Saturday, July 22, 2006

Μου χαλάτε την δυτικοπροαστείτικη αισθητική ...βλάκες!

Περπατάς στον ωραίο πεζόδρομο του ωραίου δυτικου προαστείου που μένεις! Οι καφετέριες γεμάτες με σχολιαρόπαιδα μέσα στην καλή χαρά, ζευγαράκια με ένα άγχος στο πρόσωπο για το πότε θα πάνε διακοπές, μεσήλικες και υπερήλικες βολτάρουν δεξιά και αριστερά....μια νύχτα ήρεμη για όλους αυτούς που ακόμα ειναι στην πόλη...για όλους εμάς. Οι γνωστοί δυτικοπροαστείτες κάγκουρες με φτηνο άμαξα της κακιάς ώρας κακής ποιότητας ηχητικά συστήματα να σου θυμίζουν οτι και αυτοί είναι μέρος της κατάστασης..ειναι αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας..πράγματι είναι. Οδηγοί λεωφορείων τελικιασμένοι για το τελευταίο δρομολόγιο, περιπτεράδες να βαριούντε την ζωή τους καθώς δίνουν ρέστα για ενα πακέτο malboro, νέοι και νέες με ενα έντονο βλέμμα να σκανάρουν τους ομοιους τους..δεν μπορεί δεν μπορεί να εχουν πάει ολοι στα νησια...δεν μπορεί κάποιος θα έχει μείνει εδώ. Κάπου μέσα σε αυτό τον πίνακα και εγώ να παρατηρώ..και να περπατώ αδιάφορα..

Αλλά κάτι μου χαλάει αυτη την εικόνα..ναι την δυτικοπροαστείτικη εικόνα μου. Κάτι που με κάνει να θέλω να κάνω εμετό. Στον πεζόδρομο σε κάποιες γωνίες άσχημα ξυλινα η προκατ .κυβάκια...γεμάτα με χαρτινες κακής ποιότητας φωτογραφίες. Έχουν χρώμα μπλε πρασινο κόκκινο.Είναι οι γνωστές φάτσες, οι γνωστοί βλάκες που θα πολεμήσουν σε λίγες μέρες για τις δημοτικές εκλογές. Είναι οι ίδιοι απο τότε που γεννήθηκα ..εγω ο μικρός δυτικο προαστείτης ..αυτούς ακούω..τους ίδιους μαλάκες!
Το photoshop κάνει θαύματα , τα χαμόγελα να εμπνέουν εμπιστοσύνη, και κάτω απο το πρόσωπο και ενα μύνημα...συνήθως με λέξεις γνωστές 'μαζί, πάλι, αρχή '.

Μου έρχεται να πάω και να το σπάσω με εκνευρίζει, κάποιοι πιτσιρικάδες έχουν φροντίζει να το κανουν μαυρο με spray...μου την σπάνε αυτα τα κωλόπαιδα..που πολλοι δεν έχουν ουτε ταλέντο ..και νομίζουν οτι κάνουν γκραφιτι - και καλά νέος τρόπος έκφρασης τα πιο πολλά που βλέπω ειναι απλά άστοχα. Παρόλα αυτα εδώ θα κάνω μια εξαίρεση. Μαλακισμένες ζωγραφίες αλλά δεν έχει σημασία και το σπιτάκι αυτό με τα ποστερ κάποιου βλάκα ειναι το ίδιο μαλακισμένο για μένα!

Ειναι εκεί κάθεται με χειμωνιάτικο κουστούμι (τουλάχιστον φόρα κανενα καλοκαιρινό ρε βλάκα) σε διπλανή καφετέρια στο σπιτάκι..με τις φωτογραφίες του...η γυναίκα δίπλα...και μερικά κομματόσκυλα..ίσως και τοπικοί μικρομεσαίοι δυτικοπροαστείτες πιστολάδες. Είναι και κάτι πιτσιρικάδες μοιράζουν κακης ποιότητας φωτοτυπίες..με το site του potential δημάρχουν.Μετριότητα... εχουν βάλει το font size 40x underlined και εχουν τυπώσει το url...Ενας γιάννης περπατητής να δεσπόζει στο τραπέζι και ο potential δήμαρχος να χαιρετάει..

Τα πεζοδρόμια ειναι κατεστραμένα..τα φιάχνουν ξανά...οι πλατείες ειναι σαν εργοτάξια..γιατι και αυτά τα φιάχνουν ξανά!
Ειναι οι ίδιοι και οι ίδιοι τόσα χρόνια...αυτοί που βγαινουν στις καφετέριες να σε χαιρετήσουν...που σκυλοβρίζοντε σε δημοτικά συμβούλια..που τους κατηγορούν για ρεμουλες και έχουν μερικά δικαστήρια στην πλάτη τους...αυτοί που γεμίζουν τον πεζόδρομο που κάνω τον αδιάφορο περιπατο μου..με κλουβάκια ..και τις φάτσες τους σε χάρτινα ποστερ δεμένα στα δένδρα...

ειναι αυτοί που μου χαλάνε την δυτικοπροαστείτικη αισθητική μου....ναι ναι ακόμα και αυτή...

αντε γεια ρε... 1 χαρτί κομμένο στα 4 θα πάρετε απο μένα...

2 comments:

  1. Ξεκίνησα ένα blog μόλις πριν λίγο. Πριν το κάνω, έριξα μια ματιά σε θέματα, με τα οποία θέλω να καταπιαστώ, κι είδα αυτό το post σου. Μαζί είμαστε. Αρκετά με τους ηλίθιους που μας περνάνε ακόμα πιο ηλίθιους και ζούμε μια χαρά κι ηλίθια όλοι ! Όλα στη φόρα

    ReplyDelete
  2. Ξεκίνησα ένα blog μόλις πριν λίγο. Πριν το κάνω, έριξα μια ματιά σε θέματα, με τα οποία θέλω να καταπιαστώ, κι είδα αυτό το post σου. Μαζί είμαστε. Αρκετά με τους ηλίθιους που μας περνάνε ακόμα πιο ηλίθιους και ζούμε μια χαρά κι ηλίθια όλοι ! Όλα στη φόρα

    ReplyDelete