Saturday, October 15, 2005

Sony VAIO αχ αυτός ο έρωτας! bIG story!

Θα πώ μία ιστορία σήμερα, έχει διάφορες προεκτάσεις χιουμοριστικές και καταναλωτικές. Η ιστορία είναι πραγματική και η ήρωιδα μας της οποία δεν θα αποκαλύψω την ταύτοτητα μιας και τα μαγαουλάκια της κοκκινίζουν απο ντροπή και γελάει όταν λεω την ιστορία. Όλα είναι αληθινά τα οποία θα εξιστορήσω. Την ηρωίδα μας θα την αποκαλέσουμε Ε , και είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα (δεν αποκαλύπτω τιποτα παραπάνω).Ο δεύτερος ήρωας ένα πανέμορφο Sony VAIO laptop.

Ακριβώς πριν 1 χρόνο η Ε θέλησε να αναβαθμίσει τον υπολογιστή της. Επειδή ακόμα είναι στον μαγικό κόσμο της ακαδημαικής- πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (δεν αποκαλύπτουμε επίπεδα) και γενικά ήταν και είναι σε κατάσταση που άλλαζε χώρο διαμονής η λύση του φορητού υπολογιστή φαινόταν σαν την πιο σωστή και ευέλικτη.

Πράγματι το είχε πάρει απόφαση ότι θα άφηνε πίσω το παλιό μικρό desktop το οποίο όπως δήλωνε ήταν συναισθηματικά δεμένη ...την καταλαβαίνω και εγω είμαι δεμένος με το PC μου κατα κάποιο τρόπο΄΄και ας βρίσκω τρόπους να το βιάζω είτε σε επίπεδο hardware ή software πολύ συχνα! Είναι αυτό που λέμε πες μου τι είσαι ; το πουτ@naki μου χεχεχχε!

Έρχεται η στιγμή η Ε έχει κάνει όλη την απαραίτητς προετοιμασία απο το οικονομικό συμβούλιο της οικογένειας και ο υπουργός οικονομικών της δίνει το ΟΚ να πάει σε δημόσιο διαγωνισμό και να ψάξει μειοδότη χεεχε!

Ε->'Πάρι ήρθε η ώρα να αγοράσω το laptop που έλεγα'
Π-> 'Εξαιρετικά δώσε μου 1 μέρα να κάνω μια έρευνα αγοράς για να σου πώ επιλογές,παρόλα αυτά πές μου οικονομικά που θα κινηθούμε!'
Ε-> 'Ε ξέρεις όχι τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή καλό αλλά τα χρήματα παίζουν μεταξυ 1000-1200 ευρώ'
Π-> ' Εντάξει λογική τιμή για ενα laptop το οποίο θα σου κάνει την δουλειά σου αφου δεν έχει και πολλές απαιτήσεις, ότι και να πάρουμε σίγουρα θα σε ενθουσιάσει απο πλευράς επιδόσεων μιας και θα είναι καλύτερο απο το παλίο deskop σου΄'
E->'Οτι και να λες εγώ είμαι συναισθηματικά δεμένη με το desktop μου'
Π-> ' Εντάξει εντάξει'

Αυτή ήταν η αρχή. Λόγια του αέρα είμαι συναισθηματικά δεμένη.Η Ε είναι ένα άτομο το οποιο δεν ασχολέίτε με την πληροφορική σαν επιστήμη παρόλα αυτά μπορούσες να την χαρακτηρίσεις σαν average Joe user. Απο την στιγμή βέβαια που 'έκανε' παρέα μαζί μου μάλλον η κατάσταση άλλαζε. Κάθε τι καινούργιο που έβλεπε γενικά την απασχολούσε..έδινε σημασία σε συμβουλές και tips για καλύτερη χρήση του υπολογιστή, εθιζόταν στην χρήση του Internet . Με άλλα λόγια εμφάνιζε σημάδια techno-junkie! Μια χαρά μια χαρά!

