Sunday, September 18, 2005

Αρχάγγελος 2005 Air Show - Been there! ’ντε γεια!

Καταρχήν να πω το εξής.Όποιος ενω είχε την ευκαιρία και ΔΕΝ ήρθε προσωπικά πιστεύω ότι έκανε Μέγα λάθος.Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά διοργανώθηκε στην χώρα μας ενα air show αντάξιο και ίσως καλύτερο σε μερικά σημεία (θα εξηγήσω γιατί) των μεγάλων ευρωπαικών. Πρέπει λοιπόν να δώσω τα εύσημα στην Πολεμική Αεροπορία και στην ηγεσία της γιατι πείρε αυτή την πρωτοβουλία και οργάνωσε πολύ καλά (για πρώτη φορά η διοργάνωση ήταν άψογη) τις διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την σημερινη 18/9 μέρα.
Σίγουρα ο κόσμος έχει να τονίσει μερικά προβλήματα τα οποία θα αναφέρω παρόλα αυτά νομίζω οτι δεν ήταν τοσο τραγικά και θέλω να πιστεύω οτι οι θεατές θα έχουν να θυμούντε πολλά απο αυτή την μέρα και όχι την όποια ταλαιπωρία υπέστησαν μέχρι να φτάσουν.

Ξεκίνησα κατα τις 8 έφτασα στον σταθμό Λαρίσης, ήμουν τυχερός το τρενο για χαλκίδα ήρθε αμέσως. Ο ΟΣΕ δυστηχώς δεν είχε βάλει τόσα πολλά εξτρα δρομολόγια για την Οινόη (διπλα στην ταναγρα) οπότε ο κόσμος απλά έπρεπε να περιμένει τα τρενα της γραμμής. Ο κόσμος ήταν αρκετός αν σκεφτείς οτι μαζευτήκαν τελικά γυρω στις 60-70 χιλιάδες τα τρενα γέμιζαν γρήγορα και μέσα ηταν λιγο στριμωγμένα. Αλλά εντάξει τι να λέει στα λεο της Αθήνας έχω φάει χειρότερο πίξημο. Μετά απο 45 λεπτά κατεβαίνουμε στην Οινόη όπου επικρατεί ένας μικρός χαμός 200-300 άτομα σε αυτό τον μικρό σταθμό πρέπει να επιβιβαστουν σε ενα μικρό τρενάκι προαστιακού (2 βαγόνια) για να φτάσουν στην είσοδο της ΕΑΒ και του αεροδρομόιου της Τανάγρας. Οκ με το πρώτο τρενάκι δεν την πάλεψα δεν μπόρεσα να μπω..μετά απο δέκα λεπτά με την δεύτερη φουρνιά τα κατάφερα. 4 λεπτά δρόμος και ΝΑ ΜΑΣΤΕ στην ΕΑΒ.Πραγματικά τεράστιες εγκαταστάσεις τεραστια υπόστεγα εργασίας , το κοινό είχε την ευκαιρία να μπει σε ένα απο τα μεγαλύτερα και να παρακολουθησει απο απόσταση αναπνοης την διαδικασία αναβάθμισης των Mirage2000 σε Mirage 2000-5, σίγουρα κάτι που δεν βλέπεις σε πολλά airshow.Μαχητικά γυμνά χωρίς κινητήρες..άλλα να είναι μόνο ΒΙΔΕΣ εντυπωσιακό. Περπάτημα λίγο ακόμα ανάμεσα σε τεράστια κτήρια...και ξαφνικά ζευγάρια f16 Mirage2000 και F4e Phantom να τσιρήζουν πάνω απο το κεφάλι σου ..με ελιγμούς αερομαχίας και προσβολής εδάφους...το SHOW είχε αρχισει επίδειξη αερομαχίας...δεν μπορείς να πιστεψεις πωε κινούντε αυτά τα τέρατα στις 3 διαστάσεις ..αλλάζουν θέση ..ανεβαίνουν κατεβαίνουν και φυσικά απορείς ο άνθρωπος μεσα πως μπορει και αντέχει τις μεταβολές της επιτάχυνσης της βαρύτητας και συνάμα να πρέπει να καταδιώξει τον αντίπαλο ή να κάνει προσβολή.

Το κομμάτι της Π.Α κράτησε αρκετά και όλα τα μαχητικά της μας έδειξαν τι μπορούν να κάνουν στα χέρια των ελλήνων Πιλότων. Περπατάς και σε μικρή απόσταση το f16 να αυξανει ταχύτητα με ενεργοποιημένη την μετάκαυση...ο αέρας είχε αρχισει να μυρίζει Κυροζίνη..καύλα!

