέροντα, συμβατές αρχές είναι εκείνες που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διατηρηθούν στο χρόνο.
  Κάποιες τέτοιες σχέσεις, ακόμα και αν στην αρχή έχουν μια σεξουαλική υφή, μετατρέπονται με τον καιρό συνήθως σε φιλικές ή αδερφικές.
  Αρέσει δεν αρέσει, έτσι είναι όμως.
  Είτε ζεις την έκρηξη, χωρίζεις και ξανα ψάχνεις την έκρηξη...
  είτε ζεις την σταθερότητα, παραμένεις μαζί και καταλήγεις να μοιάζεις στον σύντροφό σου, σαν να είστε αδερφάκια.

  Έπεσε ο πυρετός;

  ReplyDelete
 3. @ vista διαφωνώ με οσα λες. Δεν έχω βιώσει την κατάσταση αδερφάκια ποτε παρα μονο εκρηξηεις οι οποιες χάθηκαν χωρίς ουσία και χωρίς αποτέλεσμα. Δεν ανήκω μάλλον στους εκρηκτικους τυπους..αλλα νομίζω ότι πια εχω διαμορφώσει τα θέλω μου :)

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Pari η κατάσταση που σου περιέγραψα δεν είναι θεωρητική. Αρκετές περιπτώσεις ξέρω από το παρελθόν και όχι μόνον το δικό μου.
  Περαστικά

  ReplyDelete
 6. Πιστεύεις πως στην ηλικία σου – θεωρώντας πως έχεις μπροστά σου ακόμα πολλά να ζήσεις - ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις και μάλιστα δεν θα παρεκκλίνεις ποτέ από αυτό;! Μην είσαι τόσο προστατευτικός με τον εαυτό σου και τόσο αυστηρός με όσους θα προσπαθήσουν να σε προσεγγίσουν στη ζωή.
  Κατά τα άλλα βρίσκω εξαιρετική τη φιλοσοφική έκθεση ενός geek με πυρετό :-)
  Περαστικά σου Coach.

  ReplyDelete
 7. @ VOUTS
  Η απάντηση είναι ναι! : )

  ReplyDelete