Αφού έκανα ερευνα αγοράς μιλούσαμε για μάρκες. Όταν άκουσε Acer δεν είπε τίποτα δεν έιχε άποψη απλά κάποια στιγμή είπε 'ωραία Acer let it be, σιγά εγώ δεν ενδιαφέρομαι για μάρκες μόστρες μια χαρά είναι'. Ναι πράγματι θα είσαι μια χαρά της λέω καθώς έπινα τον καφέ μου παρόλα αυτά δυστηχώς ή ευτυχώς υπάρχουν κάποιες μάρκες και κάποιοι υπολογιστές οι οποίοι πραγματικά είναι άλλο πράμα, άλλο επίπεδο σε μαγευουν απο τον τρόπο που είναι φιαγμένοι έχουν προσωπικότητα έχουν ποιότητα κατασκευής. Δεν φάνηκε να καταλαβαίνει τι της έλεγα. Εξάλλου μετά επανήλθα και εγώ απο την Νιρβανα της περιγραφης Sony VAIO χεχεχ και της είπα '¨οπως και να έχει και αυτό που αποφασίσαμε είναι μία χαρά και θα είσαι ευχαριστημένη'. ωραία...σύντομα λοιπόν θα πάμε να τα δούμε και να το αγοράσουμε!

Η μεγάλη μέρα έφτασε, είχα κάνει την ερευνα αγοράς με τα λεφτά μετρημένα είχα καταλήξει. Γενικότερα είχα αποκτήσει μια καλή γνώμη για τα Acer. Είχαν φτηνή τιμή, ήξερες τι αγόραζες κακά τα ψέματα αλλά γενικά όσα είχαν περάσει απο το χέρι μου και πιστεψε με αναγνώστη πέρασαν διάφορα μιας και έκανα και τον Bob τον μάστορα στην εστία στο πανεπιστήμιου (ΔΩΡΕΑΝ....το ονόμαζα κοινωνικό έργο χεχεχ).

Πάμε λοιπόν στο Πλαίσιο (οχι δεν παίρνω ποσοστά απο το Πλαίσιο) σε γενικά ΠΛΑΙΣΙΑ χεχε είμαι ευχαριστημένος πελάτης. 4ος όροφος laptop , ωραία μαγική εικόνα όλα τέλεια τέλεια τελεια. Ο υποψήφιος προς αγορά υπολογιστής ήταν ακριβώς φάτσα κάρτα. Τα χαρακτηριστικά του μία χαρά! Τον βλέπει αρχίζω να τη παρατηρώ απο εκείνη την στιγμή και πέρα. Τον περιεργάζεται δεν την βλέπω να ενθουσιάζεται αλλά σίγουρα της αρέσει η ιδέα οτι θα γίνει δικό της μετά απο λίγο. Καθώς την αφήνω λίγο να δεί εκει παραδίπλα ίδια μοντέλα της Acer πάω παραδίπλα να χαζέψω! Εκει αρχίζουν όλα!

Νιώθω μαγνητισμένος, ένα νεας κατηγορίας SONY VAIO έχει φτάσει 15 αρα οθονη black matrix ήταν μακράν καλυτερο όλων δίπλα ..όλα τα άλλα μοιάζανε φτωχοί συγγενείς. Αρχίζω και το παρατηρώ βλέπω χαρακτηριστικά..άχχ λέω απο μέσα μου μερικά πράγματα θα είναι πάντα έτσι..απλά θα σε μαγνητίζουν! Το έπιανα να δω ποιότητα κατασκευής..τα λεγόμενα κρατήματα όπως λέω. Βέβαια..μετά απο λίγο λεώ..ασε μόνο να το κοιτάς είναι για την ώρα. Στην τσέπη σου έχεις 20 ευρώ και μάλλον για τους επόμενους μήνες τα 8.62 euro της μαμάς πατρίδας δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν να το πάρεις. Κοίτα καλά για τον ύπνο σου! Καθώς είχα βυθιστεί σε αυτές τις σκέψεις νίωθω την Ε δίπλα μου. Με την άκρη των ματιών την πιάνω φευγαλέα να περνάει απο εκεί την είχαν αφήσει και με βήμα γρήγορο να έρχεται κοντά μου αλλα..guess What...δεν ερχόταν σε μένα ΑΠΛΑ ΕΙΧΕ ΜΑΓΝΗΤΙΣΤΕΙ!χεχεχ

Κάθεται μπροστά απο το VAIO που ζαχάρωνα και βλέπω εκφραση θαυμασμού! Το πρόσωπο της ελαμψε και ήταν σαν να έλεγε..ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ..ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ TI ACER και ΜΑΛΑΚΙΕΣ! χεχεχεχε!