φτάνουμε ..με γρήγορο τρέξιμο στην περιοχή του αεροδρομιου μιας και το show της Π.Α γινόταν ολο και πιο έντονο...το αεροδρόμιο ειναι μια ΤΕΡΛΣΤΙΑ περιοχή δεν το φανταζόμουν τοσο μεγάλο. Μαχητικά ελικότπερα και πληρώματα μέσα σε ειδικα διαμορφωμένους χώρους να περιμένουν το κοινό ..τις αδηφάγες φωτογραφικές μηχανές και φυσικά την ανθρώπινη περιέργια.

Ανέβασα μερικές φωτο απο τις πολλές που έβγαλα..πρέπει να ευχαριστήσω τον φιλο μου τον Κώστα (Master Li mu Bai Blog) γιατί μου δάνεισε την ψηφιακή του...εγώ είπαμε είμαι ακόμα ένας φτωχός φανταρό developer που γράφω κώδικα για 8.62Ε τον μήνα.

επι 6 ώρες παρακολουθουσα το show ..και έτρεχα δεξιά και αριστερά για πάρω φωτογραφίες απο τους πάντες...έκανα σαν ΜΙΚΡΟ παιδάκι με ένα χαμόμεγλο στο πρόσωπο..λες και βρισκόμουν στον παιδικό και εφηβικό μου παράδεισο (ναι ναι είμαι και εγω ένας απο τους πολλούς που έχουν λόξα με τα αεροπλάνα).

Απο τα διάφορα show έχω να ξεχωρίσω το Ολανδικο F16 MLU με τον τύπο να ζωγραφίζει στον αέρα και να ρίχνει μερικά flare έκλεψε τις καρδιές του κοινού.Το βέλγικο f16 αρκετά εντυπωσιακό....οι προσπάθειες των f16 μου φάνηκαν πιο...θεαματικές σε σχέση με την ΑΓΑΠΗ μου το Mirage2000...μάλλον τα χαρακτηριστικά του f16 το κάνουν πιο θεαματικό για μανούβρες και εφε σε τόσο ύψος. Αρκετά θεαματικό το βρετανικό Harrier ενω.....όταν ήρθαν τα Eurofighter Typhoon και Rafale ολοι πείραν μια γεύση για το τι θα πει ΥΠΕΡΕΥΕΛΙΚΤΑ μαχητικά..ειδικά ο γάλλος με το Rafale ήταν τρομερός..μετά απο loop κατεβάζει τροχους πέδησης και προσγειώνεται..εντάξει μεγάλε άντε γεια!

Τα ακροβατικά σμήνη ηταν 3 πολωνικό , ιταλικό και ισπανικό..ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ οι φίλοι μας οι ιταλοί απεδειξαν οτι δεν τους χαρακτηρίζουν άδικα το καλύτερο και πιο τρελλό σμήνος. όλος ο κόσμος άνοιξε το στόμα και κοίταγε...ολε ολε ολε..και στα ηχεία ΠΑΠΑΒΑΡΟΤΙ...ΕΙΠΑΜΕ show οχι μαλακίες..

Βασικά μπορώ να γράφω ώρες αλλά είμαι πτώμα..και με έκαψε και ο ήλιος 8 ώρες στον ήλιο..ομορφη μέρα ωραία εμπειρία μπορώ να μιλάω και να γράφω ώρες.

Μερικά μαλακισμένα:
Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ο έλληνας ειναι μαλάκας..γιατι πετάει μπουκάλια ...πλαστικά κάτω ..στα @@ του...δεν σκέφταται ότι κάποιοι θα χωθούν να τα μαζέψουν ...60 χιλιάδες κόσμος κατάφερε να κάνει μπουρδέλο την κατάσταση με σκουπίδια..ΕΛΕΟΣ

Ο κλασικός ο μαλάκας ο έλληνας δεν σεβεται καθόλου ολους αυτους που θελουν να φωτογραφίσον..παει σαν μαλακας μπροστά κάθεται βλέπει..δεν τον νοιάζει αν καποιοι ταλαίπωροι περιμένουν λεπτά για μια καθαρη φωτογραφία...

και μερικά άλλα ...αλλά δεν γαμείς...εγω το ευχαριστήθηκα..και ανέβασα μερικές φωτό για να πάρετε μάτι ..δεν εχω άλλο χώρο να τις ανεβάσω ΟΛΕΣ..αν κάποιος έχει ανεβάσει και άλλο υλικό παιδιά με ενδιαφέρει..στειλτε mail κτλ κτλ!

ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΪΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ


ΕΔΩ


ΜΠΡΑΒΟ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ Π.Α ραντεβου σε 2 χρόνια!

No comments:

Post a Comment