Έρχεται κοντά παρατηρεί την οθόνη το ακουμπάει βλεπει την διαφορά στην ποιότητα στο πως δουλεύει πως ακουγεται..και τότε της λεω στο αυτί..' Ε ..ε αυτό είναι άλλη φάση είναι η εξαιρέσεις που σου έλεγα, έλα άστο πάμε δίπλα να ρωτήσουμε για το ACER' .όχι λεει κάτσε λίγο. Ε δεν ήθελα και εγώ πολύ. Αφού δεν κατάφερα να την επαναφέρω σε κατάσταση ACER με την πρώτη τα παρατάω και σαν πωλητής αρχίζω να περιγράφω το VAIO και να λεω διάφορα. Δεν είχε σημασία βέβαια τι έλεγα η Ε είχε μαγνητιστεί!

Μετά απο μισή ώρα στο καφέ παραδίπλα στην Κάνινγκος είε στα χέρια της το φυλλάδιο με τις τιμές και χαλβάδιαζε με μελαγχολία το VAIO και τα 2000 ευρώ του! Κάθε φορά που κάναμε αναφορά στο Acer έλεγε ένα ξερό 'A' ενώ στο άλλο έλεγε ότι αυτό θέλει! Τελικά μετά απο λίγο λέει 'πρέπει να κάνω κάτι και ο 'υπουργός οικονομικών' να μου δώσει και άλλα κονδύλια'.χεεχε! Και έτσι και έγινε ο υπουργός της έκανε την χάρη και μετά απο λίγες μέρες έγινε δικό της!

Ήταν πραγματικά υπέροχο..αψεγάδιαστο δούλευε εξαιρετικά και έκανε τον ιδιωκτήτη του υπερήφανο! Η 'Ε' είχε ενθουσιαστεί! Ξαφνικά ξέχασε το παλιό της PC και ο συναισθηματικός δεσμός είχε γίνει έρωτας για το νέο απόκτημα!

Ο καιρός περνούσε και όλα ήταν καλά βέβαια η Ε είπαμε καλή και ωραία ΑΛΛΑ δεν είχε δώσει σημασία σε κάτι που της είπα όταν πρωτοπείρε τον υπολογιστή στα χέρια της.
'Ε πρόσεχε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέλει φροντίδα και προδερμ!'..ναι ναι θα το προσέχω ορκιζόταν. Δεν έλεγε ψέματα προσπαθούσε ΜΕΧΡΙ που μια σχετικά μαλακισμένη μέρα γκαντεμομέρα έγινε ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ! Τους αποκαλώ βιασμούς γιατί ήταν αρκετά μεγάλες καταστροφές!


1. Το precious αφηνεται μονο του δίπλα σε ένα κερί σε ΛΑΘΟΣ θεση και επειδή μάλλον και το κερί μαγνητίστηκε απο το VAIO θέλησε να το γλήψει! Μετά απο μισή ώρα η Ε στα όρια νευρικού κλονισμού βλέπει στην αψεγάδιαστη μεχρι τοτε Black Matrix οθονη του VAIO μια ΤΡΥΠΑ απο πίσω!Άντε γεια καλη χρόνιά χαιρετίσματα στην εξουσια! 2000 ευρω και να έχουν ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ο καθενας θα εφτανε σε σημείο παρολογισμου! η Ε έφτασε κοντά του, κόστισε αρκετά! Εδω αρχίζει να ξεπληρωνει βεβαια η ιστορία SONY!
Μέσα σε μιση ώρα είχαμε βρει πληροφορίες για το service στο Βελγιο..τηλεφωνα πληροφορίες support. Άψογα.. ο Ασθενης έπρεπε να γινει καλά μετά απο 2 μέρες η DHL παρέλαβε το βιασμένο VAIO . Μέσα σε λιγότερο απο 10 μέρες αν θυμάμαι καλα..είχε γυρίσει πίσω! Και όμως εκεί που θα περίμενε κανείς να κοστισει τουλαχιστον 1000 ευρω μονο η οθονη η επισκευη κοστισε καπου 100-150 ευρω αφου αλλάχτηκαν κάποια πλαίσια και ήταν σαν καινούργιο...οι κρύσταλοι δεν είχαν καταστραφεί!

Η 'Ε΅' ηταν πια happy again. Και όλα ήταν καλά! Η Ε συνέχισε να το χρησιμοποιεί ευχαριστημένα αλλά και να το πιέζει οσο αναφορά λίγο τις συνθηκες λειτουργίας!
Είχε ξεχάσει βέβαια μια άλλη μεγάλη συμβουλή. ' Ε μην έχει ποτε κοντά νερό πορτοκαλάδες καφέδες στο precious'. ΟΚ οκ....

Δυστηχως η κακιά στιγμή βιασμός νουμερο 2 ήρθε πριν μερικούς μήνες . νερό...το υγρό της ζωής για εμάς τους ανθρώπους..το υγρό του θανάτου για τα laptop χεχεχε!
Το Vaio πέθανε! δεν ήμου εκεί να να βιώσω τον δεύτερο κλονισμό της Ε..φαντάζομαι βέβαια! Το ήξερε το παιχνίδι. Δεν ξέρω πως τα κατάφερε και το VAIO γυρίζει ξανα απο το Βελγιο με νεα μητρικη πάνω χωρις να πληρώσει τιποτα..εγγύηση ..αυτά είναι!

Όλοι ξέρουμε οτι αμα αρχίσουν οι κατσαβιδιές και οι αλλαγές στα laptop τότε έχει αρχίσει γι'αυτα η αντίστροφη μέτρηση είναι τραυματισμένα! Πράγματι μετά απο 15 μερες λειτουργίας αφου ήρθε απο Βελγιο - Γαλλια ψιλο τα επαιζε...ο ηχος δεν επαιζε τα ηχεια κτλ κτλ!

η Ε είχε απογοητευτεί! Πλήρωνε για τα καλά την απροσεξία της αλλά και την ατυχία της!
Βέβαια είπαμε SONY 2000 euro εσκασε...τελικά ρε παιδιά μερικες φορές κάποιες εταιρίες απλά σε αφήνουν άφωνο!
ξανά ταξίδι στο εξωτερικό και μετα απο 15 μερες (εδω αργησαν λίγο) και 1 τηλεφωνημα παραπονου γιατι δεν το φιαχνουν στην ώρα τους ....τι έγινε! εδω και 1 εβδομάδα η E έχει στα χέρια της έναν ολοκαίνουργιο VAIO!

Αχ έρωτας...και μετά με ρωτάνε τι laptop θα πάρω...ε νομίζω έχετε καταλάβει!
οσο για την Ε είναι ευτυχίσμένη και φυσικά το φυσάει και δεν κρυώνει αφού
ψάχνει μέχει και πλαστικό περιβλημα για το precious να το βάζει οσο δεν το χρησιμοποιεί! χεχεχχε!

Αυτά είναι άμα καείς μαθαίνεις..ΕΛΠΙΖΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΣΙ αγαπητη 'E';

Καλοδούλευτο!

2 comments:

  1. Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο τίτλος της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της SONY. Like No Other! ;-)

    ΟΚ τι να λέμε τώρα. Σε ποιότητα κατασκευής οι αθρώποι (χωρίς ν, τόνος στο "ω") δεν παίζοντε!

    Θυμάσε το υποφορητό που είχαμε δει στο Λονδίνο; Αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά! Χεχε!

    ReplyDelete
  2. Η τεχνολογία του χθες (Apple) στο φορητό σας σήμερα (Sony)...

    ReplyDelete